Illustratie van:

Holder P 70 - Fronthef Holder P 70 van dw naar enkelwerkend maken

Ik heb Holder P 70 met fronthef, dze is dubbelwerkend, maar nu moet er een frontmaaier aan en moet de fronthef enkelwerkend worden, wie weet hoe dit moet

vr grt Simon

Deel dit topic

Reacties

flip1150
Het makkelijkste en waarschijnlijk de goedkoopste manier is om (waar er plaats voor is) een T stuk in de leiding (die normaal de hef omlaag drukt) te maken en vandaar drukloos retour naar de hydrauliek tank. je kan ook een kogelkraan (let op wel voor hoge druk) in de aftakking maken. Als je deze dan dicht zet heb je weer je neerwaartse druk.
AG35
Volgens het instructieboek, zou er een zweefstand, in het ventiel moeten zitten.
1e heffen 2e positie vast 3e zweefstand 4e drukken.
Bedankt, ik ga het proberen
vr grt Simon
AG35
@simon-van-nugteren

Op max-holder.com kan je de gebruiksaanwijzing in het engels bekijken, en ook het onderdelen boek.
Helaas, het ventiel heeft maar drie mogelijkheden, heffen, neutraal en drukken, ik ga nog wel even kijken bij de ventielen, er zit er wel eentje tussen die ew is, misschien wat omwisselen
roscho
Een andere mogelijkheid is misschien om aan de maaier op de plaats van de hefpennen een soort hevels te maken die zo'n 10 cm omhoog/omlaag kunnen. Tijdens maaien zet je de hef middenin, de maaier kan dan 5 cm omhoog en omlaag. Bij heffen gebeurt er dan de eerste 5 cm niks, maar de hef heeft een slag van veel meer dan 10 cm, dus dat is geen probleem.
Sommige grasmaaiers hebben zelfs standaard de hefpennen beweegbaar zitten, ook om de maaier iets scheef te kunnen zetten t.o.v. de trekker, zodat hij altijd plat op de grond blijft lopen.
roscho
En nóg een oplossing:
Draai aan de kant van de "omlaag-functie" op de cilinder de leiding los, draai daar een afsluitdop op. Draai op de aansluiting van de cilinder een beluchtingsdop.
De "omhoog-functie" van de cilinder blijft werken, maar omlaag drukken kan nu niet meer. De olie die je met het stuurventiel naar de "omlaag-functie" gaat sturen, verdwijnt door het overdrukventiel.
Wel even de eerste keer bij omhoog halen een bak onder de cilinder, er komt dan nog olie uit de cilinder. En, omdat je wat olie verloren bent, even kijken naar het niveau van de hydrauliek.
Ik heb de zweeffunctie gevonden, de hendel helemaal omlaag duwen, dus super bedankt allemaal, het werkt goed
roscho
@simon-van-nugteren Mooi dat het gelukt is en bedankt voor de terugkoppeling.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Holder P 70 en hebben de trefwoorden fronthef en ventielenblok geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
589
TREFWOORDEN