Wat mag je vragen per hectare voor Mulchen/Bloten

Ik heb inmiddels zo'n 35 hectare voor mijn buurman gebloot. Het zal naar de 50 hectare gaan dit seizoen schat ik zo. Wat mag je redelijkerwijs vragen per hectare voor zo'n oppervlakte. Het hoeft niet de hoofdprijs te zijn, maar gratis hoeft ook niet. Ik werk met een Ford 8210 Gen1 met een Votex 270 erachter. De prijs graag ex. diesel. Ik heb zelf niet zo een idee.

Met vriendelijke groet,

Bouke

Deel dit topic

Reacties

+1
GerbertXL
Er is natuurlijk geen "mag" qua vragen. Ik doe het voor €55 euro per uur, zonder diesel zal dat tussen de 45 en 50 zijn.
Fast Eddy
35 hectare in een keer of verdeeld over meerdere keren?
contitour
@Fast Eddy verdeeld over meerdere keren.
contitour
@contitour p.s. het is wel allemaal min of meer om het huis, weinig reistijd.
+2
Fendt926Driver
@contitour wil je er rijk aan worden of is het een soort onkostenvergoeding?
Voor een buurman waar ik zelf op andere manieren ook profijt van heb (spullen lenen of hij helpt mij soms als ik verlegen zit.) Werk ik vaak gratis.
Anders in de buurt houdt het met 25 euro per uur wel op
Fast Eddy
@contitour

Als het elke keer hetzelfde stuk is kan je ook een prijs per keer afspreken. Ik doe meestal een uur tarief. Bij hobby boeren doen de meeste loonbedrijven dat ook. Hoeveel hectare doe je per uur?
+2
DANOONTJE POWERR
Puur voor het gebruik van de trekker zou ik voor een buurman tussen de 10 en 15 euro per uur rekenen.
En dan zelf bepalen wat je eigen uurtarief moet zijn.
Ik zou daar waarschijnlijk ook ongeveer hetzelfde voor rekenen.
+1
contitour
@DANOONTJE POWERR Weet ik niet precies hoeveel ik per uur doe. Hangt ook een beetje af van wat er staat. Nu staat er bijna niks en is het echt schoonmaken in de hoop dat er regen komt en het weer kan gaan groeien (hebben hier de afgelopen week 4 mm gehad......)
Verder is het idd zo dat ik z'n Merlo en de Weidemann kan gebruiken, ik nog wel eens een slootje voor hem schoonmaak, ik van hem een (kapotte) schijvenmaaier heb gekregen, etc. Allemaal vriendelijk en niet ingewikkeld. Ik denk dat ik op de 20/25 euro per hectare ga zitten als omrekeningsfactor. Kennen we binnenkort het eea tegen elkaar wegstrepen.

Verder iedereen bedankt voor de antwoorden en meedenken.

Groet Bouke
DANOONTJE POWERR
@contitour Ik had het over uren, niet hectare.
Uren is het eerlijkste vind ik zelf.
+1
Jeroen-ford
Een loonwerker komt ook maaien voor ongeveer 20euro per hectare.
Ik denk dat het vriendschappelijke er wel wat af is als je 20 a 25 ex brandstof vraagt
jammermaarhelaas
Ik schat dat jou bloter effectief 2,5m meeneemt, en dat je iets van 6 km/h rijdt? Dan kom je bij 75% efficiëntie (wenden, keren, enz.) op ruim een hectare per uur.
Dus uurtarief is dan hectare tarief.

Rijd je vooruit met een bloter achter de trekker, dan heb je ook nog snel dat er van het gras onder de trekker sporen een deel blijft staan omdat het platgereden is. Beter is dan bloten in fronthef of achteruit rijden.
Mdbm
@jammermaarhelaas
Quote:
Rijd je vooruit met een bloter achter de trekker, dan heb je ook nog snel dat er van het gras onder de trekker sporen een deel blijft staan omdat het platgereden is

Klopt. Eigenlijk is bloten vrij nutteloos. Als het gras kort staat gaat het nog wel proper, maar anders verkies ik de klepelmaaier.
jammermaarhelaas
@Mdbm

Om die reden doe ik het door achteruit te rijden.
YaMaGa
@Mdbm haalt een klepelmaaier het platgereden gras beter op dan een weidebloter dan?
+1
Mdbm
@YaMaGa Ja, die sporen zijn wel minder met de klepelmaaier. Ik gebruik een verstekklepelmaaier en hang die naast mij. Dan heb je er helemaal geen last van.
+2
DANOONTJE POWERR
@Mdbm Niet liegen, één rondje. 😉
+1
Mdbm
@DANOONTJE POWERR 😀 Ai, door de mand gevallen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0