Tweedehands Kuhn 7501MH schudder

Heb op internet een tweedehands Kuhn 7501MH schudder gevonden. Heeft iemand hier ervaring mee? Wat zijn de sterke en zwakke punten?

Deel dit topic

Reacties

steyrTom
Als je gaat kijken moet je een van de buitenste rotors draaien en kijken of alle andere ook mee draaien. Kijk hoeveel tanden er nog aan zitten. Volgens mij zitten er ook nog van die klepjes die je open kunt klappen. kijk er dan even onder of het daar wel goed zit.
Fendeere
Idd wat steyrtom al zegt, en kontroleer goed de overbrenging van de ene naar de andere rotor, die kniken, daar wil nog wel eens wat tanden weg zijn!
fendtjuh
Over het algemeen zijn kuhn schudders super schudders.

Alleen zou ik als ik jou was óf opzoek gaan naar een 6301 oid of een 8 elements van 8,5m. De 7501 heeft nl hele grote elementen, en kleine elementen nemen het gewas veel beter op 😉

Mits je heel vlak land heb zou het wel kunnen maar ik ben er geen fan van.

Verder zoals gezegd kijken of er speling op zit ten opzichte van elkaar. Ook kijken of je het element zegmaar wat op kan tillen, dat valt bij kuhn op te lossen door vulringen mochtie dat hebben. Tanden zijn niet zomaar weg hoor Fendeere... Meestal zijn ze dan stomp geworden zegmaar omdat de boel over elkaar heen draaite n niet meer op tijd staat.

Heb je ook een link ervan?
hoest
1 woord afblijven
wij hadden een 6301 nooit geen problemen mee was echt een super ding, nu een 7501 is 1,5 mt breder maar de aandrijflijn is identiek. om de haverklap knappen de holspieen die de digidrive klauwen moeten borgen met als gevolg dat hij dan in elkaar draait
Siebenga
Eu??? oke zou indd gana voor schudder met kleine elementen zoals fendjuh zei! Nooit wat mee
KHD Deutz-Fahr
@fendtjuh

Quote:
Alleen zou ik als ik jou was �f opzoek gaan naar een 6301 oid of een 8 elements van 8,5m. De 7501 heeft nl hele grote elementen, en kleine elementen nemen het gewas veel beter op ;)

Bijna helemaal mee eens. Er bestaat naast de 7501 en de 8501 (8,5 meter) ook nog een 7601. Ga dus op zoek naar een 7601 MH, ivp een 7501 MH. Verschil zit in het aantal rotors. 7501 heeft er 6 en een werk breedte van 7,50 meter. Een 7601 MH heeft 8 rotors, en een werk breedte van 7,60. Gevolg, veel beter schud resultaat. Wij hebben thuis een 7601 MH, en het na genoeg een perfecte machine. Alleen de wielen lopen nogal snel vast. Komt omdat er weinig ruimte zit tussen de wielen en de ophanging.
Bijvoorbeeld:
tractorfan.nl/picture/528133/
frank_mf
Ik zou ook op zoek gaan naar een 8501, hebben er ook eentje, in een woord: Ideaaal. Schudresultaat is perfect etc.
fendt-vario
Ik heb slechte ervarings met 2de hans schudders. eens 1x eentje gehuurd ding was aardig goed maar naar 10 bunden schudden brak er in een schudder elemend wat tandwielen af en kon hij weg 😉
fendt-vario
@KHD Deutz-Fahr

ik ken dat probleem soms veel last van maar soms ook helemaal niet, dus daar kan ik die schudder niet op afknappen 😃
KHD Deutz-Fahr
@fendt-vario

Quote:
dus daar kan ik die schudder niet op afknappen :D

Doe ik ook niet. Maar het was wel een groot probleem. Was, want nu hebben ze de wielophanging verandert en is er meer dan 10 centimeter ruimte tussen de wielen en de ophanging. Hoe zou dat nou komen...

Wij hebben er in nat gras veel last van, elk rondje of om de twee rondjes plukken is geen uitzondering in nat gras. Ook een beetje dom (enorme blunder eerder), om bij zo n dure machine, nog geen eens een vinder dikte ruimte tussen de wielen en de wielophanging te laten.
KHD Deutz-Fahr
@frank_mf

Quote:
ik zou ook op zoek gaan naar een 8501, hebben er ook eentje

Waarom een 8501, een 7601 komt veel meer in de buurt van een 7501 😉.
fendt-vario
@KHD Deutz-Fahr

dan hebben jullie er idd meer last van dan wij 😃
maarja mischien heeft hij er ookwel totaal geen last van 😛
frank_mf
@KHD Deutz-Fahr

ik denk dat het aanbod 8501 groter is dan 7601, en die extra meter is ook wel lekker

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
5