Andere ploeg.

Hallo, ik zou een andere 3 schaar ploeg willen aanschaffen om kleigrond te ploegen.
nu hebben we een keverneland vd 85 3schaarploeg maar die werkt niet meer goed.

Deel dit topic

Reacties

Jos-IH
Wat is je vraag dan?
joost7820
DUIDELIJKER!!!
Fokke
Hoeveel Ha. moet 'ie jaarlijks omleggen ?
NHSanderJD
Hij wilt een andere 3 schaar ploeg willen aanschaffen, dus of er andere ploegen zijn. Je kan nou wel reageren van effe duidelijker maar duidelijker hoef toch niet?
Steyr thomas
Heb je een voorkeur qua merk of niet? Hoeveel moet hectare ploeg je jaarlijks en waar moet hij achter komen te hangen?
Fokke
@NHSanderJD als hij jaarlijks bij wijze van maar 5 hectare hoeft om te leggen is een nieuwe Lemken een beetje overbodige luxe denk ik 😉
burnie
Ik ben aan het twijfelen tussen lemken en keverneland,elk jaar ongeveer 30ha ploegwerk.
john deere 7810
Mischien ook geen nieuwe maar een goede ploeg voor op de klei 😉
rickky
Ik zou voor kvernland gaan
burnie
Ja.maar wat is een goede ploeg voor op de klei?
joost7820
@NHSanderJD

verdere informatie misschien?
NHSanderJD
Alsof de keuze dan anders word, hij wilt gewoon wat ervaring hebben over 3 schaarsploeg op klei.
Mc_douwel
Is zou voor kverneland kiezen maar waarom geen 4schaar schiet he took nog wat op
Renaultman
Elk merk heeft toch wel verschillende reeksen ploegen en opties, het is toch niet zo moeilijk om de juiste keuze te maken
Renaultman
Kijk gewoon eens op de websites van Lemken en Kverneland, met een lemken kan je volgens mij geen verkeerde keuze maken, met kverneland heb ik geen ervaring
Venhuizen
Op de klei een lemke vario opal
rickjd
Ik zou voor een tweedehands Rumptstad gaan, Eigenlijk gewoon de beste op klei.
joris ziengs
Ik heb hier nog wel een kverneland staan, 3 schaar rondgaande ploeg. nog wel een mooi ding maar word niet meer gebruikt.
fordpowergrunn
Lemken en kverneland zijn allebei goed op de klei met het juiste rister, voorscharen en goed afstellen kun je mooi ploegen. en ik zou geen 2e hands rumptstad doen want meestal worden die weg gedaan omdat er gaten in de risters komen.
Renaultman
Lemken heeft een uitgebreid gamma, het kan geen probleem zijn om de juiste ploeg te vinden, vraag eens raad bij mensen uit je streek
nhmonteur
Een goeie ploeg voor in de klei dat is een kuhn ploeg, hebben hier aardig wat kuhn ploegjes (2 tot 5 schaar) lopen in de klei en doen het super.
valmet6400power
Lemken vario opal 5, hydraulisch in breedte verstelbaar, legt het prachtig om ( hebben wij en zitten ook op klei )
NHSanderJD
Op me werk hebben we volgesmijn ook een kuhn voor de klei
rutger542
boerderij.nl/1087933/Mechanisatie/…

Hier heeft de boerderij een ploegentest gedaan. Misschien kan je er wat mee. In Boerderij nr. 5 van 3 november 2009 staat het volledige verslag misschien heeft iemand deze nog liggen. Heb hem wel gelezen maar weet niet of er nog iest nuttigs in staat.
Ps Wij hebben een Kuhn 5 schaar, ploegt goed. Weet niet of je er wat mee kan.
BTW. het afstelle van een ploeg is vaak ook heel erg belangrijk en dat schijnt nog niet het makelijkste te zijn.
johndeere6230
Ik heb gehoord dat de risters van lemken en kuhn perfect zijn op klei en die van kneverland beetje tegen vallen 😉
Fendt 311 LSA
Steeno
boonman
We hadden hier een kvernerland en nu een lemken vario opal en weet niet wat me overkomt ploeg wil de grond in en trekt de helft lichter
johan6475
@nhmonteur

Wij hebben ook een Kuhn ploeg, maar wat een rot ding is dat zeg. Heb je 'm vlak staan, ben je een hectare verder en kun je weer gaan stellen. Hoop dat we straks meer geluk hebben met een Rumpstad.
SJB533
Wat handig is om te weten: wat voor klei? Heb trouwens wel s foto's gezien van een Lemken die t aflegde tegen rivierklei. Reacties daarop vanuit Groningen, waar de wat zwaardere klei ligt, was dat een Kverneland t beter volhoud.

Dat een ploeg zwaarder trekt ligt wellicht ook aan een foutieve afstelling. Ben zelf nooit verder gejomen dan een Huard op zand/leemhoudende grond. Heb wel s gelezen dat de Kuhn (=Huard) daar ook veel geschikter voor is dan voor klei.
SJB533
@johan6475 ligt dat niet aan de grond? Afstellen moet voor zover ik weet per kavel gebeuren.
fendt-412
Hier op de lichtere en zwaardere klei in groningen zie je erg veel kverneland. Misschien wel meer dan 1/3 van de ploegen. Lemken begint er nu ook wat tussen te komen. Denk eerder dat het aan de afstelling van de ploeg ligt.
sjosken
Kverland pakken die trekken luchter dan een lemken zelf thuis ook een kverland en zware grond ploegt goed
dombras
Lemken variopal 7
rickky
@boonman

haha wij hadden juist het omgekeerde
boonman
@rickky
dacht toch dat de lemken wel bekend stond als de ploeg die t lichts trekt
boonman
We hadden hier een kvernerland en nu een lemken vario opal en weet niet wat me overkomt ploeg wil de grond in en trekt de helft lichter
Fendt615LSA
Lemken keert teweinig op zware klei
rammelstad teveel
kuhn geen ervaring mee

kverneland zou ik adviseren.. maar ja die verkopen wij ook dus das wel een beetje logich
Steyr thomas
Lemken is een goede ploeg en makkelijk af te stellen in verhouding met kuhn, dat zijn echt ondingen om af te stellen en dan ploegen ze nog niet mooi.
geen ervaring met kverneland
Renaultman
Lemken is kwaliteit en je hebt bovendien zeer veel keuze. Bij steeno heb je ook genoeg keuze, ik weet er alleen niet veel rondrijden op de kleigrond, dus ik weet niet of ze 100% geschikt zijn voor op de klei, bij ons (leemstreek) zie je er veel, rumpstad, Kuhn en ook wel eens een lemken.
Puma cvx power
Bij ons in de buurt (ook veel kleigrond) rijden de meeste met rumptstadt een aanrader dus!!!!
burnie
Hier in west vlaanderen verdwijnen de kvernlands ook langzaam,veel aerts ploegen en lemken zie je ook bij komen daarom dacht ik aan lemken.
SJB533
@steyr thomas Een Kuhn/Huard is zeer simpel in afstellen. Ik heb geen Enkele moeite daarmee.
Renaultman
Bij onze baeke is er ook niet veel afstelwerk 😄
fordpowergrunn
@burnie
aerts zit toch ook daar ergens in de buurt?
maar aerts ploegen worden hier in groningen ankerploegen genoemd.... niet echt positief dus.
in het oldambt schijnen de kvernelands het beter te doen als lemken op de zware klei en afstellen is belangrijk bij elke ploeg moeilijk of makkelijk maakt niet uit het moet goed.
ploeg zelf met een kverneland LB100 twister rister keert goed op de klei. maar een lemken heeft ook een zelfde soort rister word hier ook gebruikt doet het ook goed. aerts zie je hier ook verschijnen mogelijk omdat er een prijsverschil zit tussen een aerts of een lemken/kverneland
burnie
Kzal eens naar een kuhn vario master gaan zien,iemand ervaring er mee?
johan6475
@burnie

Wij hebben een vari-master, maar wij ruilen hem in voor een rumpstad
burnie
Hallo johan6475,wat is de reden van inruil voor rumpstad?
johan6475
Wij blijven afstellen aan dat ding, je blijft altijd wel stellen maar bij deze is dat gewoon te veel en dan ligt hij nog niet naar mn zin. Maar het zou ook kunnen omdat wij een 120 balk hebben en je op de klei toch een 150 balk moet hebben. want hij reageert nu ook heel veel op sporen. Wij hebben een rumpstad gekocht omdat hier in de buurt heel veel van die ploegen rond rijden en dat er vaak allemaal keurig bij ligt.
burnie
Zou wel kunnen,denk dat en ploeg toch een bepaald gewicht moet hebben voor goed te kunnen ploegen op de klei.mijn kverneland is ook het licht type en ploegd ook niet zo goed.
NHtvt135
Mensen jullie vergeten wel een merk hé: RUMPTSTAD.
@burnie ik woon ook in west zeeuws vlaanderen en ik ken de grond hier dus ook wel aardig, je zei dat je veel klei grond moet ploegen als ik je een tip mag gevcen daar is een rumptstad een goede ploeg voor, wij hebben hier 5 ploegen en allemaal rumptstad. zijn we erg tevereden mee, hoeveel pk's heb je tot je beschikking? het is ook makkelijk dat je een dealer van je merk ploeg in de buurt hebt zitten als er dan eens wat aan is.
Mijn advies: koop een RUMPTSTAD daar zal je nog lang plezier van hebben, als je geen fan bent van rumptstad ga dan voor een lemken, ik weet wel wat ik zou kiezen, succes ermee.
SJB533
Rumptstad... En ook dat zijn niet de beste. Is trouwens gewoon een Rabe met andere risters 😉
burnie
Hallo NHtvt135,ik heb 95 pk ter beschikking,
hier in west vlaanderen(belgie)heb je geen verdeler van rumpst.ad
NHtvt135
@burniemaar er zijn er wel genoeg 2ehands te koop in perfecte staat en onze dealer kent er alles van dus dat is niet echt het probleem hoor.
burnie
Hallo,heeft er iemand ervaring met een kverneland EG 100 vario met het riester type 9,ik weet er één staan van het jaar2004.
johndeere6910
Ja zo 1 hebben wij eg 100 vario ploeg werkt super

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
55
DEELNEMERS
29
WEERGAVES
8