Mag je met trekker rijbewijs op verrijker rijden

Ik heb vandaag trekker rijbewijs gehaald maar ik vroeg me af of ik dan ook op een verrijker mag rijden, want valt deze onder de zelf rijdende voertuigen?

Deel dit topic

Reacties

mf6290power
Volgens mij niet.. aleen een tractor want een loader en kraan enzo moet je 18 voor zijn als ik mij niet vergis zo zij de leraar het pas
dennis fordson
Ja je mag er wel mee rijden maar niet mee werken
rutger542
Ja deze valt onder hetzelfde rijdende voertuig. Echter!! Moetje 18 zijn om ook op een verrijker te rijden. Je mag namelijk met 16 / 17 niet op een zelfrijdend voertuig rijden. Zodra je 18 wordt mag dat wel.

PS gefeliciteerd met je rijbewijs. Weer een gevaar meer op de weg. HaHa
fiat480
Valt onder landbouwvoertuigen
Inter1246fan
Gewoon doen! Als je aangehouden wordt zeg je gewoon dat je je tractor certificaat hebt en dat de verreiker onder landbouwvoertuigen valt. Dan hebben ze niks te zeggen. Regels zijn er om te overtreden, anders waren er geen regels.
maggi
Opzich kan het best, vaak weten de polities er ook niks vanaf, maar je bent niet verzekerd als je een ongeluk veroorzaakt, het valt onder een zelfrijdend voertuig, voor alle zelfrijdende voertuigen moet je minstens 18 zijn. dus het mag niet.
remco1234
Gewoon doen de politie heeft toch nergens verstandt van
Deutz Keroltje
Mag wel meer niet :lol:
mooiwar
Moet je daar voor geen hijsbewijs hebben ?
Mielmonteur
Hijsbewijs lijkt me sterk, dan zou een boer ook geen voer mogen laden bij wijze van spreken
international956
Je hebt daar een verreikerrijbewijs voor nodig en dat mag met je 16de ook wel 😉 als je zo'n bewijs hebt ben je verzekerd voor het rijden met een verreiker en heftruck ook gelijk.
Tom VB
Verrijker niet, verreiker wel.
Deere17
Hijsbewijs staat compleet los van het rijden op een verreiker, en als er een afgenokte driehoek op zit valt het volgens mij gewoon onder landbouw voertuigen..dus je mag er gewoon mee rijden,pas als een bedrijf waar je voor moet werken en die verlangt van de werkgever een gediplomeerde machinist dan pas heb jij je heis en al dat zottig heid meer nodig
guus hiddink
Voor een verreiker die meer dan 10t/m hijst moet je een hijsbewijs hebben een lichtere niet
GROENEDEERE
@Deere17
afgeknotte driekhoek is verplicht voor alle niet kentekendragende voertuigen.
Een verrijker is een zelfrijdende machine net als bv een hakselaar shovel of kraan. Als je ermee rijdt en je maakt brokken dan hang je.
Maar wanneer je in opleiding bent voor bv loonwerker of machinist en je kan dat aantonen dan mag je er weer wel mee rijden. om zodoende op de werkplek te komen.
Deere17
Gelukkig hoef ik nooit op zo'n om ding weg 😉
fendtinterfan
En hoe zit dat bij kranen? want ik rij toch vrij regelmatig met een 12 tonner banden kraan op de weg...(op de weg trouwens zelden)
MrP3rF3ct
Ik rijd er al 2 jaar op, dus ik zeg ja! 😃
Deere17
@endtinterfan daar zal wel gewoon dezelfde regel geving voor zijn
JD7530-Ford
Nee, volgendsmij niet, als je trekkerrijbewijs hebt, dan mag je op dingen rijden, die kunnen heffen, aandrijven, trekken en nog meer dingen, maar een verrijker kan wel heffen (tillen), maar het valt er niet onder zo als ik begreep. maar controleren ze niet echt op.
JD7530-Ford
@fendtinterfan heb je ook iets anders voor nodig, weet niet precies wat, maar controleren ze volgendsmij niet op, trekkerrijbewijs is genoeg, als ik trekkerrijbewijs heb mog ik ook weg met kraan dus 😛
fendtinterfan
Van wie mocht jij ermee weg?
JD7530-Ford
@fendtinterfan
kheb nog geen rijbewijs 😛
maar als ik rijbewijs heb mog ik er wel mee weg ja.
jelledexta
Is een heel simpel antwoord : Nee,
voor verreiker moet je heftruck rijbewijs hebben...
Boemrang
Als het puur op eigen terrein is mag je er zo op rijden en werken.
En volgens mij heb je het hijs bewijs is ook niet nodig, dan moet je echt boven de zoveel ton meter gaan werken, en als het puur voor eigen gebruik ook niet.
poech prut
Volgens mij hangt het er helemaal of die op naam van het agrarisch bedrijf staat (en is verzekerd), of hij op een bouw staat.
Ik reed op mn 16e op de bouw wel op een verreiker, maar officieel moet je daar een of ander certificaat voorhalen, en dan zei ik dat ik mn trekkercertificaat had, maar officieel is het fout.
tone29
Mag wel. maar de giek niet bedienen
1046
Voor verreiker heb je apart certificaat nodig
jacco133
Met een trekker rijbewijs mag je alleen maar op de trekker rijden, al het andere moet je 18 voor zijn, maar je mag er op eigen terrein wel mee werken.
john deerefan
Maar een verreiker is toch een landbouw voertuig als hij verzekerd is bij een agarisch bedrijf
superluc
Volgens mij kan je wel voor een apart sectifikaat gaan als je er percee mee wilt rijden van af je 16de als hij staat ingeschreven als heftruk.
maar als landbouwvoertuig is er volgens mij geen probleem.
1046
Ik heb voor het werk een apart certificaat voor de verreiker gehaald, kan je halen vanaf je 18e,maar of et geld als landbouwvoertuig??????
superluc
Tja van feyter zijden ze mij dat je met een heftruk sertifikaat ook mag rijden
1046
Dat is weer een ander certificaat, die is enkelt voor de heftruck , en verreiker is een heel ander voertuig
1046
Ze kenne zoveel zeggen , maar als je et zeker wil weten, vraag et na bij branche organisaties
massey-ferguson
Voor verijker moet je toch hijscertificaat hebben.oficeel mag je er nog niet op rijden meen ik.pas vanaf je 18e op zelfrijders. denk aan shovel hakselaars enz.volgens mij stond dat in dat boek toen voor teorie van trekker.weet niet zekker ook al weer wat jaartjes geleden 😛
1046
Hijs certificaat is niet van belang bij gewone /starre verreikers, meer bij roterende, die werken veel met jip en lier , dan is et wel verplicht , et hijs certificaat
Ruben-Wind
Als er een aftakas op kan. Dan mag het ja.
maggi
Op je 16e kun je er een certificaat voor behalen, op je 18e mag je er gewoon mee rijden, waar zo'n certificaat te behalen is zou ik niet weten, maar gewoon op je 16e met een trekkerrijbewijs mag het niet, zelf hebben wij hier ook al jarenlang een verreiker en ik rij er gewoon mee over de weg, maarja als je een ongeluk veroorzaakt, of iemand anders, hang je gewoon, en wil je niet weten wat je moet betalen!
Husqvarna
Ik heb een verreiker-certificaat, zat er toen bij heftruck er bij in.
eddie
Plak er een afgeknotte driehoek op en rijden maar, al werkt het vast niet zo simpel maar dan moeten ze dier regels maar wat duidelijker maken.
tractortje
Jaaa ik heb men trekkerrijbewijs ook dus
Husqvarna
Verschil zit em in werken/rijden
maggi
@Husqvarna

dan is het dus heftruckcertificaat, of 18 zijn voordat je erop mag
SJB533
Een verreiker is een bouwmachine, die ook wel wordt gebruikt in de landbouw, zoals ook shovels. Een afgeknotte driehoek heeft niks te maken met landbouw, maar snelheid! Een zeldrijdend voertuig welke niet is voorzien van een kenteken(dus alles waar je een rijbewijs voor moet halen) mag je niet mee op de openbare weg, tot je achttiende muv de trekker, mits je dan je certificaat hebt. Weet dan alleen niet waar een werktuigendrager (Vredo Trac, WKM CLE 130) onder valt. De VT is bijv ook wel te gebruiken als trekker, al lijktie me niet zo geschikt, daarvoor.
Husqvarna
@maggi

Nee, het is Heftruck-Verreiker-certificaat:
ato-oenkerk.nl/1-pages/heftruck.htm/
En rijden mag denk ik gewoon, maar werken is wat anders, dan gelden regels van de ARBO-wet ofzoiets.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
46
DEELNEMERS
32
WEERGAVES
38