Massey Ferguson 3080 - 4WD gaat steeds aan.

Bij mijn Massey Ferguson 3080 gaat als de tractor warm is de 4wd steeds aan dat heeft hij het snelst als je in de lo stand rijd. Eerst gaat het lampje van de oliedruk branden en vervolgens gaat de 4wd aan. Zou dit een inwendige lekage zijn? als als de 4wd aan staat bij gaat het lampje van de oliedruk nooit branden. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?
johnny mf

Reacties

massey6160
Dan kan het goed zijn dat er zon sensor kapot is
hebben wij ook gehad bij onze 3125. zit rechts onder de cabine.
mf gek
Zit er genoeg olie in?
johnny mf
@massey6160 dat zou meschien kunnen maar wat is de functie van deze sensor? maar volgens mij is het wel een ander probleem het is ook echt pas zodat de olie warm is.
@mf gek ja olie zit er genoeg in
BoervanHarten
Hoeveel uur heeft die trekker op de klok? ik denk zelf aan slijtage....heb dit probleem wel eens eerder gehoord, opzich niet zo'n groot probleem hoor, je voorbanden zullen ietsjes sneller slijten...
frank_mf
Wij hadden bij onze MF 4235 ook last van het probleem dat hij telkens zn 4wd aan had. Er zaten al niet van die beste banden op, en hebben ze dus vervangen. Toen dat gebeurd was was het probleem van de 4wd ook weg, kan iemand dat verklaren?
johnny mf
Als het goed is heeft hij ongeveer 5000 uur. ik denk zelf ook wel dat het een soort van slijtage is maar ik wil het tog wel verhelpen want zo knapt de vooras enz er tog ook niet van op. hij staat wel netjes op zn bantjes dus daar ligt het volgens mij ook niet aan.
EdwinEenink
Misschien is de olie pomp versleten want,het platen pakket wie de voor wiel aandrijving aandrijft word in geschakeld door een veer, en uit geschakeld door olie druk. Dus zou er geen of te weinig olie druk zijn schakelt door voorwiel aandrijving aan.
johnny mf
Ja aan de olie pomp zit ik ook te denken maar ik vind het ook vreemd dat het meer in de lo stand is dan in de hi. Weet iemand toevallig of je de olie pomp er langs buiten uit kan halen? of dat er ergens een aanzuig filter zit wat ik eens schoon kan maken.
john deere 7810
Gewoon effe naar lmb en doorstroom meter er aan kijken of de liters nog goed zijn en anders ook effe de druk meten 😉 weet je het meteen
Maris
Schakelt de trekker ook van de hoge gearing naar de lage gearing als die lampjes beginnen te branden?
johnny mf
@john deere 7810 ik probeer het altijd graag zelf op te lossen en dat is tot nu toe bijna altijd nog gelukt.

@maris nee hij schakelt noot van de hooge naar de lage gearing uit zich zelf. Ook gaat het lampje van de olie druk uit zodra de 4wd aan staat. dat lampje brand nooit langer dan een paar seconden.
Fiat1000
Rechts bij je achterwiel zit een zuig en persfilter.

Je kan beter naar een lmb gaan die hebben de spullen ervoor hebben en weten waar welke drukken horen.
Maris
Oké, dat heb ik al eens gehad, toen lag het aan de sensor... Toen gingen ook de lampjes van de oliedruk en de 4wd aan.
Fiat1000
Gaat de 4wd dan wel echt aan of gaat alleen het lampje branden?
Maris
Volgens mij gaat alleen het lampje branden.
johnny mf
Bij mij gaat de 4wd echt aan.
Ramrod2
Je zult even een drukmeter aan moeten sluiten op de plaats van de zender van de lagedruk, en die klok zo plaatsen dat je die af kunt lezen onder het werk/rijden.
De kabels van de zender even doorverbinden, anders werkt er niets van de autotronic
Controleer of de lagedruk een beetje op peil (17bar) blijft. Bij een interne lek zal de druk dalen, wat vooral gebeurt als de bak op temperatuur komt. Probeer door diverse functies (met name powershift, omdat je die verdenkt) te bedienen te achterhalen waar je lek zit. Als je geen druk verlies hebt, is je zender naar de haaien. Autotronic gaat overigens in je storingsmode als de druk of toerental ontbreekt
Succes
johnny mf
@Ramrod2 Bedankt voor de tip dit zal ik een een keer gaan proberen al ik tijd heb! dan weet ik gelijk waar ik het zoeken moet.
patrick-schepens
Hoi Johnny,

Wat was nu het probleem? Heb een 3080 met exact helderde probleem,
Hoor graag van je,

Mvg patrick
mfrijder
Als je met warme olie het stuur linksom of rechtsom (maakt niet zo veel uit) helemaal tot de aanslag draait en daar ook kracht blijft zetten (door draaien) met een lopende motor op +/- 1600 toeren, hoe lang duurt het voordat het lagedruk lampje aan gaat?
als hij meer als korter is als een halve minuut dan is de hydrauliekpomp versleten
patrick-schepens
Klopt mfrijder.hydrauliek pomp en 4 wd. pomp gereviseerd en probleem verholpen. Bedankt voor je reactie, maar had dit niet meer gezien. Pomp hebben we meteen al gereviseerd.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3080 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!