Welke minishovel kopen nieuw?

Hallo,

wij willen een grotere minishovel kopen die op een aanhanger kan worden vervoert. het moet wel een nieuwe zijn maar het liefst niet te duur. hij moet pallets met stenen kunnen verplaatsen en bomen.

wat raden jullie ons aan?
Daantjes123

Reacties

T930
Ik zou als het een nieuwe moet zijn voor een giant gaan maar het is maar net wat jij duur vind
Daantjes123
@T930 hoi, een giant vinden wij eigenlijk net wat te duur
T930
@Daantjes123 hoezo gaan jullie niet voor tweedehands of eentje van enkele jaren oud met een paar duizen uur ?
Daantjes123
@T930 daar heeft mijn baas slechte ervaringen mee. Ik had ook wel een 2e hands gedaan maar het is niet anders
T930
@Daantjes123 ah oke dan snap ik het waar gaan jullie hem gebruiken meer op een eigen boerderij of meer als een soort stratenmakers shovel ??
Daantjes123
@T930 het is een hoveniers shovel. Gebruikt voor bomen laden in het bos. Bomen verplaatsen om brandhout van te maken. Brandhout laden. Compost laden. pallets met potgrond laden. Planten verplaatsen. Tuinen leeghalen. Pallets met stenen de tuinen in rijden en op de zaak verplaatsen
+2
T930
@Daantjes123 oke ja ik zou wat ze hier onder zeggen dan voor een kniksmops gaan maar dan wel tweedehands en voor gebruik helemaal laten nakijken.
vaak kun je voor de prijs van 1 nieuwe 2 gebruikte kopen als je dan zekerheid wilt dat je niet stil komt te staan
Fast Eddy
Kikmops zou ik voor gaan die tillen veel voor hun gewicht.
Daantjes123
@Fast Eddy hallo, ik weet niet of een knikmops goed is in het bos en in tuinen. Maar ze kunnen idd wel veel tillen
+2
zettelmeyer
@Daantjes123 trekker profielbandjes eronder en je komt overal. Wij hebbe knikmops 90 en bevalt super ook met die brede bande
+2
jirmo850
@Daantjes123 mijn ervaring met een knikmops 130 t.o.v. een giants d262s. Is dat ze veel meer tillen en veel beter het vermogen over brengen op de grond zonder te gaan graven.
+2
Fast Eddy
@Daantjes123

Een Knikmops 130 is mooi compact en heb je veel zicht rondom. Als je niet veel geld hebt om uit te geven kan je gerust een Knikmops met 7000 uur kopen. Ik heb er al een paar gezien met 10.000 op de klok.
+2
T930
@Fast Eddy ja dat klopt alleen ze willen nieuw kopen. de kans is er met tweedehands natuurlijk altijd, dat er iets kapot gaat.
maar als je dat vergelijkt met een nieuwe kun je vaak heel veel repareren voordat je aan die prijs zit.
+1
EA_MF
@Fast Eddy stond ik ook versteld van, stratenmakers pakken met een knikmops 130 meer dan ik met de schäffer die bijna 3 ton weegt 😅
+1
Fast Eddy
@EA_MF

Ja met een beetje stunten pak je zo een stalen rijplaat met zo`n ding.
+1
bartjuh
@Fast Eddy ik pak er 2 van 1 cm dik. Meter breed en 5 meter lang met een Schaffer 3036 van 2100 kg
+2
Fast Eddy
@bartjuh

Een Knikmops 130 weegt maar 1350kg.
+1
EA_MF
Wees niet te zuinig en koop een goede machine (knikmops, GIANT, Schäffer, Weidemann/Kamer oid) ipv een chinees, scheelt je een hoop ellende zodra dr wat uren mee gedraaid zijn.
+1
Daantjes123
@EA_MF dat ben ik wel met je eens
Daantjes123
Gehl en eurotrac shovels heeft iemand daar ervaring mee. Daarvan zitten twee dealers in de buurt
+1
Fast Eddy
@Daantjes123

Gehl is hetzelfde als Mustang.
+1
Daantjes123
@Fast Eddy klopt, dat komt uit Amerika had ik gelezen. Nog geen slechte dingen over gelezen
Fast Eddy
@Daantjes123

Ik weet niet of je er uitsleepwerk mee wilt gaan doen? Want dan is bodemvrijheid wel een dingetje. Een de meeste minishovels hebben de aandrijfas onderlangs lopen. Waardoor hij kwetsbaar is voor uitstekende objecten zoals: stobbes en dikke takken/stammen maar ook als je een container in wilt rijden.
Daantjes123
@Fast Eddy dat is eigenlijk wel de bedoeling
+1
inspecteurfendt
Wij zijn op het werk Norcar dealer, kwalitatieve machientjes en de prijs ligt ongeveer rond die van Avant, denk dus wel iets boven budget
+1
newholland6640
Hier een nieuwe mustang gekocht, bevalt nog steeds erg goed en tilt fors meer dan de oude die op het oog even groot was .
+1
Rozema
@newholland6640
Heb kennissen die ook goede ervaringen hebben met een Mustang!
+1
newholland6640
@Rozema prijs viel ook behoorlijk mee.
+1
assink
Van weidemann heb je vrij kale basis uitvoeringen dacht ik. Zijn een heel stuk betaalbaarder dan de dingen met snelgang etc. Je moet alleen kijken of je daar mee uit de voeten kunt.
Weidemann basic line 1140, zit ex btw rond de 16.000
Kun je alleen niet sneller dan 12 km/u en is voor de rest ook eenvoudig uitgevoerd.
+1
newholland6640
@assink

Onze oude ging een km of 16. Vind die snelgang eigenlijk maar nadeel, als je wat aan het rond crossen bent en je moet even een hoop zand in moet je gelijk schakelen. Die oude drukte gewoon door.
+2
Tom VB
Allemaal verschilllende: schaffer.nl/
+1
fendtlars
Hebben bij ons een schaffer 338 (oud type) nog nooit wat mee gehad, zijn oersterke shovels en je betaald er niet de hoofdprijs voor.
T930
@fendtlars nee klopt helemaal wij hebben ongeveer 2 jaar geleden een schaffer 336 gekocht met 5500 uur echt een geweldige machiene die doen we niet meer weg.
op een lekke band en een slechte accu nooit wat mee gehad en echt lief behandeld is die niet altijd.
en als die iets niet kan tillen en de achterkant gaat omhoog dan gewoon met een paar mensen achterop staan en dan lukt het ook
fendtlars
@T930 ja haha zo gaat het hier ook hebben er nu een kuilhapper van 500 kg voor hangen gaat prima niks geen moeite mee.
T930
@fendtlars die van jullie zal misschien net iets groter zijn maar hij bevalt ons erg goed heb jij al zo een met zo een schuifknop op de joystick of zo een met een hendel aan de zijkant van het stuur ?
fendtlars
@T930 wij hebben het oude model nog met voet pedaal voor, voor en achteruit
+2
fendt farmer309c
Kaweco (quappen) en peecon (pitbull) bouwt tegenwoordig ook shovels maar heb er nog nooit 1 in het echt gezien maar dat lijken me ook degelijke machines op foto.
+1
rommert14
@fendt farmer309c er was hier er ook 1 dealer van maar nooit 1 gekocht gekregen, ze zijn net zo duur als weidemann dus dan is de keus snel gemaakt.
fendt farmer309c
@rommert14 dan is de keus snel gemaakt ja
+2
dennisbouter
Quote Reactie van @fendt farmer309c:
zijn

Nou die pitbull is een shoveltje hoor, en als je van een giant over stapt ben je gelijk om
+2
zettelmeyer
@dennisbouter maar giants vind ik een waardeloze shovels, hebben er ook 1 naast de knikmops op de andere locatie. De knikmops die 950 kg weegt is sterker, trekt meer en tilt meer als de giant van 1700 kg.... en veel en veel stabieler
dennisbouter
@zettelmeyer zijn de meningen over verdeeld een knikmops is een kniknops een ahlmann is een ahlmann en een giant is een shovel 🤷‍♂️
+1
ronald-deutz-fahr
@zettelmeyer ik blijf dat heel bijzonder vinden! Waarom worden er dan überhaupt nog giants verkocht, als die verschillen zo groot zijn...
+1
EA_MF
@ronald-deutz-fahr knikmops is een bouw machine (lager aan de grond, korte giek etc), als je die 2 wil vergelijken moet je eigenlijk een wegenbouw uitvoering van GIANT naast de knikmops zetten.

Moet wel zeggen dat onze schäffer ook een heel stuk onstabieler is dan de ‘weidemann’ die we hadden, terwijl ze even breed op de banden/spoor staan en net zo hoog tillen, al tilt de schäffer wel fors meer. Opbouw van de giek maakt volgensmij een heel groot verschil daarin.
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr knikmops is niet echt bekend bij de boeren en dealer netwerk van giant is een stuk beter. Hefhoogte speelt hier ook mee denk ik, die is bij een knikmops niet zo hoog vergeleken met andere merken. Maar voor mij hoog genoeg kan er koe mee tillen in de heup klem
de-wit
@zettelmeyer Ik heb stage gelopen bij een boer die een knikmops had. Met de voet aanschuifbanden voorop kwam hij achter los van de grond
dennisbouter
@ronald-deutz-fahr moet je is met een knikmops in hoop zand rijden vaak vallen ze stil, zal een shovel niet doen
+1
zettelmeyer
@dennisbouter geen probleem mee, heb al heel wat kuubs verzet met dat ding. Krijg de bak goed vol dat is bij de giant wel anders
Fast Eddy
@dennisbouter

Als je de oudere Kinkmopsen hebt met omkeer aan het stuur. Waar dus ook de hoog en laag inzit. Heb je het probleem van afslaan heel erg. De latere modellen met omkerr op de joystick hebben dat probleem niet.
+1
dennisbouter
@Fast Eddy zo ken ik ze niet, ik heb pas nog op 1 van verhuurbedrijf gezeten die was wel nieuw maar had volgens mij de hendel onder het stuur
+3
RobVolvo
@dennisbouter Inderdaad, op het werk zijn we ook dealer van Pitbull shovels, maar dat is echt een nette machine. Grootste voordelen van die dingen zijn dat ze niet pendelen in het knikpunt maar op de achteras, waardoor je super stabiel bent. Ook hebben ze zware 12-tons assen, een automatisch schakelende versnelling, dus nooit dat je in de hoog gaat zitten roppen en duwen. De inching functie is ook handig voor bijv. rolbezem of instrooi bak, hiermee kun je met het voetpedaal je toeren regelen zonder dat je direct rijden gaat. Dit doe je met het scrollwieltje in de joystick. En een bijkomend voordeel voor de monteurs is dat de motor bovenop het frame ligt ipv in de machine, dus oliefilter, startmotor, etc. is heel gemakkelijk te bereiken. Er zijn nog kleine verbeterpuntjes, maar de fabriek staat hier ook echt open voor en doen er ook wat mee.. 😉
+1
fendt farmer309c
@RobVolvo @dennisbouter kan goed heb er nog nooit 1 in het echt gezien enkel van foto😅, het is van peecon dus degelijk zulle ze wel zijn ja.
Het merk moet nog naam proberen te maken bij het grote publiek.
+1
RobVolvo
@fendt farmer309c Ja klopt idd, maar daar zijn ze druk doende mee haha! Op het werk hebben ze er nu 2 of 3 lopen en ook 2 verschillende modellen voor demo's.
+3
eicher4048driver
Knikmops zijn topmachines voor allerhande klussen, tillen op de vorken vlak bij het aankoppelpunt bijna allemaal hun eigengewicht en zijn uiterst stabiel door de lage giekhoogte. Dit is natuurlijk mss in sommige gevallen nadelig. Met een kleine machine kan je bvb geen pallet aan de andere kant van de vrachtwagen zetten en ook niet noemenswaardig hoog gaan bakken stapelen maar het ligt er maar net aan waarvoor je hem gebruikt.

De Pitbull shovels van Peecon zijn erg nette machines, kunnen vrij basic gekozen worden en dan valt de prijs nogal mee maar zijn ook met tal van opties verkrijgbaar. Hun onderhoudsgemak, sterkte op de wielen, Z-kinematic van de giek en uiterst zware assen (dacht 12 tons) maken dat ze niet zomaar vergelijkbaar zijn met een kniklader maar echt wel een berg grond kunnen verzetten. Van dit merk gaan we nog veel te horen krijgen.

Giant is prijs kwaliteit niet verkeerd maar inderdaad niet zo stabiel als bvb een knikmops. De X-tra modellen met laag scharnierpunt zijn stabieler maar wil je echt een stabiele machine, koop dan een giant met stabilisatiesysteem op het knikpunt! Dit maakt echt een enorm groot verschil.

Er valt over alle merken wel iets te zeggen. Weidemann, Schäffer, ... allemaal bekend, goede merken met een redelijk prijskaartje maar zeker in de veehouderijsector, bewezen machines.

Ga eens naar wat dealers in de buurt, vraag een demo en nadien een offerte met hun scherpste prijs of evt een demomachine die je kan overkopen 😉

Ik zeg: koop geen kniklader waar je nooit mee hebt gewerkt, ze rijden allemaal anders en de ene ligt iemand gewoon beter als de andere!
+2
ford8630power
@eicher4048driver Ik heb met enkele minishovels gewerkt maar knikmops stak er toch wel bovenuit. Heel sterk op de wielen en het reageert gewoon zoals je het wil hebben.
Fast Eddy
@eicher4048driver
Heel goed samengevat! 👍👍👍
+1
Schluterfan
Ik vind die shovels van Giant nogal onstabiel en licht achteraan. Heb met Norcar ook al even gewerkt en mijn indruk was dat die wel stabieler leken. Maar het is ook te zien wat je ermee doet natuurlijk. Brede banden zijn sowieso een must op zulke dingen, zeker voor stabiliteit.
+1
de-wit
Wij hebben een Intrac L340. Op 2 hier in de buurt na zie ik ze nergens, maar we doen er al ruim 10 jaar allerhande werk mee met veel plezier. Ze zien er niet uit als het duurste merk, maar oerdegelijk en nauwelijks stukken
+1
wibe
@Daantjes123 zijn op het werk gehl dealer, degelijke shovels, yanmar motor met danfoss hydrauliek, en zf assen. Weinig rare storingen mee gehad dus het overwegen waard
+1
casejxu
@wibe zit wel een berg ( ik vind onnodig veel) elektra aan.
+1
wibe
@casejxu dat ben ik met je eens
+1
casejxu
@wibe dat is 1 van de redenen waarom wij n sauerburger hebben. Op en top simpel. Enigste minpunt is dat hydrauliek op sommige momenten iets sneller had gemogen. Maar ik zie dat geen eens als n probleem
+2
MulderDeutz1
Striegel ook het overwegen waard, bevalt ons er goed. Goede en simpele techniek.
+3
Jaring visser1991
De nieuwe pitbulls, nederlandse makkelij, super dingen, oerdegelijk en als een beer zo sterk , echt een aanrader. worden gebouwd door peecon, kubota blok
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!