Mc-Cormick 624 - Hoe kan ik het best de keerring van de hef-as vervangen.

Om de lekke olie keerringen te vervangen, moet de hefas er dan uit en hoe moet dat.
Iemand hier ervaring mee?
henritl

Reacties

Klein Rot
Denk dat het hele hefdeksel eraf moet de arm van de hefcilinder is met 2 zegeringen gezekerd.
Corne S
Ik heb het weleens gedaan bij een 624 of 844s, welke weet ik niet meer. Maar bij beide is het dezelfde constructie. Hefdeksel hoeft er niet af.

Hefarmen er aan de zijkant afhalen (ff aftekeningen tov de as waar ze zaten).

Achter de armen zit een ring, deze moet er uit. Daarachter zit de O-ring waar het om gaat. Proberen om deze met een haakje eruit te vissen.

Waarschijnlijk als je boutje 5 eruit haalt (die de bus tegen houdt), kun je de as een stukje opschuiven waardoor de bus meegaat en de ring eruit drukt. Bus mag alleen niet draaien, anders krijg je het boutje niet in het gat. Ik zal deze oplossing als laatste beschouwen. Ook niet te ver drukken, anders glijdt misschien de arm van de cilinder van de as af en kun je het hefdeksel nog wel open halen.

(klik om te vergroten)

Hef 654, maar is gelijk aan 624.
henritl
@Corne S bij mij zit er geen o ring in maar een keerring. Is de nieuwe keerring er ook weer goed in te krijgen als de hefas er in blijft zitten?
Corne S
@henritl

Als je een bus hebt die qua buitendiameter net zo groot is als buitendiameter keerring moet dit lukken. Als het even kan, iets glads van een sleeves om de as schuiven.
Fordje4830
Hefarm eraf halen, kunststof vulbus(3b?), eruit halen en dan zie je de o-ring(3) zitten. Door een beetje te peuteren e heen en weer (links rechts) halen van de as krijg je die er wel uit. Boutje 5 hoeft niet los.
Heb alles schoongemaakt met remreiniger en een paar doeken. Ook waar de o-ring en de vulbus zitten met een papieren doek om een kleine schroevendraaier.
Nieuwe o-ring en de vulbus goed onder het smeervet weer monteren.

Zo heb ik het pas nog gedaan bij de 724 en de 856.
henritl
@Fordje4830 bij mij zit er geen o-ring in.
Kan je een nieuwe keerring over de hefas schuiven en zonder problemen monteren? Heb ik daar nog speciaal gereedschap voor nodig.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 624 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!