13

Iemand ervaring met de Escudero ecoploeg?

Hoe is het ploegbeeld en kering van deze ploeg?

Deel dit topic

Reacties

Zand ploegen wil altijd wel lukken. Even testen hier op de zware klei. Praten we nog een keer
+1
@pa Ik snap niet goed wat je met je antwoord bedoelt. Weet je dat het apparaat op klei niet goed functioneert, heb je twijfel of weet je het gewoon niet? En op welke grond zou @Deutz10 willen ploegen?
@roscho zandgrond.
Voordeel van Escudero is dat de ploeg vrij licht is, 1250 kg. Ovlac en Kramer 1650 kg en Rumptstad ongeveer 1950 kg. (achtschaars ploegen)
@Deutz10 Nou hoeft licht niet altijd slechter te betekenen, toch zou ik even afwachten of het materiaal het wel gaat houden.
+1
@roscho

Ik heb liever een zware ploeg dan een lichte... Als de zandgrond hard is van de droogte en je wilt ploegen, dan ben je blij met een zware ploeg!
@Schluterfan verzwaren is al tijd nog een optie toch, hoofd balk vol ponsdoppen doet al een hoop met het gewicht denk ik.
@Schluterfan De zandgrond hier wordt niet zo makkelijk hard, als het erg droog is, gaat ze schuiven en dan ploeg je niet mooi meer. Neemt niet weg dat we hier langs de beken nog best wel enkele stukken hebben met klei.
@pa ik vind de ritsers ook erg haaks staan voor klei, ben benieuwd in de herfst op klei inderdaad.
Hier nog enkele foto's van Escudero, Rumptstad en Ovlac

agrifoto.nl/nieuws/log/…
+1
@Deutz10

En al een ploeg naar keuze gevonden?
+1
@Fast Eddy had in eerste instantie een Escudero op het oog. In mijn ogen zwaar genoeg voor op zandgrond. Alleen zitten we deels op een heuvel en had toch mijn bedenkingen om dan netjes recht te rijden zonder gps. Op een heuvel gaat de ploeg toch iets hangen en trekt de trekker iets schuin als je niet door de voor rijd.
Toen kwam ik erachter dat je met een Kramer zowel in de voor, als bovenover kunt rijden. En zie weinig verschil in ploegbeeld tussen een Escudero en Kramer. Heb nu ingeschreven met een subsidieregeling. Als die toegekend wordt wil ik wel een Kramer aanschaffen.
@Deutz10

Duidelijke keuze dus. Escudero heeft sinds kort een importeur, die zit in Assen. Vandaar mijn vraag.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0