38

Wat voor maaiers?

Hallo,

Wij thuis hebben nu ongveer 2 maand een Fendt 712 lopen. Alleen nu willen we ook er een front maaier aanhangen. We hebben op dit moment een Krone getrokken maaier van 2,80 breed en is 2 jaar oud. En we willen de maaiers met een kneuzer.

We hebben een paar opties:

1. Alleen een front maaier bijkopen.

2. frontmaaier en achtermaaier kopen in de hef en de getrokken maaier verkopen.

nu is mijn vraag: welke werkbreedtes kan deze trekker doen? en is een getrokken maaier wel makkelijk werken in combinatie met de frontmaaier (omdat deze altijd de binnen bocht neemt)?

M.v.g. Joost

Deel dit topic

Reacties

Een boer hier in de buurt heeft 2x 3,20 van Krone eraan hangen.
Wij maaien met een 412 6 meter gekneusd dacht ik dus dat kan makkelijk
Je neemt het vermogen van de trekker en mij de fabriekandt van de maaier kijk je wat het minimalen vermogen is wat de maaier nodig heeft en dan kan je kijken wat de max breete is wat je trekker kan hebben
Het is ook maar wat van snelheid je wilt halen he joost.
Wij hebben 2X 3.2o krone voor en achter
Zelf lijkt mij wel 2x 3,20 in de hef mooi alleen mij pa die wil deze maaier niet zomaar weg doen die koop liever alleen een front maaier alleen mij zelf lijkt dat totaal niet handig door dat hij de binnen bocht neemt. Hebben jullie daar ervaring mee?
Haha 712 die kan dr idd makkelijk 6 meter voor hebben.

onze case 956 doet het zelfs met een 3m20 pottinger met kneuzer.
@hofhuis10

Dat maaien met getrokken en frontmaaier zal toch ook wel aan te wennen zijn neem ik aan.
Getrokenmaaier zou ik nooit verkopen 😛 maait veel relexter een getroken maaier dan een achter in hef
Een getrokken maaier heeft wel wat voordelen maar het is voor zelf wel harder werken. ik zou kijken of het prijs technisch interessant is om de maaier in te ruilen. wij hebben zelf jaren met een getrokken achter maaier gereden een jf 245 in combinatie met een frontmaaier. maar hebben nu een maaier in de hef omdat die een stuk goedkoper zijn. toch af en toe baal je er van dat je geen getrokken maaier hebt omdat je de maaier niet kan in trekken wanneer je een bocht maait
Claas disco's
Vraag tfer @landbouw die werkt met een frontmaaier + getrokken maaier
Ik zou eerst een frontmaaier kopen en proberen hoe dat gaat en anders kan je de achtermaaier alsnog inruilen
Landbouw - 3 maanden geleden

werkt echt perfect. laat niets staan bij de bochten. je kan hem mooi bijsturen he. en eens je het wat gewend bent hoef je voor dat bijsturen al niet meer om te kijken
Hier heb je dus een beetje oververmogen. 2x 2.80 met kneuzers. (trekker is ook 712 maar dan met 170 pk 😄 )
trekkertrekker.nl/maaien-en-schudden-bij-melkveebe…

Das een tf-lid in de bovenste link... rijd met een getrokken maaier en een frontmaaier. Zie ik persoonlijk wel liever dan alles op één trekker te zien hangen, is het een beetje nat dan weeg alles best door, door in combinatie met die getrokken maaier wilt dat nog wel wat schelen denk ik.
Ik maai zelf ook met 2x 3meter en dan de achterste getrokken zelf zou ik niet meer anders willen voordeel is als je een bocht neemt dat je de maaier naar je toe kan halen zodat je niks laat staan zou je met de maaier in de hef doen en je neemt dan een scherpe bocht dan laat je een strookje staan maai ook veel bermen en dan is het heel makkelijk om even langs een paaltje te slingeren door em naar binnen te trekken.
Ja ik wou zeggen je kunt toch sturen met de getrokken maaier!
dus dat die dan binnen door komt licht dan denk aan u zelf.
ik maai zelf of met getrokken 2.75 of met frond en achtermaaier zie foto`s
@lintel

Quote:
werkt echt perfect

Alleen met het losmaaien van de percelen werkt het je tegen .
Je moet ogen voor als achter hebben met het achteruit rijden van uit de hoeken.
Ik heb de getrokken ingeruild tegen een hef gedragen maaier
Eum dit jaar hebben we 2 kuhn´s gekocht, super mooie maaiers, vorige set heeft 14 jaar gemmaid onder aardig zware omstandigheden.... Echt we hebben ook krone maaiers uit 2007 en die staat bij ons gewoon te vaak stuk. maar alle maaiers zijn wel goed hoor.
Toch denk ik zelf dat als je alle maaiers in de hef hebt sneller kunt werken. wat jullie zeggen, als je een keer om een drinkbak bijv. heen moet is het wel makkelijk een getrokken maaier alleen met bijv. kant los maken en je moet achteruit is dat een stuk moeilijker lijkt mij
Ik maai met een New Holland TM140 en 2x 3.20 krone met kneuzers er aan.. werkt goed!
Een maaier in de hef laat ook een strook staan als je rechtsom maait, maai je linksom heb je dat probleem niet
Ligt er gewoon aan hoeveel ha je per uur wilt maaien, maar de snelheid zal er met 120pk wel een beetje uitgaan.

deze hebben er normaal ook een fendt 712 tussen lopen en hebben 2x 320 krone maaiers met kneuzers
Ik ken met een goede snede met de tm140 en 2x 3.20 met kneuzers een max snelheid halen van 12 km/h
@hofhuis10

aan een krone maaier ben je wel meer pk s aan kwijt.
Ik zeg pottinger:
Hoeft trouwens geen krone maaiers te zijn hoor alleen wij hebben de laatste 12 jaar krone en nog nooit echte grote probelemen meegehad
Die getrokken mag je echt zeker niet inruilen 😉 onze achterste heeft ook zijn beste tijd gehad. maar er moet terug een getrokken komen. die combinatie werkt echt geweldig. maar als je wat snelheid wil rond de 18 km per uur gaat je trekker gaat wat licht zijn bij een dikke snede gras. wij zijn over het merk kuhn trouwens ook heel tevreden. dus je weet het al. als er bij ons een andere komt is het 99% een getrokken kuhn.
Maaien met 2 x 3.20 van vicon met kneuzer met 165 pk. Als je wat taai gras hebt gaat de snelheid er wel degelijk uit. ong. 10 km per uur. Voordeel van een vicon achtermaaier is dat hij in het midden opgehangen en daarvan uit getrokken is.
Maaien jullie trouwens altijd linksom, dus met de frontmaaier tegen de sloot, of de achtermaaier tegen de sloot?
heb je wel het voordeel dat je geen hoeken laat staan, maar je moet toch wel uitkijken waar je rijd bij ons.
Wij hebben een 712 gehad met 2x 3.20 krone maaiers en ook de getrokken weggedaan. Want wij konden voor de getrokken een goede prijs beuren. Voor en achter 3.20 en dan met kneuzer wil prima met 712, maar je moet er geen wedstrijdje hard rijden van maken. Daarom hebben wij nou een Fendt 818 gekocht met een krone CV9140 Vlindermaaier, 1 maaier 3.20 er voor en 2x 3.20 erachter. Werkt nog mooier.
712 is 140pk ofzo?

Tuurlijk werkt dat mooier, moet je wel de bunders voor hebben he...
Moet je aan @martijnsteyrdriver vragen die heeft een getrokken en frontmaaier
Thuis hebben wij 2 fella maaiers met een totale breedte van 6,20 met kneuzers, daartussen heeft een fendt 411 gestaan en daar maaiden we vrij snel mee, ondanks dat het net een te kleine trekkers is voor de maaiers kon hij ze aardig trekken, dus een 712 gaat dat ook makkelijk redden.
Bij martijn hebben ze een front maaier met een getrokken achter maaier met middenophanging dat maait donders mooi kun je allebei de kanten opzwenken is ideaal

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
38
DEELNEMERS
34
WEERGAVES
16