International 533 - Krukas poelie losmaken

Hallo.

Ik ben de motor van mijn inter 533 smalspoor aan het reviseren. Nu loop ik tegen een punt aan. Ik krijg geen poelie trekker op m’n krukas poelie omdat het gewicht in de weg zit. Ik heb het gewicht proberen los te halen maar daar komt geen halve mm beweging in. Hoe kan ik deze losmaken?
Yanmarthomas

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Klein Rot
@Yanmarthomas

In de riemschijf zitten 2 gaten tegen over elkaar daarin 2 draadstangen of lange bouten draaien daarmee kan je de poelie eraf trekken. Eerst de 3 bouten uit de krukas en de losse ring daaronder verwijderen.
Yanmarthomas
@Klein Rot ok ga het straks proberen
+1
Corne S
Andere manier, met 2 breekijzers / bandenlichters onderspanning zetten en bijna in midden van poulie er een klap opgeven.

Uitkijken waar je de breekijzer tegen aan zet. Liefst op boutkop.

Maar waarom moet hij eraf? In principe alleen nodig voor keerring / krukas demontage. Bussen en zuigers kun je hem laten zitten.
Yanmarthomas
@Corne S krukas gaat er ook uit
Jaring visser1991
Als het goed is zit er nog een ring voor/in, conisch oid. eerst een paar mm terug tikken en daarna ring van de as halen, anders stuikt de pulley op deze ring.
+1
Yanmarthomas
Hij is los. Bedankt
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 533 en hebben de trefwoorden poelie en Krukas geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!