12

Iemand praktijk ervaring met JD 4052 of 4066?

Wegens interesse in zo'n trekker op zoek naar praktijkervaring.
Iemand hier die wel eens met John Deere 4052 of 4066 werkt of gewerkt heeft.
Heb interesse in een 4066R, met hydrostatische aandrijving, is dat iets?
Gaat gebruikt worden voor boerderij die tegenwoordig vooral hobbymatig is, denk aan lichte werkzaamheden als maaien en schudden, licht transport werk, voorladerwerk. Mijn vader is inmiddels in de 70 en door een schouderblessure heeft hij steeds meer moeite met schakelen met versnellingspoken. Dikke vario is niet nodig en wordt te duur, dus ben wat aan het oriënteren op andere mogelijkheden.
Voor de duidelijkheid, gaat om zo'n trekker: deere.nl/nl/multifunctionele-compacttrekkers/…
Mocht iemand zoiets 2ehands te koop hebben, of iet vergelijkbaars van een ander merk, dan sta ik daar ook voor open.

Deel dit topic

Reacties

+1
Mooi laten staan.
Je kan de hydrostaat alleen in een andere groep zetten als je stilstaat. Topsnelheid is krap 30 km
en de hef valt tegen.
@Fast Eddy De topsnelheid is niet zo boeiend voor ons, dus 30 is ook wel prima. Hydrostaat gaat niet gewoon van 0 naar 30? Dacht dat die versnellingen soort werk en transportversnelling waren en in de werkversnelling maar van 0 naar 10 of 0 naar 20 kon?
Dat de hefkracht niet heel veel is had ik al gezien, maar hele zware machines komen er niet achter, denk aan eenvoudige 4 elements schudder, enkele hark, kunstmeststrooier van 500 liter, etc.
+1
@walker1

Er zitten 3 groepen op(A,B en C). Het meeste werk doe je in de B groep. Schudden, harken en kunstmeststrooien zou nog wel willen. Maar met een zware last achter de trekker optrekken in de C groep gaat je uiteindelijk je hydrostaat kosten.
+1
De hef heeft Cat 1 aansluiting, dan moeten ook al jouw werktuigen dit reeds hebben, ombouwen kan natuurlijk maar is alweer extra kost. Vaak wordt cat 1 maar toegelaten tot 45-50pk, en deze zou iets zwaarder zijn. Dit model is een uit de kluiten gewassen zitmaaier.
+1
@Pauls

Dit model is het stadium van grasmaaier al voorbij. Vergelijk het maar met een hydrostatische Ford Dexta. Dit model kan je ook met Cat 2 haken krijgen.
Ik denk dat je vooral je vader even een proefritje moet laten maken als hij er mee moet werken.
Niet iedereen is er van gecharmeerd namelijk.
Er zijn natuurlijk meer merken die zulke dingen hebben. Kijk ook eens naar Newholland Boomer bijv.

Ik heb persoonlijk geen ervaring met deze John Deere types. (Heb weleens met zo'n Deere hydrostaat een uurtje gewerkt, maar geen idee welk type). Vond het geen bijzondere trekker, hij deed het, daar hield het voor mij ook op haha.
@yoohan het moet ook geen hele ingewikkelde machine worden. We hebben nu een JD 6130 met voorlader, is prima trekker, maar we nog maar 1 perceel van huis af en we maaien ook geen dijken meer, wat tot paar jaar terug wel deden. Nu wordt die 6130 voornamelijk gebruikt om af en toe een baal kuilgras voor de 10 koeien te schuiven. Dat kan met een kleinere trekker ook wel, maar zo'n 4066 is misschien net iets te klein. We hebben ook nog niks beslist natuurlijk en heeft ook geen haast.
@walker1
De dingen die je opnoemt moeten ook prima gaan met zo'n trekkertje van 50-60 pk. Daar ligt volgens mij de beperking niet.
Tuurlijk als je nu een grotere trekker gewend ben met veel meer eigengewicht, dan zullen sommige dingen tegenvallen. Is ook wennen.

Ik heb vele uren gemaakt op newholland TCE's (geen hydrostaat).Tis geen boerentrekker, maar toch stond je te kijken van de vechtlust van die machines. Zeker kleinere werktuigen geen enkel probleem.
@walker1

Een Boomer 50 heeft een mechanische cvt. Je zou ook je bestaande trekker kunnen inruilen voor traploze variant.
@walker1 @J asper Das natuurlijk ook een oplossing, moet je ook weinig kracht zetten met schakelen, is zogoed als joystick bediening. Ik ben sinds begin dit jaar ook de trotse eigenaar van een 6455, is ongeveer hetzelfde van schakelen met de T bar en V/A aan stuur. Zit eigelijk ook met zelfde probleem, schouder, rug en knie problemen. Op de 390 (met zijschakeling) die ik had stapte ik soms savonds af dat alles pijn deed, nu op de 6455 3 dagen achter elkaar geploegd, net dat je een hele dag in de zetel hebt gezeten.
Zelf was ik ook aan't kijken naar een kubota, zijn ook aardig goede trekkers voor een zacht prijsje, ook met makkelijker schakelen, maar vond zo niet dadelijk iets in okkazie dat voor mij voldeed (90 -100 pk, 3500 kg hefvermogen)
+2
Je zou ook een Zetor Utilix kunnen proberen. Ze zijn een stuk goedkoper dan de John Deere en hebben dezelfde specificaties.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0