Illegaal stro uit Turkije.

Dit las ik. Wat vinden jullie er van?

Deel dit topic

Reacties

Fendt_favorit
Ik kan het niet lezen, heb geen abonnement erop.
NHSanderJD
@Fendt_favorit

Kan gewoon lezen hoor.
Mc130
Ja kan wel gewoon nog een keer er op klikken als het goed is
simon369
Je kunt die melding sluiten hoor en dan kan je het artikel rustig verderlezen
StefanZ
Op het nieuws hoorde dat het ook al uit
Azie kwam
fendt-412
Je kunt maar een X aantal berichten lezen per maand op AGD, als je meer wilt lezen moet je ervoor betalen. Het is dus goed mogelijk dat je het niet kan lezen omdat er een melding van komt.

Snap niet dat enkele containers zo de EU in zijn gekomen, neem aan dat alles wat europa inkomt gecontroleerd wordt. Dat stelt dus ook niet zoveel meer voor.
S Schenning
Ja wij hebben vandaag ook controle gehad, omdat wij volgens de papiren 100 ton stroo geleverd hebben gekregen via nederland uit turkije.. Alleen nooit stroo gehad, hoe dat ze bij ons bedrijfsnummer zijn gekomen weet ik ook niet. Meteen stonden ze daar met een veearts om de koeien na te kijken, de hele tijd hangen ze weer aan je telefon.
maartendankers
@S Schenning

Och als je vee zo gratis word gecontroleerd word je er toch niet veel minder van? 😃
S Schenning
@maartendankers

Nee krijg je nog its voor je geld. Maar leg ze maar eens uit dat je geen stroo gehad hedt, want aan het stroo in het loods zie je niet of het deens of turks is ben ik bang voor. Ze waren controleren op MKZ bij de koeien, dus druk aan het kijken die veearts. Maar wel mooi dat ze zo maar iemand zijn bedrijfsnummer gebruiken, zou wel eens willen weten wie dat gedaan heeft.
HJ_
Waarom controleren ze dat stro niet op dierziekten voordat ze het vernietigen? weet je hoeveel euro an stro er vernietigd word? toen met de q koorts konden ze ook vaststellen dat 25% procent van het franse stro q-koorts bevatte.
Mc130
@fendt-412 Ik ken de gene die een groot deel van dit stro naar nederland heeft gehaald en dit is allemaal legaal gebeurt. Hij heeft alles perfect voor elkaar al het stro wat hij naar nederland haal laat hij een goedkeuring bij komen. De NVWA heeft hem de goedkeuring gegeven om dit stro in nederland te mogen verkopen.
collin ihfan
Altijd wat met die turken voor je weet is het stro onrijn 😄
schaapie
Heb dat stro dan geen verblijfsvergunnig dat het illegaal is
en moet het nu inbureringcursus doen.
SJB533
Gaan ze zo moeilijk doen, terwijl dat gerei zo duur is. Kijk gewoon of t t stro achteraf alsnog een goedkeuring kan krijgen, dupeer je minder mensen mee...


@schaapie

Turken hoeven volgens mij geen inburgeringscursus te doen. Vallen om de een of andere reden buten die wet.
schaubagri
Als stro hier heel duur is dan doe je wat
zetor4ever
Niet te hopen dat er mond- en klauwzeer mee is gekomen.
er was wel kans op 😞
Adri-JD850
Stro kan hier wel duur zijn maar wat kost het om alles WEER te RUIMEN,en alles is hier duur komt door de regels en wetten waaraan we moeten voldoen en dit kost klauwen met geld en daar heb je bij die apenlanden die korter aan de evenaar liggen geen last van.
steyrTom
@Fendt_favorit dat is reclame moet kunje boven aan weg kliken.
eppo
Haha dit is het topje van de ijsberg ik hoor meerder signalen. overr een partij die een schip vol met 10000 ton heeft laten komen. en er is ook veel te weinig stro worden er hier om platgebeld.
CaseCS130
@Mc130

Dat is het schijnheilige aan dit verhaal. De VWA was donders goed op de hoogte van dit stro, het is zelfs aan hen gevraagd of dit stro geïmporteerd mocht worden. De VWA heeft toen groen licht gegeven om een kleine 2 maanden later hier van terug te komen. En nu maken ze een boel bombarie en doen ze net alsof ze criminelen opgespoord hebben.
robert_fendt
Heerlijk geregeld allemaal dus... Op zich er wel wat in dat er geen Turks stro ons land binnen mag, voordat je het weet heb je weer een uitbraak. Of het stro echt te controleren valt op ziektes vraag ik mij af, het blijft altijd maar een monster uit een partij.
Mc130
@CaseCS130
ja dat bedoel ik dus. zij geven het een goedkeuring en weten dat het stro in nederland is en dan 2 maand later zeggen dat het niet mag en er dikke tamtam om maken.
fendtjuh
@CaseCS130

Quote:
Dat is het schijnheilige aan dit verhaal. De VWA was donders goed op de hoogte van dit stro, het is zelfs aan hen gevraagd of dit stro ge�mporteerd mocht worden. De VWA heeft toen groen licht gegeven om een kleine 2 maanden later hier van terug te komen. En nu maken ze een boel bombarie en doen ze net alsof ze criminelen opgespoord hebben.

Ook weer zo'n mooi voorbeeld van dat de overheid zo onbetrouwbaar als wat is. Dieseltanks en IBA's hetzelfde, ook weer uitstellen. Kunt der niks van opaan.
sikuman
Bij ons is ook turks stro gebracht .
maar het artikel stond eerder in de krant dan wij op de hoogte waren gebracht.
pers bericht is van donderdag en wij zijn vrijdag avond benaderd door middel van een telefoontje.
en deugt niks aan die mannen van het vwa .
je word als misdager behandeld .
terwijl waar wij het stro van kochten eerst had gevraagt wat wel en niet mocht .
en na een aantal booten vol komen ze in actie .
ze willen gewoon weer potje leeg maken .
fendt-412
Als er wat uitbreekt gaat dit vies veel geld kosten.
Alles staat in de starthouding, mocht er wat uitbreken had een veearts het over. Paar bedrijven zijn ook op slot gezet. Bent er maar mooi klaar mee met datsoort grappen.
SJB533
Anderzijds: als t schoon stro was, waar maakt men zich dan druk om. Komt bij dat MKZ niet eens ernstig is. 1 a 2% van de getroffen dieren bezwijkt. Het is erger als ze pestbosjes op ruimen!
fendtjuh
Is misschien niet ernstig, zo ziet de overheid dat wel Sjoerd...
SJB533
@fendtjuh

dom volk is t he 😉
fendtjuh
Tja. Je moet er soms maar niet teveel bij nadenken anders wordt je gek denk ik.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden stro en turkije geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
30
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN