Welke fronthef & pto

Ik denk erover om een fronthef en aftakas op mijn Renault Ares 540 te zetten. Wat is de betere, Zuidberg of Sauter ? En waarom ?

Deel dit topic

Reacties

Mielmonteur
Wij hebben een Zuidberg voor onze ares 540RX , voldoet goed, alleen nog niet heel veel ervaring mee De onze werkt op een hydrauliekventiel vd trekker. Door een kraan om te zetten achter kun je de fronthef bedienen
deerecase
Heb geen ervaring hier mee. maar zuidberg lijkt me beter maar betaal je ook meer voor. maar sauter is volgens mij ook wel goed.
patrickfokkink
Ik heb goede ervaringen met zuidberg
RobDeutz104
Ik zou Sauter nemen, beter geconstueerd, en wij hebben er veel minder problemen mee dan Zuiderg
Jur k deutz
Sauter,nooit problemen mee gehad en is mooier opgebouwd.
maggi
Wat wou je er mee gaan doen? 😄
jan zonderland
@RobDeutz104, kun je dat nader toelichten, evt in een pb ?
Fendt926Driver
Heb een zuidberg gehad voor mijn 612 en 615. maar elke keer gekloot met de frontaftakas. alleen de hef was goed maar als je er een aftakas bij hebt zou ik zeker voor een ander merk gaan als zuidberg. de zuidberg aftakas wordt electro hydraulisch geschakeld. met een beveiliging dat er 12 volt op de draad MOET staan als je s avonds de werklampen aanhad en op de rem trapte kwam de stroom even onder de 12 volt ging de aftakas uit. kwam je 15 meter later pas achter GRRRRRRRRRRR. stoppen gas los frontmaaier weer aan optoeren weer verder later weer. werklampen uit dan ging het. ook bij de loonwerker met een 7710 waar de powershift iets meer stroom nodig had dan normaal dus bij elke keer op of terug schakelen ging de frontmaaier uit. PUINHOOP.
Kan zijn dat de nieuwe beter zijn maar ik waag het er nooit weer op
DaanHaar
Wij hebben goede ervaring met Zuidberg. Gemonteerd aan een case 1056 en CVX1135 beide met aftakas.
Axle Rose
@deerecase

Wat is dat nou voor reactie? Zeg dan niks.
Schluterfan
Aigner bouwt ook Fronthefsystemen incluis aftakas voor Renault. Ik dacht dat die 2500euro ongeveer vroegen voor een standaard fronthef, natuurlijk zonder aftakas. Hoeveel erbij komt weet ik niet als je de aftakas erbij wilt. Hangt zo'n beetje af wat je wilt denk ik.

aigner-maschinenbau.de/
CaseCS130
Zo'n Aigner hebben wij ook op de CS 130. Prima spul tot nu toe. Ook ervaring met Hydrac, maar die vind ik toch wat minder. Met name de aftakaskeeringen willen wel smelten bij zwaar werk.
thijsw
Wij hebben zuidberg
alles werkt goed.
alleen kunnen vaak het toerental niet zien op het kastje.
na gevraagt aan de dealer konden ze weinig aan doen. hadden ze vaker klachten over.
Fiat1000
@Fendt926Driver Dat ligt meer aan jou trekker dan een de pto. Spanning hoort gewoon boven de 12 volt te blijven ook al staan je werklampen aan.
Demyttenaere
Wij hadden op onze JD 6110 een Laforge. Die heeft er niet lang opgezeten hoor. Hij kwam veel te laag en richtte te veel schade aan tijdens het sproeien. Nu zit er een sauter op en daar zijn we erg tevreden over.
bartdereu
@Fendt926Driver

Dat is inderdaad zo. Spanning moet boven de 12v zijn omdat er anders de kans bestaat dat de klep begint te 'trillen'. met gevolg van een veel te vlug versleten klep en in het ergste geval versleten koppelingsplaten. Een draaiende trekker hoort steeds boven de 13v te zitten, ook met werklichten aan.
Valtra-Fordpower
@Fendt926Driver

Lijkt mij meer accu/laad problemen?
jan zonderland
In zijn algemeenheid is dat allemaal waar dat je een spanning hebt van 13+ volt (laadstroom is 13,8 volt) maar ik kan me voorstellen dat als je in een keer alle werklampen aan doet dat de spanning even onder de 12 duikt (misschien niet eens merkbaar met het blote oog) en als die aftakasschakeling daar erg gevoelig voor is heb je wel een probleem.
Rene2506
@Ares RZ
maar er zitten tegenwoordig zoveel electronische dingen op een tractor, met allerlei meetpunten. als je trekker constant onder de 12 volt zakt bij moderne trekkers, dan krijg je storingen, storingen, storingen en storingen.
dat probleem zit in de trekker NIET in de PTO.

mooie van zuidberg vind ik gewoon dat de kast op alle tractoren gelijk is, geen rare verbindingen, makkelijk te monteren/demonteren. en geen extra geluiden/ trillingen.
Wimsumar
Beste Ares RZ:Ter vergelijking: MX-fronthef/aftakas.

Blz. 66 van de prijslijst:

v-t-m.nl/prijslijst2011.pdf/
Husqvarna
Wel eens gehad dat een paar bouten knapten bij Zuidberg, verder werkt wel goed, kan alleen het toerental nog niet aflezen.
renault 106-54
Zuidberg are the best
RobDeutz104
@renault 106-54

Hoe kom je daarbij? ervaring met andere merken?
MaartenMandemaker
Hebben hier al jaren Zuidberg, en dat voldoet tot nu toe prima
janhenk
@MaartenMandemaker

zit er ok olie in die front pto???
MaartenMandemaker
@janhenk

Jazeker, zit zelfs een filterje op (in)
me
Volgens mij zijn ze allemaal wel goed sauter, zuideberg en overige merken zoals la forge functioneren volgens mij ook prima! ... Maar ben je van plan om met een ares540 met dubbele maaicombinatie te gaan maaien dan?
janhenk
@MaartenMandemaker

waar zit dan ding dan? de mijne ratelt namelijk iets, ik heb het idee dat die droog loopt
MaartenMandemaker
Aan de voorkant van de aandrijfkast achter een rond plaatje wat vast zit met een seegerring. Je moet de kast volgooien tot aan de vulplug. Dat ratelen kan trouwens ook het plaatje zijn wat boven de aandrijfas zit vanaf de krukas. Die rammelt bij de 399 ook wat soms, moet ik ook nog even naar kijken.
janhenk
Ik ga morgen direct kijken! mag ik u hartelijk bedanken voor deze info! 😉
MaartenMandemaker
Dat mag u zeker 😄 Makkelijk ja als je elkaar zo wat kunt helpen
janhenk
Inderdaad! ik dacht kan altijd even vragen 😉
SJB533
janhenk
Mmmmmm volgens mij ziet die van mij er anders uit 😉, tis wel een zuidberg maar toch anders dan deze 😉
jan zonderland
@meNee hoor, wij willen uien klappen en rooien in een werkgang en mogelijk zetten we dan de Ares ook voor de bietenrooier met de ontbladeraar voorop. Zit nu op de Landini met een hefmastje en aandrijving op trekkerhydrauliek. Werkt overigens ook prima. Maar als ik de Ares voor de rooier zet kan ik met de Ares rijden en iemand anders met de Landini voor de kieper hahaha
nickvandoorne
Wij gingen voor onze nieuwe trekker ook eerst een Zuidberg fronthef nemen. Zij zijn druk bezig met het ontwikkelen van eco-aftakas in de fronthef. Ze gingen er hun gewone aftakas voor 1000 toeren/min er nu opzetten en als de eco genoeg getest was gingen ze er hem achteraf komen insteken.
Sauter daarentegen heeft nu recent reeds al een kast om op 1000 toeren te draaien op gewoon toerental en eco-toerental. Het is een Sauter geworden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
36
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
76