Illustratie van:

International Onderdelen - Remvoering klinken, hoe / welk gereedschap

Beste TF-ers,

Voor de inters (bijv de 433 - 833 serie of 523 -824) met droge remmen, zie ik weleens voeringen voorbij komen met klinknagels. Deze zijn een stuk voordeliger als complete schijf. Alleen vraag ik me af, welk gereedschap heb je nodig om te klinken?

Ik kwam bijvoorbeeld dit tegen:
histoparts.com/h7066-klinknagel-montage-apparaat/…

Werkt dit?

Alvast bedankt
Corné

Deel dit topic

Reacties

+2
caseboy
Ik heb het 2 keer gedaan zelf en waar ik toen werkte hadden we een set doorslagen waarmee we de klinknagels erin sloegen. Let wel op dat je de voering niet te vast klinkt want dan kan de voering scheuren
draaipiet
Ik weet het niet, maar als ik me niet vergis werden vroeger alleen asbest voeringen geklonken, en de vraag is of je dit nog kan krijgen, en of je dit nog wel moet willen voor je zelf.....
Misschien heb ik het mis hoor
+2
Corne S
Lijkt mij niet. Anders zouden ze het niet meer verkopen of op zn minst waarschuwen.
Bijvoorbeeld zoiets: kramp.com/shop-nl/nl/…
draaipiet
@Corne S Dan heb ik het mis 😊
+1
Corne S
@draaipiet
Wel goed dat je het onder de aandacht brengt. Oude remschijven die eruit komen, kunnen nog wel asbest bevatten.
Zo heb ik weleens een set remschijven dunner staan te maken, omdat er roest tussen de voering en de schijf zat, waardoor de schijf dikker werd.

Mondkapje op, we hebben er toch zat;)
draaipiet
@Corne S Asbest word nog steeds gewonnen, het is een vorm van dagbouw. er zijn landen die er geen probleem mee hebben. In Rusland leeft er een hele stad van. O.A. europa is het verboden

Zie googlemaps klik op satelietbeeld en je kan het vanuit de lucht zien

google.nl/maps/place/…
+1
spotmelker
@Corne S Ik heb bij een Renault 651 eens nieuwe voeringen er op geklonken met een speciale tang die @Ferdinanddijkstra heeft.
+2
InsaneNL

Een pendrijver/doorslag heb je vast wel en de andere pen met een punt die overgaat in een vlakke rand kan je zelf wel maken als je niet zoiets hebt. Zo heb ik het zelf ook al eens gedaan, werkt prima, wel zorgen dat je een paar extra klinknagels hebt, goeie kans dat je er een paar verprutst en opnieuw moet doen.
Sojaboontje
Ik breng mijn voering altijd weg naar Vekoma, draaien ze de trommel ook even mooi uit.
stephan-inter
@Sojaboontje wat kost zo iets ongeveer bij hun?
+1
Sojaboontje
@stephan-inter tientjes werk volgensmij

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International Onderdelen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1.771