Illustratie van:

International 633 - Oliekeerring differentieel vervangen, hoe?

Beste TF-ers,

Onlangs hebben we een 633 toegevoegd aan onze verzameling. Gekocht met ouderdomsprobleempjes. Zo liep de motor niet lekker, maar nu loopt die weer als een zonnetje (zie foto's, kapotte koppakking).

Remmen doet hij ook niet erg. Vandaag de rechterrem uit elkaar gehaald (differentieelslot bleef er ook in staan). Remschijven nat door olie. Nu zou je alleen de remschijven kunnen schoonmaken en het lekgaatje onder de keerring open kunnen maken, maar dat is maar half.
Rechterspatbord is onder de cabine weg, zodat je er makkelijker bij kunt.

Oliekeerring zie ik zitten, in een trompet. Maar volgens mij zit daar het differentieel aanvast. Kan ik de keerring er zo uit plukken door er paar tappers in te draaien / en daar door er uit te trekken?
En is de as zelf ook nog ingelopen of kom ik weg met een nieuwe keerring?

Alvast bedankt.
Corné

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Nummer 2 is de keerring. Afbeelding weg van de CNH site.

Reacties

Klein Rot
@Corne S

DE keerring zou je er zo uit kunnen trekken met behulp van 2 zelftappers en het olie lek gaatje schoonmaken kan ook maar als je onderdeel 1 wilt verwijderen moet het hefdeksel eraf en moeten de 2 grote tandwielen van de achteras eraf. Denk niet dat de as waar de keerring oploopt ingelopen zal zijn en als er een klein spoor zichtbaar is kan je de nieuwe keerring iets minder ver of iets verder in deel 1 drukken zodat de lip weer een nieuw afdichtvlak heeft.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 633 en hebben de trefwoorden remmen , lekkage en oliekeerring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0