Illustratie van:

Mc-Cormick 423 - Motorrevisie, waar onderdelen bestellen?

Beste mede TFers, onze mc-cormick 423 gooit koelvloeistof bij de motorolie. Volgens de dealer komt dit doordat de afdichtingsringen onder de cilinderbussen poreus zijn en vervangen dienen te worden. De trekker heeft meer dan 10.000 uur dus nieuwe bussen en zuigers zijn dan ook wel wenselijk neem ik aan als de bussen er toch uit moeten om die ringen te vervangen. Nu is er nog al wat imitatie spul op de markt maar liever heb ik een adresje waar je knappe bussen en zuigers kunt bestellen. De arbeid van deze operatie kost namelijk al genoeg dus het is wel wenselijk dat de nieuwe onderdelen weer 10.000 uur mee gaan.
Weet iemand een goed adres (mag ook in het buitenland zijn) waar je goede onderdelen kunt kopen voor deze gedateerde trekker? mag in PB of in dit topic.
De trekker is nog gekocht door opa en gaat nu de 3e generatie in het bedrijf dienen dus gemaakt wordt hij sowieso, maar ik lees hier op het forum nog wel eens van imitatie onderdelen van matige kwaliteit en daar pas ik liever voor.

Deel dit topic

Reacties

Corne S
Persoonlijk vraag ik liever advies aan de dealer voor zulk soort dingen. Als ik het daar gehaald heb, kun je verder advies vragen en eventueel speciaal gereedschap zoals een bussen trekker lenen. Sowieso (bij welke set ook) de eventuele meegeleverde o-ringen weggooien en de originele gebruiken.
MaxxuM4ever
@Corne S de dealer gaat het werk ook uitvoeren maar het liefst met de beste onderdelen.
Corne S
@MaxxuM4ever

Die zullen het ongetwijfeld weten. Zij doen ook niet graag een revisie in korte tijd nog een keer. Gewoon even je standpunt laten weten dat ze qua geld niet op de laatste euro hoeven te kijken en dat je het goed wil hebben. Sommige bedrijven (heb ik weleens met m'n auto gehad) proberen het goedkoop te doen (met klant meedenken) met het risico dat je nog een keer terug moet.

Volgens mij heb ik in de case 585 een goedkope set van cnh (is case) er in gedaan, namelijk de gold valies of nog een andere serie. Na 1000 uur nog geen problemen.
Volgens mij is de top, de originele of van Kolbe Schmidt.
MaxxuM4ever
@Corne S ik heb er ook wel vertrouwen in hoor, maar er zal niet wekelijks meer een 23/53 of zelfs 44/46 of 55 serie aangeboden voor groot onderhoud. Oudere monteurs die dat werk veel gedaan hebben zijn inmiddels veelal met pensioen dus de kans dat kennis afneemt binnen een bedrijf op dit vlak is het tegen te houden denk ik. Als ik dan via dit topic net weer een naam van een leverancier of merk onderdelen weet te achterhalen of een tip zoals die vriespluggen in de kop dan ben ik al zeer geholpen.
Wellicht kunnen deze mensen je helpen,
motorenrevisie.com/onderdelen.html/
Ben423
Ik heb hetzelfde gehad bij een 423, cilinderkop laten reviseren en hierna nog hetzelfde probleem.
Onder het kleppendeksel zitten een paar vriespluggen, deze waren doorgeroest, waardoor er koelvloeistof in de olie kwam.
Eenvoudig zelf te verhelpen en het kost maar een paar tientjes.
Corne S
@Ben423
Bekend verhaal. Wij hebben ook een motorblok voor onze 353 gekocht (oude was vastgelopen op krukas). Was netjes opgeknapt door verkoper. Blok gemonteerd, water bij olie. Carterpan er onderuit, bleek het inderdaad via bovenkant kop / pluggen te komen.

Ook weleens een niet originele hydrauliekpomp gemonteerd. Asje was iets langer en drukte door distributiedeksel heen. Sinds die tijd controleer ik altijd de lengte en leg er eventueel een 2de pakking bij.
+1
Klein Rot
@Ben423
Dan is de kop niet grondig genoeg gecontroleerd
+1
Bert353
Tip, kijk van tevoren of die onderdelen al te bestellen zijn voordat je het hele blok loshaalt, Ik wacht zelf al ruim twee maanden op de juiste bussen, en hoe lang nóg???? onderdelen leverantie is echt een probleempje aan het worden, op alle gebieden, in alle landen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 423 en hebben de trefwoorden mccormick en 423 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN