Adopteer een type (2)

Ik heb het ook vermeld in het topic van @Tinus , maar ik zie het daar wat verdwijnen tussen de andere reacties.

Quote:
Ik adopteer van ieder merk wel de lady's (a)

Nee, even serieus, het voorgestelde systeem heeft voordelen, maar ook nadelen. Ik denk dat het beter is om meer vliegende admins aan te stellen, en hun taken wat te verdelen (forum, foto en video). In totaal heb je dus minder medewerkers nodig, en behoudt je overzicht.

Ik wijs het voorstel dus zeker niet af, maar toch denk ik dat er goed moet nagedacht worden over de eventuele gevolgen van een dergelijk systeem. Er zijn ongelofelijk veel types tractoren, en voor de veelvoorkomende merken (Fendt, Deutz, New Holland, MF, Ford, Claas,...) zal er een ongelofelijke kandidatuur zijn van admin's, terwijl bij heel zeldzame merken er geen kandidaten zullen zijn.

Een heleboel nadelen staan ook vermeld in het andere topic, en zal ik niet herhalen.

ALS @Tinus en de andere admins toch willen doorgaan met het voorstel denk ik dat er met volgende moet rekening gehouden worden:

- Een goede duidelijke regelgeving voor zowel "modale" leden als voor de (nieuwe) admins;
- Een procedure, waarbij een admin onmiddellijk kan worden "bestraft" bij "machtsmisbruik";
- Een goede verdeling van de admin's over alle merken en type's;
- Geen emotionele of persoonlijke tussenkomsten van de admin's (a.k.a "Ik vind deze foto niet mooi, dus moet hij niet op de website", "Deze reactie komt niet overeen met mijn mening, dus moet hij niet in het topic"). Maar een objectieve keuze.

This is just my 2 cents. Ik ben zeker dat er met mij akkoord zullen zijn, en dat er niet akkoord zullen zijn. Opbouwende kritiek op mijn voorstel is natuurlijk altijd welkom.

Deel dit topic

Reacties

SJB533
Mattijs,

Richtlijnen moeten er zijn. Ik denk echter dat @Tinus (daar is de mention 😃 ) wel gaat beslissen obv wat hij hier ziet. In principe is een afgeslankte admin, noem m maar mod, goed zat. Ik denk dat bij de merken en types t ene merk meer mods vraagt, of zie ik t verkeerd?
Koentjuh
Vindt het een goed voortstel, ben het er wel mee eens.
MattijsDeSmedt
@SJB533 Ik denk dat je op het vlak van meer of minder mods per type wel goed zit. Een Fendt 936 wordt op deze website meer besproken dan een Zetor oid.

Maar mijn vraag is eerder (en een stuk aan je opmerking gelinkt) of het zo slim is om een verdeling te maken per type. Ik denk dat het beter is om een bepaald aantal moderators aan te stellen, maar algemener: enkele voor het forum, enkele voor de foto's en enkele voor de video's.

Ik zie niet in waarom een mod specifieke kennis moet hebben van een bepaald type tractor om een foto te kunnen verplaatsen, een lid te waarschuwen of een reactie te kunnen wijzigen/verwijderen.

De kennis zit bij de leden, en ik vrees er een beetje voor dat als iemand zegmaar mod is van onder andere de Claas Arion serie, en iemand heeft er een vraag over, dat die mod wat als "expert" zal worden gezien, en persoonlijk zal geadresseerd worden, in plaats van een forumvraag. Wat niet bevorderlijk is voor TF, en niet leuk voor de mods (een van de mogelijke voorbeelden).

Het nadeel van mijn voorstel is dan wel weer dat niet iedere mod een even goede kennis zal hebben, en als er ergens een iets onduidelijker foto verkeerd wordt geplaatst, dat hij/zij zelf niet zal weten waarheen hij moet verplaatst worden. Dit is echter makkelijker op te lossen denk ik dan de andere opgesomde problemen.
SJB533
Mattijs,

Ik ben tegenstander van een aantal mods per type. Zelf zie ik sowieso meer heil in merk(en)gerichte mods. Meervoud gaat op in gevalen als International, Case, David Brown, Case International. Die merken zijn samenhangend, vandaar.

Idee dat jij aandraagt had gekund, maar je vergeet t vakje kennis. Ik vind mods per merk de beste optie, omdat ze dan met hun kennis fotos wel op de juiste plek kunnen deponeren. Daar waar een Fendtrijder en kenner een Ford al gauw onder NH zou zetten, sterk overdreven. Kenners bij bepaalde merken zijn gewoon de beste optie. En uiteraard, niet iedere Interman kent de Inters uit zn kop, (ook ik ga wel s op mn plaat, door een verkeerde afweging), is ook geen ramp lijkt me. Zijn vast wel anderen die m kunnen verbeteren...

Ik krijg wel s n vraag per pb, maar meer om de serienummers of kijken of iets origineel is. Zolang dat niet teveel wordt heb ik er geen probleem mee. In principe zou een admin voor een technische vraag per pb ook rustig door kunnen linken richting t forum.

Zo kijk ik tegenaan, ieder andere kijk met argumenten zie ik graag...
Tinus
Alles teruglezend is een aantal mods per merk waarschijnlijk de beste optie. Voor de populairste merken zal waarschijnlijk veel animo zijn en voor de obscure merken zijn er vaak juist heel fanatieke leden die alles van dat merk weten. In dat geval is één mod dan ook voldoende. In het geval van samenhangende merken is het handig dat je mod kunt worden van 2 merken.

@Siebenga Ik vergeet natuurlijk niet wie er de afgelopen jaren het meest heeft bijgedragen aan (het onderhouden van) de site.
SJB533
@Tinus

En leden met een zeer brede algemene kennis dan? Er zijn er hier een aantal die dat hebben, zou mooi zijn om die ook daarnaar in te delen.
tractorquintentje
Nog een heel mooi vb. @schluterfan die moet gewoon admin voor Schluter worden, da's de enige die dr écht veel van weet...
Dr Fendt
@tractorquintentje
Quote:
nog een heel mooi vb. @schluterfan die moet gewoon admin voor Schluter worden, da's de enige die dr écht veel van weet...

al zal hij dat nooit écht toegeven.. 😛

ik ga verder geen mening meer over dit onderwerp geven. d'r is al genoeg gezegd door mede leden. Democratie voorop, ook op TF!

@Tinus

als je de ideeën/suggesties wat gefiltert hebt, is het dan misschien een idee om een poll te maken, en dan de leden te laten stemmen?
Valtra-Fordpower
@tractorquintentje

Dat klopt niet helemaal. Er zijn nu 3 TF leden actief die ook veel weten.
Schluterfan
@Dr Fendt

Nee,want ik vind niet van mezelf dat ik veel weet. Ik wil ook niet alles weten, anders is het leuke achter al dat mysterie zoeken er ook niet meer.. Ik leef onder het motto, wie zegt dat hij alles weet, is nen dommerik. En over Schlüter kan ik nooit alles weten, daarvoor is het "mysterie" rond het merk wat te groot denk ik. Er zijn mensen die nog veel meer weten dan ik. Dat zijn meestal ook mensen die heel dicht bij Schlüter en de mensen erachter stonde (en al dan niet zelf zijn). En de kennis van Tf'ers @schluterman,@lindehydrocart30 en @Schlutermarco is ook niet te onderschatten! Dus zij zouden even goed admin of hoe noemt zo iemand kunnen zijn.
tractorquintentje
Jah sorry als je me verkeerd opvat, maar Schluterfan springt er voor mij gewoon uit. Kan ook zijn omdat hij zoveel foto's plaatst van schluter tegenover de andere die dat niet doen 😄
Schluterfan
@Valtra-Fordpower

Ik vind het leuk dat er nog 3 anderen zijn die geintresseerd zijn in Schlüter!
@tractorquintentje
Ze hebben misschien de behoefte niet om dit te doen. Iedereen doet ermee wat hij wil 😉. Het leuke eraan is dat ze soms aan iets wat ik geschreven heb, iets toevoegen of corrigeren.
Valtra-Fordpower
@Schluterfan

Er zijn wel meer geïnteresseerden in Schlüter, maar niet iedereen weet evenveel natuurlijk.
Schluterfan
@Valtra-Fordpower

Ik bedoelde alleen die er effectief een, of meerdere, in bezit hebben. Mij valt het wel op dat er tegenwoordig wel meer mensen zijn die het een intressant merk vinden, terwijl je 10 jaar terug de vraag stellen of ze er al van gehoord hadden, en vooral de jeugd, die zullen er nooit van gehoord hebben. Internet is de redder in nood geweest in dat geval 😉.
tractortje
@Schluterfan

jij moet schulterfan worden omdat je er veel van weet en ik achter je sta omdat je niet ver van me woont hahah 😃
BEboer
Ik zal admin van de lady's worden dat is mijn passie 😛
MattijsDeSmedt
@BEboer Ik was eerder (zie starttopic- quote) 😃
BEboer
Dju ook nooit chanse é 😛 Maar tis goed gij moogt op de foto's oordelen en ik zal wel het veldwerk toepassen 😃
MattijsDeSmedt
@BEboer Haha, we komen overeen. Of we kunnen splitsen, zolang ik mijn eigen "Fendt Lady" krijg, benk al tevreden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0