Alsjeblieft geen boerenprotesten meer

De boeren gaan volgende week woensdag, 7 juli, weer massaal protesteren tegen de stikstofplannen. Het is inmiddels de zoveelste keer dat de boeren protesteren voor 'hun bestaansrecht door onder meer plannen ‘om het Groene Hart en de Gelderse Vallei leeg te vegen ten gunste van woningbouw, zonnevelden en bossen.’ Daarom de stelling: Alsjeblieft geen boerenprotesten gelderlander.nl/home/…

Deel dit topic

Reacties

+5
Hans van Bergen
Kom der maar in Bennie
+9
mestyle
Ipv trekker protesten liever met de shovel en de kraan en druk dan gewoon dat hele parlement maar richting of in de zee met die paar honderd varkens in pak dan zijn we in iedergeval van de stank en stront af die ze in Nederland verspreiden
+2
Bartlehiemboer
@mestyle Even wachten, ze komen uit zichzelf wel in de afgrond door hun eigen handelen. Als we ze voor zijn wijzen ze weer met de vinger naar de boer.
+3
Damy Schneider
Denk dat ik ga mee protesteren maar wel met een meststrooier dit is al de zoveelste protest eerst ging het zacht maar waarom gebruiken niet gelijk de strakke hand? Iemand?!
+23
kanniewaarzijn
Wel protesten, maar niet op deze manier. Dit heeft geen zin. Maandje niks leveren, dat zet meer zoden aan de dijk.
Rob_MB
@kanniewaarzijn Kost wat maar dan he-j wat?
mklok
@kanniewaarzijn dat is een betere oplossing. En dan elkaar financieel ondersteunen dat maandje .
+1
overstekend wild
@kanniewaarzijn voor een akkerbouwer geen enkel probleem
dx11
@kanniewaarzijn een week is genoeg. En het betaald zich dubbel en dwars terug. Zagen we met de mkz toch ook? 3 dagen plat, een jaar lang een top-melkprijs
kanniewaarzijn
@dx11 Ze beginnen na een paar dagen al te panieken.
Vevo
@kanniewaarzijn denk wel eens: zoiets moet toch te regelen zijn, net als een crowd funding. Inschrijven met ubn, melkvee, intensief, akkerbouw en visserij. Bij 50% inschrijving een sector plat. Een goede agenda maken waarbij landbouw vrijstelling, geborgde waterschapzetels tot scheurverbod n2000 wordt mee genomen. En pas weer gaan leveren als de Rabo/ abn de financiering verlengd/ verhoogd om de kosten van een stakaing te financieren. Elke burger kan zijn Josje bij elkaar schrapen bij de boer. Zoiets?
kanniewaarzijn
@Vevo Tis een idee 😀
@Vevo en als ze niet toegeven? Na 2 week de kraan van de tank maar weer dicht draaien en gewoon weer verder gaan?
+7
nico-c
Ik snap de emotie, maar ik denk dat je je af moet vragen of zo'n protest wat gaat opleveren.
Uiteindelijk is het ook ergens een slag om de publieke opinie en die win je niet (of verlies je) met zo'n protest.
Gewone stedelijke burgers hebben gewoon geen idee wat er speelt.
Stond paar weken terug nog column in Elsevier van iemand die respect voor de burger wilde, want de boeren vragen ook respect. Die mevrouw had er helemaal niets van begrepen, wist er niets vanaf, maar schreef toch maar mooi even weer een columnpje weg...
+1
Boerbakje
@nico-c De wakkere mensen in dit land zien echt wel het belang van de agrarische sector wel.
Voor de rest bepaald de media voor het grootste deel het beeld en de overheid bepaald achter de schermen de lijn die de media inzet.
Neem als voorbeeld de D66 docu.
Dus deze slag is bij voorbaat al verloren.
Het enige wat rest is een goede spraakmakende actie die nog meer mensen wakker schud en de msm laat voor wat het is.
+2
nico-c
@Boerbakje en een protest schud mensen dan wakker?
Ik denk het niet. Helaas tegenovergestelde,
'Boeren werken toch altijd zo hard, hier hebben ze wel tijd voor?'
'Drie uur in de file gestaan door die %#$@ boeren, ja ik steun nu de boeren wel.'
Mensen die voor de boer zijn en het zien, zijn voor protest, maar die heb je toch al.
+4
cyrus-van-gelder
@Boerbakje het gaat er vooral om dat de boeren hun land kwijtraken. Dan kunnen ze weer lekker bouwen. Windmolenparken, industrie en huizenbouw. En o ja wegen en spoorbanen. Maar ja er zo weinig ruimte in Nederland he. Dus waar is wel ruimte? Bij de boeren, dus moeten die weggetreiterd worden . Als,er zoveel woningen te kort zijn kunnen ze beter het migratie beleid onder de loep nemen. Ik sta dus achter de boeren hoor
+3
Bartlehiemboer
@nico-c Ja, onlangs de vraag op Schiphol of er nog iemand was die vliegschaamte had??? Die was ver te zoeken. Ze willen op vakantie. Na de vakantie staan ze weer te demonstreren tegen de boeren met hun zogenaamde uitstoot.
+2
slagakker
@nico-c Maar hoe moet het dan?Overleg en polderen werkt ook niet.
nico-c
@slagakker Huidige strijd is ben ik bang al te ver gevorderd.
Maar voor toekomst: stedelijke scholen op boerderij zien te krijgen, misschien eventueel ook met een klein verdienmodel erbij voor de boer.

Voor nu: Positiviteit in de kranten en bladen zien te krijgen. Lijkt me sterk dat dat niet mogelijk is. Er zijn genoeg punten te bedenken waarmee je de kracht van de Nederlandse boer kan laten zien. Heb nu het idee dat je gewoon alleen bereik in eigen kring hebt.

Daarnaast, op sommige punten kunnen we gewoon in de spiegel kijken denk ik en accepteren dat we niet altijd de juiste weg hebben gekozen. (En ja, gedeeltelijk omdat het (financieel) niet kon, maar ergens ook een keuze).
+2
overstekend wild
@nico-c weet je wie de kranten (hele media) in handen heeft? (Hint: links links links links)
@nico-c wat gaan we op lange termijn concreet bereiken met elke week een schoolklas op bezoek krijgen?
+3
nico-c
@ronald-deutz-fahr beeldvorming van de kinderen. Wie zijn er allemaal links en tegen boeren/veehouderij?
Ruwe gok: 95% daarvan zijn stedelingen? Waarom? Omdat ze enkel een beeld van de boer hebben van de media. Als je ze op jonge leeftijd laat zien wat je doet en hoe nemen ze dat mee de rest van het leven en dan kunnen ze hopelijk nuanceren in heel veel gevallen.

Kan je mee oneens zijn, maar is wel mijn visie 😃

@overstekend wild weet ik, maar naar mijn idee kan je echt nog wel artikelen met positief nieuws erin krijgen. Je moet alleen de moeite nemen. Natuurlijk zijn we dat niet gewoon, maar misschien moet je daar dan aan wennen. Denk ook aan meer lokalere kranten zoals b.v. de Stentor. Die staan daar echt wel open voor als je maar iets te vertellen hebt.

Of, als je beetje jonge boer bent, misschien nodig eens zo'n youtube held uit met groot publiek en probeer beetje goed nieuws te verspreiden. Wees creatief! Oogst natuurlijk niet direct resultaat, maar je moet ook verder kijken dan alleen vandaag en morgen.
+1
@nico-c ik denk dat die 95% wel heel hoog is, hier in de omgeving is dat toch anders. In percentage zal het in de stad wel het hoogste zijn.
Maar zou dat de politiek doen veranderen? De burger is nog altijd een heel ander persoon als de consument. Schreeuwen dat het groener beter en duurzamer moeten, maar ondertussen melk uit het onderste schap pakken..
+2
nico-c
@ronald-deutz-fahr Goeie vraag. Ik denk/hoop dat kinderen toch al een positiever beeld krijgen van de boer. Waardoor ze op latere leeftijd gewoon anders zullen denken.

Neem het laatste nieuws:
vrij vertaald in beïnvloeding:

Boeren spuiten gif en daardoor zijn er veel ziektes
Boeren houden niet van hun dieren want in slachthuizen mishandelen ze beesten
Boeren zijn vervuilers en stoten allemaal stikstof uit (en ik lezer eet er niet van :P)
Boeren willen ons weer dwars zitten met trekkers, hebben ze niets beters te doen overdag?

Zou je dan, als je in de stad woont en niet meer weet, voor of tegen boeren zijn?

Je kan dan ook hebben: he ik ben vroeger op een boerderij geweest en zag een boer met hart voor zijn dieren, aardige, hardwerkende man. Ik herken dit beeld niet helemaal, er is vast iets ergs aan de hand met die boeren.

Ok, vrij vertaald en misschien wat idealistisch, maar positieve beïnvloeding is beter dan negatieve beïnvloeding, dat is een feit.
@nico-c ja daar heb je een punt. Veel negatief nieuws, maar of basisschool educatie daar echt iets in gaat verbeteren weet ik niet. Maargoed alle beetjes helpen natuurlijk wel
slagakker
@nico-c Scholen zijn zo links als maar kan. Onze zoon zit op de HAS als je daar zegt dat je enigzins rechts stemt krijg je een hele moeilijke tijd. De leraren maken je dan het leven zuur.DAT is de realiteit.
+1
George
Quote Reactie van @slagakker:
cholen zijn zo links als maar kan. Onze zoon zit op de HAS als je daar zegt dat je enigzins rechts stemt krijg je een hele moeilijke tijd

Opflikkeren naar het Verenigd koninkrijk , daar kunnen ze links rijden zoveel als ze willen. Maar hier is het rechts nondedju...
+1
@slagakker
Probeer in te zetten op publieks vriendelijke acties, probeer de burger achter jullie te krijgen.
Zal meer effect hebben dan blokkades waar half Nederland last van heeft.
+9
Jaap40
@slagakker de softe manier heeft nog nooit gewerkt. De producten thuis houden is het enige wat gaat werken.
+2
Boerbakje
@Jaap40 Klopt Jaap.

En o jee dat kost geld zullen de meeste denken.
Voor de gene die dat gelijk denkt, zie het als een investering in de toekomst!!
Nu wordt er bakken met geld uitgegeven aan rechten "gebakken lucht" dit zou wel eens een betere investering kunnen zijn.
Jaap40
@Boerbakje als melkveehouderij een grote pot met geld maken. Los van alle instanties die bepaalde 'banden met' hebben.
Bij lage prijzen, zoals nu het geval is, of om in aktie te komen, kan aktie melk vanuit deze pot betaald worden. Dit overigens al een oeroud idee van...
Boerbakje
@Jaap40 eerst maar eens wat solidariteit kweken dan.
Fendt926Driver
@Boerbakje juist.
Ik heb me al opgegeven voor aankomende woensdag
+7
weurding
Elke dag wel iets in krant of nieuws over boeren wereldwijd, en alleen negatief, en Vega gaat je schijnbaar ook niet redden want er is weinig schadelijker dan de verbouw van noten😅
+4
Sjon
@weurding alle kranten zijn eigendom van de linkse kliek.
cyrus-van-gelder
@Sjon juist!!
+3
Boerbakje
@weurding Just ja!
Ik denk dat we als boeren behalve dat we aandacht vragen voor onze specifieke problemen.
De nadruk moeten leggen dat het gezonde verstand terug moet in Den Haag.
Dan trek je het gelijk veel breder.
Er is sinds het laatste boeren protest veel gebeurd in het haagse steeds meer mensen hebben een onderbuik gevoel dat er dingen echt niet kloppen.
De enige uiteindelijke oplossing is dat ieder met zo een onderbuik gevoel zich nog meer met elkaar verbind.
Zo een boeren protest kan hier een mooie aanzet toe zijn.
+1
Bartlehiemboer
@weurding Klopt, ik als vegetariër zit elke dag aan de peca noten. Nu, de hitte in canada hoog is... en de noot veel water nodig heeft.... Zal binnenkort de noot niet te krijgen zijn. Of tegen zijn prijs. Misschien worden de vegetariërs dan bewust dat ze het probleem alleen maar verplaatsen. Wat ze niet zien....
+1
Jaap40
@Bartlehiemboer komt het toch weer dat het schaars zijn van voedsel voor enorme problemen gaat zorgen.
+1
Bartlehiemboer
@Jaap40 Dat bedoel ik. Laat het maar gebeuren en laat mensen bewust worden hoe goed ze het hier in Nederland nu nog hebben
+2
Jannus
Quote Reactie van @weurding:
Elke dag wel iets in krant of nieuws over boeren wereldwijd,

Het is lastig te rijmen dat men in het westen elkaar overhoop schiet op klaarlichte dag en je hoort na een dag niets meer,kinderen worden gevonden in vuilniscontainers en je hoort er na een 2 dagen niets meer over,lijken in delen weggespoeld worden door dumping in grote rivieren en wij als boeren zijn totaal overbodig geworden sinds dat men niet meer weet wat echte honger inhoud...en de 2e kamer zeurt al een dikke week over iets wat ik niet goedkeur maar in geen verhouding staat tot ......
+2
Nevergiveup
@Jannus De wal zal het schip keren , het word één grote tering bende zo. Of eigenlijk is het al zo , en het word met de dag erger.
+3
Jannus
Quote Reactie van @Nevergiveup:
De wal zal het schip keren , het word één grote tering bende zo.

Zelf ben ik van na de oorlog en dat wil ik ook graag zo houden....maar zodra men de dieren hoger acht dan het menselijk individu dan wordt het een gevaarlijk mengsel waar al een Fortuin aan is geofferd
weurding
Krant vandaag
Weidezicht
Bij het artikel kun je stemmen. Ff doen.
+4
Albert Peters
Tot nogtoe waren de acties succesvol?
Alleen de eerste vond iedereen leuk
+6
Bennie Stevelink
Quote:
@Albert Peters Tot nogtoe waren de acties succesvol?
Alleen de eerste vond iedereen leuk

Juist! De eerste vond iedereen leuk omdat het nieuw was. De tweede werd gedoogd en daarna begon men zich te ergeren.
+1
Boerbakje
@Bennie Stevelink wat is succes vol?
Als niemand was opgestaan was waarschijnlijk het meeste N beleid er al doorheen gejast.
Albert Peters
@Boerbakje en jij denkt dat protest ook maar iets verschil maakt in de besluitvorming?
+10
BertK
@Bennie Stevelink De ergernis zou moeten gaan over het bedrog vanuit den Haag.
+3
Bartlehiemboer
@BertK Ik zou je 100 duimpjes willen geven. Daar moet de focus op. Niet op de boer
+3
nico-c
@BertK juist, maar denk even na: als jij 3 uur ind e file staat, wie geef je de schuld? Degene die het direct veroorzaakt! Dus met de verkeerde mensen irriteren schiet je niets op. Zoals @Ford revisiemotor ook aangeeft.
Nevergiveup
@BertK Inderdaad , focus op politiek met hun aso en totaal misleidend beleid tot ze zich diep gaan schamen.

Vroeger hadden ze een schavot waar ze met rotte eieren en tomaten werden bekogeld .

Nu zullen teksten met keiharde feiten , en on ontwijkbare vragen , met de doelijn , regering wil dit , dan krijgen jullie als burger dat.
vragen die ook de burger diep aan het denken zet.

Files heb je eigenlijk niets aan , met de trekkers naar den Haag met bovenstaande strekking wel , of zoals geopperd lopend met stuitende feitelijke teksten.
+2
Nevergiveup
@Nevergiveup En Plaatjes , hang heel den Haag vol !

Confronteren de plaatjes.

Carola met haar makeup lach ,met einde bedrijfs foto ed.

Wie is er goed in zoiets te maken ?

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Jawis
@Bennie Stevelink heb je frans al aangesproken op zijn gedrag omtrent stikstofoverleg groene hart?
+5
Melkputje
Om iets te bereiken in den haag heb je goodwill nodig
lange files, veroorzaakt door boze mannen op grote trekkers leiden tot weinig sympathie
ook politiek den haag wil zich daar niet meer mee associëren, als je het maar bont genoeg maakt

tot je alleen BBB nog achter je hebt staan en links nederland afscheid neemt van de boerenstand
+4
paul1
@Melkputje hebben ze dat al niet gedaan ?
Melkputje
@paul1 nou volgens mij houden we nog altijd dieren en melk ik nog steeds koeien
Alleen de nertsen zijn weg
Dan kan het dus nog wel erger
Dat moeten we voorkomen en protesten jaagt mensen alleen maar tegen ons in het harnas
+8
Bartlehiemboer
Er zijn zoveel boeren, zoveel gezinnen, zoveel sympathisanten en het enige waar we mee kunnen komen is weer met een stinkende trekker naar Den Haag??? Ik heb de afgelopen jaren al zoveel andere acties bedacht waar geen animo voor was. Nu denk ik ook weer. Maak een goede tekst op een t-shirt en loop in lange stoet naar Den Haag. Dat komt veel vriendelijker over. Tegelijk allen met dezelfde tekst een vlag in elk boeren land zetten en aandacht vragen. Ik noem maar iets. Maar weer met de trekker. Nee
+2
weurding
@Bartlehiemboer stinkende trekker? Neem je natte kuil mee?
+2
Bartlehiemboer
@weurding Ik ben even een stap verder...Zo ziet de burger het. Het gaat over stikstof wat ze in direct verband brengen met de uitlaat van de trekkers. Zo denken die lui nu eenmaal
+2
Jawis
@weurding ureum(stikstof) om de uitstoot te verlagen......hoeveel adblue wordt er de lucht in geblazen?
+1
weurding
@Jawis valt me mee, nu een jaar een trekker op Ad blue, 4 keer diesel tanken en dan 15 a 20 liter ad blue
Nevergiveup
@weurding Maar het is in gasvorm wel aardig wat m3 , hoe netjes de motor / inspuiting ad blue omzet is de grootste factor.
jammermaarhelaas
Is überhaupt bekend hoe de actie er uit zal gaan zien? Behalve dan dat er trekkers bij betrokken zijn.
Kon denk ik ook nog wel eens meevallen met de overlast voor de burger.
mlkvhoudr
Ik ben geen protestboer zoals bekend hier 😉maar als de organisatoren er echt in denken te geloven om in het groeiseizoen boeren te kunnen mobiliseren dan zou ik dat een topprestatie vinden als dat lukt in het groeiseizoen. De school vakantie is dan al wel begonnen dus de jeugd is wel beschikbaar
+5
jan.1
Tis heel simpel,elke boer of boerin,opvolger\ster(die kan) hoort op 7 juli naar Den Haag te komen,als je niets van je laat horen denken ze bij de hof vijver dat de boeren het wel best vinden dat ze uitgeroeid worden.!
Het is niet alleen de stikstof,het gaat ook over de politiek die de boeren laat vallen als een baksteen,de laatst aangenomen dierenwet is daar een voorbeeld van,want de volgende stap is kalf verplicht bij de koe.Het gaat maar door, alles is onderhandelbaar bij Mark Rutte.
JarnoDrenthe
@jan.1 Het is niet meer te stoppen , en waarom niet ?
Omdat al die waanideeën draagvlak krijgen doordat de burger hun informatie en anti boer propaganda via de publieke omroep krijgt gevoerd.
Het protesteren zou tegen de media moeten zijn , niet tegen een bepaald issue want daar komt wel weer een andere voor in plaats. Het probleem ligt veel dieper en is een verandering in hoe de maatschappij denkt en reageert.
verwijderd
SJB533
@jammermaarhelaas
De eendenhouderij of de vleeskalverhouderij gaat waarschijnlijk de dubieuze eer te beurt vallen ja... Als er iets financieel goed draait moet het kapotgemaakt worden, lijkt het wel...
jammermaarhelaas
@SJB533

Het zijn lieden die hun wil aan de ander willen opleggen.
verwijderd
+1
Nevergiveup
@Zwarecross Tja ik weet niet , ik zou de politiek zwart maken omdat ze dat verdienen net als met de toeslag affaire , dan heb je veel mensen achter je.

De boel volspuiten met melk tja kan , weet niet
verwijderd
Nevergiveup
@Zwarecross kampvuur moet kunnen
kanniewaarzijn
@Zwarecross Franse toestanden.
Jpkd
Waarom verkopen stoppende de ondernemers het bedrijf voor de hoogste prijs de sector is zelf bezig om in te krimpen dat weet de politiek .door zelf een stikstof bank op te richten lukt om een rendabele sector in benen te houden
+4
mlkvhoudr
@Jpkd het is toch niet het probleem van de stopper of de blijvers rendement hebben, als ze mij een godsvermogen gaan bieden om met m'n kloten op Ibiza te gaan liggen en nooit meer te hoeven werken dan krijgen ze hier een bakje koffie om het er eens rustig over te hebben
+4
weurding
@mlkvhoudr mocht het wat minder gaan misschien een optie om je kloten alleen op te sturen?,😆
+2
mlkvhoudr
@weurding we opereren op een uitdagende markt zoals dat dan zo mooi heet, en ik verbaas me er ook over wat er allemaal op ons afkomt, het stukje op Joop gisteren van een historicus, die gewoon wat populistisch loopt te roepen bijvoorbeeld, bizar en ik houd van dit vak maar als ik stop dan telt er maar 1 belang, mijn belang en dat stakers moeten bloeden voor blijvers vind ik een bizarre gedachte
Nevergiveup
@mlkvhoudr ike ike ike
+5
mlkvhoudr
@Nevergiveup zelfstandig ondernemer......wat de ex van Tina Turner er verder mee te maken heeft ontgaat me🙂😉
+1
BertK
@mlkvhoudr volgt bijscholing bij Gosschalk?
+2
marcsterreborn
@mlkvhoudr die sloeg er ook op los
+1
achterhoeker2
@Jpkd Zou je dat zelf doen?
bas101
Gewloon doorgaan , kenteken plicht is er toch al door
+1
Jpkd
We zien zelf de klimaat verandering op de fruitteelt sector.bv kersen telen zonder bescherming gaat niet . Willen we gezond fruit blijven telen zullenwe ons moeten aanpassen aan het klimaataccoord en import uit verre landen is onmogelijk.
+1
dirkao
Ik boer nu bijna 32 jaar in Brazilie, en eerlihk gezegd heb ik nogal eens wat kritiek op dit land. (Zal ik jullie verder niet mee bemoeien) maar in nederland zou ik toch geen boer willen zijn.
Sterkte allemaal
rommert14
@dirkao het is in heel west Europa zo heb ik het idee
+3
George
Quote Reactie van @dirkao:
maar in nederland zou ik toch geen boer willen zijn.Sterkte allemaal

Ik ook niet in Brazilië.
+1
BertK
@George Dat is het waar het om draait: We willen allemaal boer zijn en blijven, liefst in Nederland
+1
George
Quote Reactie van @BertK:
We willen allemaal zijn en blijven, liefst in Nederland

Dat willen die iets bruiner gekleurden dan ik ook zijn en blijven in NL. Maar ik was hier al en blijf ook.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @George:
Dat willen die iets bruiner gekleurden dan ik ook zijn en blijven in NL.

Foei..
Alle mensen zijn voor mij blauw.
En die donkerblauwe bedoel jij dus....
George
@Fendt926Driver
Noem het zoals je wilt , ik ken geen donkerblauwe mensen. Een Fendt is toch ook groen en niet donkerblauw.
Fendt926Driver
@George donker gekleurd of zwart is discriminatie.
Donkerblauw niet...
+1
George
@Fendt926Driver
Oh waarom dat dan alweer? Je hebt mensen met een heel lichte huidskleur , ikzelf ben altijd wat bruiner doordat ik veel buiten ben maar ben wel blank. En je hebt mensen met een donkere huidskleur. Is dat discriminatie? Je kunt een zwarte toch moeilijk een blanke noemen? Waarom toch overal zo moeilijk over doen?
+3
weurding
@George Freek de jonge bracht in 97 liedje uit er is leven na de dood... denk hij zou nu vervolgd worden, stop je snikkel in een hetero of poot...🤭
George
@weurding
Ja vast wel , ik weet dat hij het samen met de Earring speelde in café vrienden van Amstel Live . Barry Hay maakte er nog een passage in over Alfred Lagarde die toen nog niet zolang overleden was. Alfred zei dat je met snuiven en met Wodka niks verkloot , er is leven er is leven na de......
+1
adriaan33
@weurding en anders wel voor zijn satire over de Mexicaanse griep
weurding
@adriaan33 toen ook al co2
marcsterreborn
@weurding stop je snikkel in een hetero of poot
Wat krijgen we nou? Mag dat ook niet meer dan?
weurding
@marcsterreborn zou jij eerst vragen?😅
Wolswinkel
@weurding Alleen om de rubber misschien?!?!
Valtraboerties
@George waar @dirkao zit is t wel mooi hoor😉 je voelt je haast in Nederland
George
Quote Reactie van @Valtraboerties:
zit is t wel mooi hoor je voelt je haast in Nederland

Dat zal best wel , keur het ook niet af maar ik blijf gewoon helemaal in NL . Hier de grens over in Hamont België zou nog net kunnen maar verder buitenland houdt gewoon op voor mij.
Nevergiveup
Waar is zwarecross gebleven ?
Twentsch Land
Rondje rijden .... komt straks terug als solexcross.

@Nevergiveup
weurding
@Nevergiveup verwijderd
Boerbakje
@weurding het was een iets te zware cross, total loss.
+1
Nevergiveup
@weurding nou ja zeg , laat Tinus en/of Grasbaal dan ge woon een tegen reactie zetten onder wat ze te scherp vinden.

Dacht dat we in een land van vrije menings uiting leefden.
Bartlehiemboer
@Nevergiveup Je weet het nog niet. Niet zomaar iets voor waar aannemen
weurding
@Bartlehiemboer staat bij elke reactie , verwijderd
+1
Bartlehiemboer
@weurding Oke, dan kom je wel dicht in de buurt. Maar dan zou ik toch eerst een reactie van Grasbaal willen zien voor ik mijn conclusie trek. Daarnaast zou ik het niet netjes vinden als hij echt is verwijdert. We hebben gisteren bij de PVV (debat) nog gehoord dat een ieder voor zijn mening mag uit komen in dit "vrije" land
Bennie Stevelink
@Bartlehiemboer hoe vullen wij vrijheid in als de vrijheid van de ene persoon ten koste gaat van de vrijheid of recht van de andere persoon?
+1
Bartlehiemboer
@Bennie Stevelink Dat is maar net wat de ander er van maakt....De een voelt iets heel anders bij uitgesproken teksten dan de ander. Persoonlijk ben ik vaak uitgelogd gegaan op dit Forum. Zat ik met ongeloof naar de reacties te lezen. (Harde taal) Ook bij boerenbijeenkomsten eerst kijken waar de nooduitgangen zitten. Het loopt soms hoog op. Maar je komt er achter dat een mens uitspraken kan doen die hij zo voelt maar een totaal andere betekenis heeft dan wat een ander hoort. Je kunt het je aantrekken of je schouders ophalen en weer naar de orde van de dag. Tenzij je meent dat het te ver gaat dan kun je openheid van zaken geven van beide kanten. En doen wat je er mee wilt/kunt. Terugkomend op het verhaal op dit forum. Zou dan zeggen dat Grasbaal toe is aan openbaarheid als hi iemand heeft verwijdert. Nu gaat iedereen maar wat denken. Wat vaak van kwaad naar erger gaat.
Boerbakje
@Nevergiveup Niet in de BIG Tech wereld waar Grasbaal ook van afhankelijk is.
IJsseldelta
Het enigste wat we aan de protesten hebben overgehouden zijn de kentekenplaten op de trekkers!
+1
jammermaarhelaas
@IJsseldelta

Dat zat er al lange tijd aan te komen, los van boerenprotesten, dus niks nieuws. Bijvoorbeeld België en Duitsland hadden al veel langer een kenteken op de trekker.
+3
BertK
@IJsseldelta Beetje bij de tijd blijven. Als je niet oplet ga je in je eigen werkelijkheid leven.
Raben
@IJsseldelta wat ook nog gaat komen is een bestuurderskaart , nadat de wegenbelasting, uitstoot belasting en de apk zijn doorgevoerd
BertK
@Raben vergeet het alcoholslot niet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden groene hart en vegen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!