Welk merk armklepelmaaier aanschaffen

Ik ben van plan om een armklepelmaaier aan te schaffen. Met een lengte van 5 of 6 meter. Nu zijn er tal aan merken en verschillende prijsklassen. Ik ga de maaier gebruiken voor eigen gebruik en klein schalig loonwerk.

Met welke merken hebben jullie goede of slechte ervaringen

Deel dit topic

Reacties

+1
Fendt926Driver
Misschien iets out off the box denken...

tractors-and-machinery.nl/item/618013/…
SJB533
Wat wil je er precies mee doen?
geerts 88
@SJB533 vooral rond het huis. Ik heb veel Haag staan. Die langs een sloot staan. Ik wil dus met de arm over de haag heen om zo de de kant van de sloot te maaien. Via de andere kant is er niet altijd plek om er bij te kunnen. Ook wil ik de bovenkant en de zijkant waar mogelijk de haag te snoeien. Het is een laurier haag. En ook wat akkerranden/slootkanten maaien.
+1
JJ
Wij hebben op bedrijf sinds 2 seizoenen een Kuhn in gebruik en zeer content over. Fijne Servo bediening, geen hydrauliek slangen nodig alles via aftakaspomp. Rijden bij ons meerdere in de buurt veelal Kuhn en enkele McConnel.

(klik om te vergroten)

geerts 88
@JJja kuhn heeft mooie maaiers. Met olie koeling. Je hebt bij kuhn direct aangedreven of met v snaar. Bevalt het bij jullie goed met v snaar?
JJ
@geerts 88 Ja bevalt goed. Als klepels versleten zijn kun je makkelijk de hele al omdraaien ipv de klepels een voor een. 2 richtingen opdraaien voor maaien of snoeien.
husky
Met lange arm je heg snoeien gaat tegenvallen, klepelbak op een laurier kan wel maar fraai is het niet...zorg ook dat je trekker lsngzaam genoeg kan, ik rijdt tussen de 1 en 2 km per uur, als je te hard gaat heb je geen tijd om te corrigeren. Ik werk met een bomford kite, en dat werkt goed maar de arm is niet zolang en ik kan slechts 2 kanten doen, de klepelbak komt niet aan de achterkant. Voor foto's zie mijn profiel
rubencasecs
@husky je kan er toch een heggeschaar aan doen?
Fendt926Driver
@rubencasecs heggeschaar kan prima. Maar op de lange arm heg knippen en er komt een steentje onder het linker achterwiel.
Dan is er een hap van een halve meter uit de heg
rubencasecs
@Fendt926Driver dan heb je weer wat uit te leggen aan de vrouw haha
husky
@rubencasecs ja kan ook, wij hebben vrij stevige meidoorn en beukenhagen,klepelbak kan ik er zachtjes met de looprol overheen laten lopen en versnipperd meteen, dat doet een knipper niet, ook kan ik direct wat bermmaaien als dat nodig is, ideaal,niets omwisselen.
+1
sjuu
@husky Bomen snoeien met een klepelbak (herder) gaat ook mooi hoor.
sjuu
Zoals @husky al zegt, op lange afstand strak en netjes klepelen valt niet mee.
GerbertXL
In engeland doen ze niet anders, heg klepelen. Dus dat moet prima kunnen.
McConnel heeft er zelfs een speciale uitvoering voor met 2 klepelassen.
+1
husky
@GerbertXL klopt, maar dat zijn wel vrij ruwe hagen, hier op het landgoed proberen we ze wat strakker te houden. Ofwel, tis maar net wat je wensen over het eindresultaat zijn.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0