Zetor 6911/6945 - Koppeling cardan kapot?

Vraagje... de motor van de tractor draait en het kleine hendeltje links beneden tussen je benen staat enkel op hydro pomp... ik wil de cardan inschakelen (klepelen bijvoorbeeld), ik trek de iets grotere hendel naast dat kleintje omhoog (ontkoppelen cardan toch?) en wil dan het kleine hendeltje een tandje hoger zetten in de stand pomp en cardan. Vergeet dat dus maar, krakend geluid alsof je niet ontkoppelt... maar als ik dan eenmaal aan het klepelen ben en er is bijvoorbeeld iets in de maaier gedraaid en ik trek die grotere hendel omhoog, perfect, cardan stopt... ben ik iets vergeten of heeft mn koppeling het bijna gehad?

Deel dit topic

demuywo

Reacties

+1
roscho
Het zou kunnen dat de koppelingsplaat niet goed vrij komt. Oorzaak is waarschijnlijk het verslijten van de "vingers" die het druklager aanduwen bij ontkoppelen of van het glijvlak van het druklager. De koppeling wordt hierdoor dus niet goed vrij gedrukt. Kun je daar nog iets aan afstellen? Kijk eens of er in de bedienende stang misschien een stelmogelijkheid zit.
Of misschien is de plaat vervuild met olie of vet, zodat hij, ontkoppeld, toch lichtjes de bak aandrijft.
z6911
Om met dat klein hendeltje te schakelen moet je eerst het koppelings pedaal indrukken , de draaiende motor vrij zeten (neutraal).De grootere hendel links in om de cardan vrij te zetten (b.v. bij het oversteken van een weg).Dit mag niet langer dan 5 min. .
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 6911/6945 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!