Zetor 6911/6945 - Hoe Bowdenkabels smeren frontlader

Nu het wat rustiger is wil ik de zetor en de frontlader eens goed smeren en in orde zetten. De bowdenkabels van de joystick gingen altijd al zwaar, nu zal het alleen maar beter zijn als ik ze eens smeer. Maar hoe en met wat krijg je daar olie in?

Deel dit topic

demuywo

Reacties

radium45
Ik zag eens een soort van klemmen die je op de binnen en buitenkabel moest klemmen en dan kon je via een nippel olie of vet tussen de beide pompen.
radium45
@Hannesman Klopt, die zag ik.
JohanvS
Als de kabels van binnen een teflon bekleding hebben mag je er nooit olie in doen.
Er zijn speciale spuitbussen voor te koop.
demuywo
@JohanvS hm, mja, dat weet ik dus niet... ik zal eens navragen voor die speciale spuitbussen dan. Bedankt.
Hannesman
@demuywo dit gebruikten wij altijd 24mx.nl/motocross-accessoires/…
+1
Kramer U800
@demuywo Ja kan ook zuurvrije silicone spray erin spuiten, dat smeert ook en het gaat goed samen met teflon.
geweldenaar
@JohanvS Ja ik heb er eens een keer olie in een remkabel gedaan, de teflon ging uitzetten en een dag later zat die helemaal vast. Kon ik weer een nieuwe kopen.
hoest
@JohanvS een hoe weet je of er teflon in zit? Heb hier ook een nieuwe set liggen voor de voorlader
2850Johndeere6R
Op onze Hauer Pom 1 smeren we de bowdenkabels met siliconen spray en dat werkt prima, zelf zou ik sowieso geen vet of olie in bowdenkabels doen aangezien vuil daar goed aan hecht.
jan4072
Navragen bij een motorzaak. Op motorfietsen worden nog veel bowdenkabels gebruikt en die zitten allemaal buiten in weer en wind.
GerbertXL
Ik heb eens een soort van trechter gemaakt op het eind. Zo hoog mogelijk vastmaken en blijven volgieten met het een of ander wat geschikt is. Niet handig als je 'm gelijk weer nidig hebt maar werkt prima als je de tijd hebt.
demuywo
Heb zelf een siliconespray staan, maar ik vraag nog eens na. Kan het ook aan het ventielblok van de voorlader liggen dat ze zwaar gaan? Maar daar is niet veel aan te doen denk ik...?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 6911/6945 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!