Afrastering op afstand schakelen

Hallo allen,

Wij zaten voor de afrastering te bedenken dat het makkelijk is om de weideklok te kunnen in/uit schakelen op afstand.
Gallagher heeft een hele serie apparaten die hiervoor geschikt zijn.
Dus een nieuw apparaat kopen + een wifi gateway van hun om het apparaat via een app te bedienen. Heel leuk, maar flink kostbaar.

Nu hebben wij thuis een aantal slimme stekkers. Die je via wifi kunt bedienen en dan via de home app op de telefoon kunt laten schakelen.
De stekker kan max 2000w hebben. En op de weideklok die wij nu hebben staat "maar" 12w.
Het zou in theorie goed moeten gaan. Zo'n apparaat verdoet dus helemaal niet zoveel stroom als ik dacht?

Zijn er meer mensen die dit geprobeerd hebben? Voordat wij de benodigde wifi aanleggen naar achter de loopstal.
Het prijsverschil van een internetkabel + wifi kastje + een slimme stekker van 2 tientjes is al wel vele malen goedkoper als de oplossing van Gallager, voor een nieuwe weideklok van 799 + 419 voor de wifi module.

Deel dit topic

Reacties

deufi
Wat is de afstand tot je afrastering? En heb je daar goede wifidekking? Netwerkrelaiskaart met wifi module is een oplossing. Kan je met je home app aansturen.
+1
SJB533
Ik vraag mij af, waarom dat niet gewoon met een schakelaar kan? 🤔
escdn.nl/images/upload/…
+4
Loeideutz
@SJB533 Om dat je daar naar toe moet lopen. En meneer vertelt niet waarom hij dat niet wil. Of niet kan. Of geen zin in heeft. Of nog wat anders.
+2
Van-Epscheuten
amazon.nl/RTU5024-Opener-Afstandsbediening-Deurope…

Ik gebruik al een aantal jaren zo’n kastje voor de afrastering. Geen belkosten. Werkt ideaal
Koiter
@Van-Epscheuten dat klinkt best interessant. Hoe heb je deze daarop aangesloten?
+1
Van-Epscheuten
@Koiter apparaatje schakelt met een relais uitgang. 1 draad vd 230v van de klok hierop laten schakelen. Apparaat zelf heeft 12v nodig. Op het simkaartje zet je telefoonnummers, deze zijn bevoegd om te bellen/schakelen. Andere nummers worden geweigerd. 1x per kaar de simkaart ff uithalen en mee bellen, anders verloopt het nummer
Van-Epscheuten
@Van-Epscheuten

Dat systeem van mij is al een paar jaar oud, dit is misschien makkelijker:

amazon.nl/Intelligent-stopcontact-afstandsbedienin…
2850Johndeere6R
@Van-Epscheuten die hebben wij ook
+1
Sjon
SMS power switch ertussen zetten. Dan zit je nooit buiten het wifi bereik.
deufi
@Sjon behalve als je geen bereik hebt..
2850Johndeere6R
Hier een simpele stekker met contra stekker bij kramp vandaan met een bel functie. Als je belt kun je hem aan en uit schakelen.
Koiter
@2850Johndeere6R die is bij kramp te bestellen?
2850Johndeere6R
Koiter
@2850Johndeere6R weet je daar zo een artikel nummer van?
2850Johndeere6R
@Koiter 557063GAL dit is hem
JD3010
Quote Reactie van @2850Johndeere6R:
557063GAL

Die werkt met een sim kaart?
+1
2850Johndeere6R
wilbertkw
Volg 🙂 ik had er zelf niet over gedacht maar zoals ik hierboven zie zijn er inderdaad mogelijkheden voor👍
+1
Herbert
@Sanderrr ik heb al wifi bij mn stroomklok en heb het even voor je geprobeerd. Het werkt, dus ik neem aan dat dat ook wel op langer termijn goed gaat. Ik schakel deze ook via google home. Lsc smart plug van de action

(klik om te vergroten)

Herbert
Afgelopen winter wifi in mn stal aangelegd. Een 2e identieke wifirouter als in huis via marktplaats voor een paar tientjes en een powerline adapter voor de vaste aansluiting van het internet voor de router. Deze routers zijn geschikt voor een "mesh" systeem, deze is Asus AI-mesh. Dat betekend dat ze hetzelfde wifinetwerk hebben en dat je dus geen gedoe hebt met overlappende wifinetwerken en alle storingen en problemen met overschakelen van het ene naar het andere als je vanuit huis de stal in loopt b.v.

(klik om te vergroten)

MulderDeutz1
Gallagher maakt die dingen gewoon kramp.com/shop-nl/nl/…
+1
kearl
Die stekker van 2kw moet het zat kunnen hebben. Voordat je die Internetkabel gaat leggen kun je ook kijken of je niet beter het schrikdraadapparaat beter kunt verhangen. Aangezien je er straks fysiek niet meer bij hoeft om hem te schakelen kun je ook kijken of hem niet ergens waar je wifi stroom en afrastering dicht bij elkaar zijn kunt plaatsen
Herbert
@kearl dat gaat tegen vallen aangezien je ook een aardepen nodig bent.
kearl
@Herbert De wifi komt vaak ook wel net buiten hoor. Ik heb hem hier ook aan huis hangen. Afrastering loopt 5m van het huis af. Er loopt een simpele (grond)kabel van het apparaat naar de afrastering.
+2
Van-Epscheuten
@kearl of, als tussenoptie, smartplug bij huis, en een verlengsnoer naar het apparaat 🙂
+1
Grazy
Heb je in Nederland niet zoiets? Ik heb 2 schrikdraad apparaten die er op werken, gewoon op het schrikdraad houden en je kunt het aan en uit zetten. En de fout opzoeken.

(klik om te vergroten)

casejxu
@Grazy jij stuur dus n signaal via het draad naar de stroomklok?
+1
Grazy
@casejxu Yep 👍 Fout opzoeken, stroom uit, fout oplossen, stroom aan en controleren of het weer goed werkt. Werkt super.
Josh1978
@Grazy ja dat is er wel maar dan moet je klok ook geschikt zijn.
Denk dat de sms stekker niet zo’n gek idee is.
Wij hebben een Speedrite met de afstandsbediening en een Gallagher met een apart kastje om aan en uit mee te zetten.
Sanderrr
@Grazy Ik zag dat Gallagher deze optie ook heeft. Maar enkel geschikt voor een i serie stroomklok. Wij hebben "normale" die dit niet ondersteund. Vandaar de vraag
roscho
Als ik probeer met je mee te denken, loop ik tegen een aantal vragen aan, die ik eerst beantwoord zou willen zien:

- Wat is precies het doel van het steeds in- en uitschakelen? Moet dat dagelijks gebeuren of meerdere malen per dag? Indien 1 of 2x per dag, dan zou ik de voorkeur geven aan een simpele schakelaar. Dan loop je ook nog eens door de loopstal en hou je daar de controle over. En is je dat te ver lopen, dan zou ik een stroomkabel door de stal trekken en de schakelaar aan de voorzijde zetten, bij de schakelingen van de melkmachine.
- Zou het schakelen ook kunnen met een simpele tijdschakelaar? Zo'n ding waarmee je ook de kerstboom op tijden aan en uit laat gaan? Dat lijkt mij veel goedkoper dan internet aanleggen. De meeste van die schakelaars kunnen 3500 W. trekken, dat is zeker genoeg. Zeker als je ziet dat veel van die "schrikkers" gebruik maken van batterijstroom.
- Ligt het aansluitpunt van de Gallagher binnen bereik van de wifi? Zo nee, dan moet je daar inderdaad iets voor aanleggen. Ik zou dan kiezen voor een (of meer) wifi-versterker(s), waardoor je dezelfde netwerknaam en wachtwoord kunt gebruiken als thuis. Snel hoeft die verbinding niet te zijn, hij hoeft alleen maar een schakelmoment te geven. Tenzij je natuurlijk achterin de loopstal filmpjes wilt gaan bekijken...
- Heb je nog meer plannen voor netwerk-bestuurde apparatuur in/bij de loopstal? Ik denk bijv. aan bewakingscamera's e.d.. Of een motorbeveiliging voor de tractor bij de mixer. Dan kun je daar het best nu al rekening mee houden. Het is geldverspilling als je later opnieuw een investering in je netwerk moet doen.

Misschien zijn er nog meer vragen vooraf, in ieder geval zou ik eerst kijken naar de goedkoopste oplossing. Voor ruim €1200 (prijs van Gallagher) kun je zelf heel wat aanleggen, zeker als het een kwestie is van simpel aan/uit schakelen. En met die prijs ben je er nog niet, je moet dan nog zelf zorgen voor voldoende wifi-bereik bij de Gallagher.
In ieder geval zou ik afzien van netwerk-over-220. Die oplossing is veel te onbetrouwbaar.
+2
HansN
@roscho Vooral voor ongeplande herstellingen en aanpassingen in het veld volgens mij.
jehan
Is mien wat met telefoon schrik apparaat aan en uit zetten ..mooi systeem als het werkt ..maar kun je dan ook met telefoon meten of er werkelijk de stroom af is ..niet dat je denkt het is er af en je pakt dan aan de draad en dat je dan begint te springen van de stroom die er nog op zit
roscho
@jehan Of andersom: je denkt dat het apparaat aan staat, met de koeien staan vrolijk tegen de draad aan te drukken.
jehan
@roscho ja ook dat ..
ford8630power
@jehan Ik zou zo'n ding never niet vertrouwen nee haha
+1
Herbert
@ford8630power je kunt die smart plugs zo instellen dat ze b.v. elke dag om 19.00 uur aan gaan als die dat nog niet is. Mocht je vergeten zijn de stroomklok weer aan te doen als je hem uit gedaan hebt gaat het vanzelf weer aan.
+3
Herbert
@jehan met een grassprietje aan het draad voelen. Kun je zelf de stroom doseren. Hoe korter het sprietje hoe meer je voelt.
+2
jehan
@Herbert ja hej dat weet ik ook wel mn opa heeft me dat vroeger als klein kind al geleerd ..tot mn opa me een keer een nat gras sprietje gaf ..dat reageerde toch iets anders
Fordje4600
Volg
+1
JoramH
Hier het schrikapparaat op een shelly plug S. Gekocht voor 9,50 per stuk omdat ik er vrij veel ineens heb gekocht. Werken op wifi en super betrouwbaar. Voordeel van deze plugs is dat ze een terugkoppeling geven of ze daadwerkelijk aan of uit zijn gegaan en het live stroomverbruik weergeven. Als het schrikapparaat geen stroom verbruikt durf ik deze gerust aan te raken. Werkt ideaal als ik in het land een foutje zie of een draad opnieuw op de isolator moet zetten.

domotica-shop.nl/shelly-plug-s.html/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden stroom , schakelen en stekker geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
41
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
1.870
TREFWOORDEN