Ford 5000 - Welk merk stuurbekrachtigingsset opbouwen?

Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar een stuurbekrachtigingset voor mn Ford 5000. Heb er diverse bekeken op oa Sparex, Kramp, Qtp, Histoparts enz. Ze lijken allemaal het zelfde maar de prijsverschillen zijn nogal groot. Wie heeft er tips en of ervaring mee? Heb liever geen chinese rommel maar een degelijk setje.

Alvast bedankt

Deel dit topic

mars2012

Reacties

jeanv8
Ik heb die van histo parts. Werkt prima en makkelijk op te bouwen.
BuvaM
Staat hier misschien iets bruikbaars bij?
tractorfan.nl/picture/1457437/…
+1
Kluiszicht
Hallo, dag "mars2012". Liet een 10-tal jaren geleden een stuurbekractigingset opbouwen naar aanleiding van de vernieuwing van het stuurhuis. Dezelfde als die die je vindt bij Histoparts (artikel nr. H6 111). Vanaf dag 1 lekte die wat olie aan de regelknop onderaan (rechthoekig blokje vooraan). Was normaal zie de installateur... die me er trouwens behoorlijk had opgelegd voor de herstellingen en aanpassingen. Dan maar gereden met een lekbakje eronder. Laatst liet ik er mijn schoonbroer naar kijken die New Holland dealer is. Die stak er een 'nieuwe dichting' in met als resultaat dat de stuurhulp helemaal uit gevallen was. "Een beetje bijregelen met een inbus sleutel" was het antwoord via de telefoon. Tevergeefs geprobeerd. Ten slotte via via terecht gekomen bij een zelfstandig mecanicien gespecialiseerd in hydraulica. Voor de 2de keer alles gedemonteerd en binnen gedragen. Na 14 dagen kreeg ik de cylinder terug. Na montage bleek alles te werken zonder één druppel olieverlies. Dat is nu ruim 5 maanden geleden. De herstelling kostte ruim 350 euro (bijna de prijs van een nieuwe set). Belangrijkste onderdeel van de kost was het bijfrezen van de cylinder door externe firma om passende dichtingen te kunnen plaatsen. De originele dichtingen waren niet meer te verkrijgen... Ik ben blij dat het toch goed is gekomen. Stuurt toch niet zo soepel als mijn Fendt 309 LSA. Mijn courante garagist kon het niet oplossen: kon alleen de pomp uitproberen en die was nog goed. Hij zei dat er betere systemen waren dan dat (orbitrol???). Groetjes, Fons
roscho
Nadeel van die opbouwsystemen is ....
Hier stond onzin. Ik wist niet dat er ook systemen zijn met eigen pomp en reservoir.
Reactie verwijderd na de posting van @Fred4130
+1
Fred4130
@roscho hoe kom je daarbij? Ik heb een set op de 5600 gebouwd met eigen stuurpomp en oliereservoir. De pomp komt gewoon op dezelfde plek als de standaard bekrachtigingspomp , voor bij de distributietandwielen.

On topic: heb de mijne 2 jr geleden bij Agriline in Engeland besteld, scherpe prijs en voldoet zeer goed, goed degelijk spul, al weet ik niet hoe het nu na de brexit gaat. Was officieel voor een 5000 , maar ook passend op de 5600 zonder cabine, alleen het oliereservoir moet op een andere plek vanwege de uitlaat die verder naar voren zit.

(klik om te vergroten)

Stuurhulpcilinder 5000/5600
roscho
Quote Reactie van @Fred4130:
eigen stuurpomp en oliereservoir.

In dat geval geldt mijn verhaal niet. Ik zal het verwijderen.
BuvaM
@Bert353
Oei, lijkt dat een moeilijke?
Of deze uitvoering voor 65 er is weet ik niet ahs-hydro.de/en/product_info.php/…

Hier lijkt die wel voor 100 maar niet 10-serie.mkhmachinery.com/page/3/…
Zo is het de verschillende aanbieders afgaan.

sparepartsholland.com/product/…

En iemand met een Bepco account vragen of die daar wil kijken
Bert353
@BuvaM merci
+1
BuvaM
@Fred4130 Duidelijk, alleen de aanzuigende van tankje naar pomp lijkt niet zichtbaar.
Voor MF en Ford is er vooral vanuit UK veel keuze.
Bert353
@BuvaM oh ja? ik kan zoiets voor een mF65 niet vinden?
als jij een idee hebt?
+1
Kluiszicht
De stuurhulpcylinder wordt bediend door een aparte pomp met eigen reservoirtje. Werkt goed en staat los van de hef. Inmijn geval toch.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5000 en hebben de trefwoorden ervaring , ford 5000 en kramp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!