Gezocht: Banden David Brown

Hallo, ik ben een totale leek op tractor gebied maar voor een kennis in het buitenland ben ik op zoek naar banden voor David Brown tractoren. Het gaat om de volgende types / maten:

885
880
990
995

11.2.28
12.4.24
5.50.16
500.16

Wellicht kan iemand mij hier mee helpen of weet iemand waar deze te vinden zijn (of misschien is het wel onbegonnen werk)

Ik hoor het graag!
Bedankt
Joost

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Zoekt hij nieuwe of gebruikte banden?
met of zonder velg?
JWest
@Fendt926Driver bedankt voor je reactie! Ik vraag het na bij hem, kom erop terug.
JD3010
Kloppen die maten wel? Ze lijken mij vrij klein, maar ik heb er maar weinig verstand van.
tractorfan.nl/picture/1445422/…
JWest
@JD3010 als het goed zouden dit de maten moeten zijn, maar ik heb er nog minder verstand van…
JD3010
@JWest vraag het nog maar eens na, de wielen vd trekker van m'n link zijn veel groter
+1
JWest
@JD3010 ga het hem nog eens voorleggen
JD3010
@JWest Heb je evt. foto's van die trekker, omschrijving of leeftijd? Er zijn namelijk meerdere types met deze nummers.
Fendt926Driver
@JWest als je deze link bekijkt zou er iets van kunnen kloppen.
De 880 en 885 staan op 28 inch standaard en de 990 en 995 op 32 inch standaard.

konedata.net/traktorit/david-brown-case/…
JWest
@Fendt926Driver bedankt! Goeie link inderdaad
+1
walker1
Dus iemand in het buitenland zoekt banden voor zijn trekker en die dacht: "laat ik het maar aan Joost in Nederland vragen, want dat is, A, lekker niet in de buurt en, B, Joost is een complete leek op dat gebied."

Nou zoek ik nog iemand die bij mij een paar keukenkastjes kan maken, nou kan ik natuurlijk een lokale klusjesman of keukenboer vragen, maar schijnbaar is het veel logischer dat ik een vage buitenlandse kennis, met 2 linkerhanden en zonder verstand van keukenkastjes hiervoor ga vragen...
roscho
@walker1 🤣🤣 Ik zoek nog een goede tandarts op de Antillen. Knoop ik er meteen een vakantie aan vast.🙈
Trouwens, sommigen nemen wel de moeite om voor een schoonheidsoperatie naar Turkije te gaan.
+2
JWest
@walker1 ja je kan er lacherig over doen maar hij woont in Griekenland en dit soort spullen zijn daar niet gemakkelijk te vinden. Op de websites die ik, en hij, vind komen we er niet helemaal uit. Maar he! Bedankt voor je zinnige bijdrage!
walker1
@JWest Graag gedaan. Maar ook in Griekenland hebben ze trekkers en dus ook trekkerbanden. Het gaat ook om standaard maten, courante maten. Zoek je eigenlijk nieuw of gebruikt? Nieuw is gewoon via internet te bestellen. Gebruikte banden kan ik me nog wel voorstellen dat ze daar lastiger te vinden zijn. Op die kleine bedrijfjes daar worden banden waarschijnlijk helemaal of bijna helemaal op gereden. Warm klimaat, dus banden zijn ook sneller uitgedroogd. Maar goed, als je hier in NL paar leuke gebruikte setjes vind, dan heb je ze nog niet daar, dus worden het alsnog dure banden.

P.S. ken jij nog iemand die keukenkastjes kan maken?
+5
JD3010
Quote Reactie van @walker1:
Maar goed, als je hier in NL paar leuke gebruikte setjes vind, dan heb je ze nog niet daar, dus worden het alsnog dure banden.

Hij vraagt toch niet of jij het betalen wilt. Hij weet het zelf niet en vraagt hier om hulp, maar omdat hij nieuw is ga jij hem effe belachelijk maken.

Ga lekker naar Hornbach toe voor je keukenkastjes, die mentaliteit past blijkbaar goed bij je.
+1
walker1
@JD3010 Volgens mij gaf ik juist goede raad en ik stelde hem ook de vraag of hij nieuw of gebruikt zoekt. Bovendien, kritische vragen of opmerkingen moeten toch kunnen? Moet ik het dan de normaalste zaak van de wereld vinden dat iemand die in Griekenland woont en banden zoekt, daar een Nederlandse kennis voor benaderd die er zelf ook geen verstand van heeft?
+1
roscho
Quote Reactie van @JWest:
je kan er lacherig over doen

Inderdaad doet @walker1 er lacherig over door het wat in het extreme door te trekken. Maar daarmee maakt hij niet zozeer de OP belachelijk, maar spreekt wel zijn verbazing uit dat iemand uit het buitenland hier banden zoekt. En in de volgende posting van @JWest krijgt hij dan ook prompt uitleg, zij het dan wat geïrriteerd. Vervolgens vraagt Walker dan waarom die banden niet in Griekenland kunnen worden gekocht. Ook een legale vraag, volgens mij.

@ @walker1 : Ik ken wel iemand die keukenkastjes voor je kan maken. Hij woont in Nigeria. Ik heb er zelf mijn kastjes niet gekocht omdat de deurtjes er steeds uitvallen.. Ik heb trouwens zelf nog wel een paar benemobielwielen te koop... 😄
JWest
+2
JWest
Voor alle duidelijkheid, transport is gewoon geregeld en daar ging mijn vraag ook niet over. Heb me al vaker tot diverse forums gewend wanneer ik informatie zoek over zaken waar ik weinig kennis over heb. En eigenlijk wordt ik altijd enthousiast geholpen. Gelukkig zijn er hier ook welwillende mensen 😉. Ik heb heb de vragen die hierboven al gesteld zijn doorgespeeld en hoop er snel op terug te komen…
+4
Fendt926Driver
@JWest vraag maar raak.
Domme vragen zijn er niet.
Domme antwoorden wel.
We helpen graag....
bart99
@JWest Gelijk heb je, niet geschoten is altijd mis. @walker1 Kan zich beter niet bemoeien met zulke topics.
walker1
@bart99 Want ik mag mij nergens over verbazen of geen mening hebben?
bart99
@walker1 Je hoeft inderdaad niet alles uit te spreken, vooralsnog doet die volgens mij geen mens kwaad met dit topic. Ze hebben er ongetwijfeld hun eigen logica bij.
walker1
@bart99 Ik doe ook niemand kwaad toch?
Clayson M80
Heb nog een mooi setje kleber 11,2 x 32 staan
DieterL
880 en 885 velgen hebben kleine steek (110/…), 990 en 995 grote steek (150/203) met grote of kleine wielbouten.
880 en 885 werden in NL vaak geleverd op 12.4R32 en 990 en 995 op 13.6 R36 of 16.9 R30.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor , tractoren en david brown geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0