Illustratie van:

Fendt 309 LSA - Is de optie "horizontaalvering zijwaarts" op een Grammer Maximo comfort plus een aanrader? Geeft dit extra veel comfort?

Bij de aankoop van een nieuwe zitting van Grammer (maximo comfort plus MSG95A/731) is 'horizontaal vering zijwaarts' een optie. Aangezien dit over een optie van bijna 350 euro gaat vraag ik mij af of dit zijn geld waard is? Ik gebruik mijn Fendt 309 LSA hoofdzakelijk voor toertochten. De huidige zitting is 38 jaar en ik wil graag meer zitcomfort want de tractor zelf heeft geen vering.

Deel dit topic

Reacties

2850Johndeere6R
Voor alleen toertochten zou ik persoonlijk het overbodig vinden. Als je er wat ruigere klussen mee doet denk aan ploegen, kilveren, cultiveren zou ik het er wel op willen hebben. Als je een wat mindere rug hebt is het denk ik ook het overwegen waard.
+4
schluterman
Gewoon doen je hebt maar 1 rug ik heb het op mijn schlüter super 850v en mijn shovel op het werk ook ik wil niet anders meer
+2
Siete
@schluterman
Sluit ik me bij aan.
Die 350Euro doet maar 1x zeer. Je rugklachten loop je langer mee...
+1
Fast Eddy
Rug specialisten zeggen juist het tegenovergestelde. Je ruggenwervel kan de voorwaartse schokken beter opvangen dan de zijwaartse. Dat geld ook voor de vering/ demping. Omdat je je torso stijf houd gaan de zijwaartse schokken door je wervels.
DANOONTJE POWERR
@Fast Eddy dan is het toch juist goed om zijwaartse vering te hebben of begrijp ik jou verkeerd?

@schluterman hoe werkt dat dan?
Moet je kiezen tussen zijwaartse en voorwaartse vering?
schluterman
@DANOONTJE POWERR die stoelen die ik heb zit een draaiknop die je in kunt stellen in 3 standen kwa zwaarte maar enkel voor en achterwaartse bewegingen.
+2
Fast Eddy
@DANOONTJE POWERR

Nee zijdelinkse vering schijnt juist slecht voor je rug te zijn. Helemaal als je al rugklachten hebt.
+2
CaseCS130
@Fast Eddy Vreemd, het is niet zo dat je zonder die vering geen zijdelingse schokken meer krijgt. Bewegingen worden wel iets langer en soepeler.
Het bevalt mij tot nu toe goed, heb het altijd aan tenzij ik aan het ploegen ben.
Ik wilde eerst ook voor de maximo comfort gaan, maar toen ik alle opties erop had die ik wilde was een maximo dynamic goedkoper en die heeft ook nog verwarming.
JD3010
Quote Reactie van @CaseCS130:
die heeft ook nog verwarming

Ook een dikker zitkussen toch, daar heb ik toen de keuze voor gemaakt, dat zit veel fijner.
CaseCS130
@JD3010 de comfort heeft ook dat dikke kussen, maar niet die knoppen voorin het kussen (weet de functie daar zo even niet van)
+2
Siete
@CaseCS130
Als het de knoppen zijn die ik denk dat jij bedoeld, zou het voor het zitvlak zijn.
De ene kun je m kantelen, voor en achter over zeg maar, en de andere voor en achteruit schuiven. Dit ter ondersteuning van je benen.
+3
JD3010
Quote Reactie van @CaseCS130:
(weet de functie daar zo even niet van)

Met 1 knop kan je het zitgedeelte naar voren verschuiven tov. de stoel, met de andere kun je het zitvlak wat voor- of achterover kantelen.
DANOONTJE POWERR
@CaseCS130 oké, stel ik de vraag aan jou 😉
Hoe werkt dat?
Heb je zijwaartse en voorwaartse vering tegelijk of moet je dan kiezen?
JD3010
Quote Reactie van @DANOONTJE POWERR:
@CaseCS130 oké, stel ik de vraag aan jou

Verder iedereen stil nu. 😶
DANOONTJE POWERR
@JD3010 haha, jij mag het ook zeggen hoor, maar alleen omdat jij het bent. 😂
+2
JD3010
@DANOONTJE POWERR O nee hoor, ik blijf stil.
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @JD3010:
stil

Geen voorwaartse en zijwaartse beweging?
+1
JD3010
@DANOONTJE POWERR Het kan allebei.😶😶😶
+4
CaseCS130
@DANOONTJE POWERR Sorry, ik moest even de horizontale vering van mijn matras testen.
Je kan ze alletwee tegelijk gebruiken. De zijwaartse vering bestaat uit een klein plateau tussen je onderstel en kussen. Net als bij de voorwaartse vering kun je deze vergrendelen met een klein hendeltje.
1066
@CaseCS130 -een Maxima Dynamic de evolution heb ik een paar keer geprobeerd en dat is brandhout voor een slechte rug, heb veel meer resultaat met msg 97 onderstel
rubenv
@1066 die evolution stoelen zijn ook niet mijn favoriet nee zitte voor geen meter als je het mij vraagt en ze zijn nog snel versleten ook
CaseCS130
@1066 Hmm, ik heb ze beide en alleen om het zitkussen zou ik het liefste al die 97's eruit trappen.
Edit: correctie op mezelf, we hebben msg95 stoelen en een gewone maximo Dynamic. Die zijn beide anders dan de modellen die jij noemde.
Fast Eddy
@CaseCS130

In theorie klopt jou verhaal. Toen ik net begon te werken bij een loonbedrijf, had de vaste chauffeur van de kilverbak ook zijwaartse vering op de stoel in de JD 7810. Bijna op het eind van het seizoen kreeg hij steeds meer last van zijn rug en bleef ziek thuis. Nou was hij al rug patiënt en liep dus bij een specialist in het ziekenhuis. Die vertelde dat je rug de hele dag de voorwaartse schokken goed kan verwerken. De zijwaartse schokken worden gedempt door de stoel maar op een of andere manier geeft hij toch de beweging door aan je ruggenwervels. Als je pijn in je rug hebt gaan je spieren de boel compenseren waardoor de klachten erger kunnen worden(spierpijn in de rug).
+2
houthandel1056
@Fast Eddy die originele stoelen in een 7810 zijn gewoon veredelde jute zakken. de breedte vering ging alle kanten op en moeten je rug spieren constant corrigeren om een beetje recht te blijven zitten. Een goede stoel met breedte vering is bedoeld om de klappen op te vangen. Bij dagelijks gebruik van een trekker een absolute must
Fast Eddy
@houthandel1056

Het is het eerste wat ik verander als ik op een trekker stap. In het land kan ik ondanks de bezwaren het nut er nog van in zien. Maar op de weg vind ik het gevaarlijk als de zijwaartse vering aan staat.
+1
JD3010
@Fast Eddy Ik kan me niet voorstellen dat de zijwaartse klappen die je kan krijgen goed voor je rug zijn, als het wat gedempt wordt, lijkt mij dat altijd beter. Op straat is het inderdaad niet handig en/of nodig, dan is et net of je over de weg heen zwalkt.
+1
Siete
@Fast Eddy
Ik ben verre van een Specialist, maar ik heb zelf een stuk minder last van m'n rug tijdens idd het kilveren met die zijwaartse demping.. 😅
+1
rubenv
Heb zelf ook zijdelingse vering in mn cvx en vindt dat zelf wel fijn het is even wennen maar ik vindt het super je schudt veel minder heen en weer

op de fendt heb ik het niet maar mis het daar wel
+5
Kluiszicht
Beste tractorliefhebbers, bedankt voor de vele en open reacties. Aangezien mijn rijpaden vrij effen zijn is de zijwaartse vering dus wellicht minder noodzakelijk. Het dikkere zitkussen had ik ook al aangestipt. Bedankt, Fons.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 LSA en hebben de trefwoorden fendt , tractor , grammer en aankoop geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
29
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0