Illustratie van:

Zetor 6911/6945 -velgen herschilderen

Beste,

Ik heb nieuwe banden nodig vooraan op mn Zetor. Nu zitten daar nog 11.2R24 op, zoals af fabriek. Nu kwam ik 360/70R24 tegen, zelfde velgmaat dus, maar ongeveer 4cm breder... passen deze dan nog op de originele velg, of kijk ik dan beter voor 320 ipv 360 (360 zou overeenkomen met 12.4R24) Ben benieuwd.

Deel dit topic

Reacties

Loeideutz
Vervanger voor 11.2 = 270.
Voor 12.4 = 320.
360/70 zou ongeveer even hoog zijn dan 11.2. Maar ik vrees veel te breed voor je velg.
demuywo
Inderdaad, ik had verkeerd gekeken, 280 wordt als vervanger voor 11.2 gegeven, 320 kan ook nog op W10 velg, 360 is al W11 of 12. Is toch wel wat opzoekwerk aan, nu eens merken/prijzen vergelijken... die 360 vallen dus al af.
Fred4130
Hier kun je een bandenconversietabel downloaden waarop te zien door welke oude maat vervangen kan worden door de nieuwere maatvoering dijkstramechanisatie.com/banden-service/
demuywo
@Fred4130 bedankt!
vanheule
11.2r24 stemt overeen met 280/85r24
demuywo
Zitten heel wat merken bij waarvan ik nog nooit gehoord heb, Petlas, Galaxy, Ceat. Moholo....weet ik veel... heb bij enkele bandeboertjes ook eens prijs gevraagd.
Pauls
@demuywo Ik zou ook wel kijken dat je niet teveel voorloop krijgt met de 'nieuwe' banden voorop tov de achterbanden, en zeker geen achterloop (als je 'nieuwe' te klein zijn) of zijn de achterbanden ook aan vervanging toe. Zo kan je gelijk alles upgraden zodat de voorloop zowat behouden blijft.
demuywo
@Pauls heb ik bekeken, de diameter van de banden (280/85r24 en 320/70r24) is nagenoeg dezelfde als de oude 11.2r24. Dus dat komt wel goed. Achterbanden zijn nog 80%. Even gedacht om bredere velgen te zoeken, maar ach, ik hou hem maar origineel Zetor met smalle voorbanden. Iemand ervaring met AgraTyre? Hebben 'demo' Michelins Agribib aangeboden...
Pauls
@demuywo mijn ervaring met agribib's zijn heel goed, gaan lang mee, weinig last van droogte scheurtjes na vele jaren, kortom als je trekker weinig gebruikt (ongeveer 100 -200 u per jaar) vind ik het geen verkeerde banden, prijs is vaak wel hoog, maar gaan ook in tijd lang mee en zal je dan wss nooit meer andere moeten kopen. Alleen de firma 'AgraTyre' ken ik niet.
demuywo
Overzichtje:

BKT's tweedehands, nooit gemonteerd, 280/85R24, 300€/set
Mitas, tweedehands, demo, 280/85R24, 590€/set
Firestone Performer 70, nieuw, 320/70R24, 730€/set
Michelin Agribib, tweedehands, demo, 11.2R24 (zal ook wel 280 zijn), 600€/set

Bij de BKT's, Mitas en Michelins nog 100euro verzendkosten gemiddeld, Firestone is van bandencentrale om de hoek. Puur qua prijs kom je dan bij de BKT's, als ik voor kwaliteit wil gaan Michelin of Firestone, Mitas lijkt me af te vallen. Jullie nog ervaringen? Komt dus vooraan op mijn Zetor, staat een frontlader op, dus er komt soms wel wat gewicht op Voor de rest hobby tractor, meer op de weg dan op het land (in de winter haksel ik nog takken voor particulieren ook)

Nog een prettige zondag,
DANOONTJE POWERR
@demuywo Michelin zijn de fijnste banden maar qua slijtage misschien niet de beste keuze als het voor voorlader werk is.
Werk je vooral in het land of op het erf met de voorlader?
BKT zijn op zich ook prima banden en voor die prijs zou ik dat dan doen.
demuywo
Banden besteld, velgen afgehaald vandaag, wel nog prutswerkje... iemand tips om niet teveel schade te doen aan de verf van de velg bij het terugmonteren? Kdenk om de velgen ook nog wat te laten bijwerken terwijl de banden eraf zijn.

(klik om te vergroten)

Eraf
demuywo
Nu de banden eraf waren was het toch even de moment om de binnenkantvan de velg, waar de band komt op te liggen, ook eens roestvrij te maken en dan maar herschilderen. Echter, ba met staalborstels, schuurpapier, white spirit en thinner alles proper te zetten wil de verf hier en daar niet houden aan de binnen,- en buitenrand. Als je spuit loopt het eraf en komt het blanke metaal tevoorschijn... iets van lijm ofzovan vroegere band? Maar met schuren en borstelen moet dat toch weg zijn? Iemand een idee?

(klik om te vergroten)

Zo ziet het eruit als het droog is...
Ford revisiemotor
Het is wat moeilijk te zien,
hoe was het voor je ging lakken?
Kan het zijn dat je niet dekkend gespoten hebt, dat de ondergrond er door komt,
of heb je niet goed schoon gemaakt voor je ging spuiten?
Heb je ook grondverf gespoten?
demuywo
Eerst schuurborstel op boormachine, dan p80 op schuurmachine, dan white spirit, dan grondverf (primer). Dag erna rode verf, maar die liep er gewoon af op sommige plaatsen, en als je er dan over wreef kwam de witte primer er ook af... en enkel die randen hebben het, brede middenstuk niet. White spirit over gieten? 😅
demuywo
Enkele foto's.

(klik om te vergroten)

Geschuurd, vooral de randen, daar zat roest, waar geen roest zat eebs luchtjes opgeruwd.

(klik om te vergroten)

Primer, dat zag er nog goed uit...
stephan-inter
@demuywo goed ontvet? Primer en verf allebei op zelfde basis? (Water of thinner basis)
bart-spies
@stephan-inter dat laatste zat ik ook aan te denken inderdaad
demuywo

(klik om te vergroten)

Kvind niet firect iets terug van de basis, maar dan zou mijn rode verf toch ook niet houden op het middenvlak, en daar geen probleem...
bart-spies
@demuywo het is allebij acryl verf, dus dat zou goed moeten zijn, heb je de grondverf nog geschuurd?
demuywo

(klik om te vergroten)

Nog eens geschuurd, ontvet, primer erop... en dan krijg je dit. Tzijn precies al die kleine putjes in het staal die moeilijk doen...
stephan-inter
@demuywo ik denk dat beide ver soorten op elkaar reageren.
demuywo
Nu wel, resultaat hierboven ...
fendt2
Misschien een keer ontvetten met remmenreiniger of dusty. Waarschijnlijk resten van bandenvet.
demuywo
@fendt2 ik dacht ook al aan oud bandenvet omdat het enkel op die plaats zit, rest van de velg geen probleem. Kwist wel niet dat remmenreiniger ook ontvet, maar is eigenlijk wel logisch. Probeer ik morgenavond eens, bedankt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 6911/6945 en hebben de trefwoorden zetor , banden , velg , velgmaat en velgen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!