Illustratie van:

Fordson Dexta - Koppaking vervangen waar moet ik die bestellen ?

Beste TFers

ik heb de compressie van mijn fordson dexta gemeten maar die is te laag nu wil ik er nieuwe zuiger veren en een nieuwe koppakking in doen maar waar moet ik dat bestellen?
want bij histoparts is een nieuwe koppakking set 25 euro maar op techniek wepshop is de koppakking 80 euro. waar kan ik het beste bestellen ?

mvg sanderdh

Deel dit topic

Reacties

+1
Klein Rot
@sanderdh
Weet je zeker dat de zuigerveren het probleem zijn. Kunnen ook de kleppen zijn die lekken die zeker laten controleren bij een revisie bedrijf en de kop vlakken voordat je hem weer monteert.
sanderdh
Ik heb weleens gehoord dat zon dexta geen carter druk heeft. dat heeft die van mij best wel veel en hij rookt net zo veel uit het carter als uit de uitlaat
+2
goeiedag eem
@sanderdh als hij werkelijk carterdruk heeft zoveel als jij zegt kun je beter de motor reviseren, en er nieuwe bussen en zuigers in doen, lagerschalen mee pakken kop vlakken enzovoort. Doe je dat niet en alleen nieuwe zuigerveren heb je nieuwe ronde zuigerveren in een ovale bus, want ook de bus slijt ovaal uit tegen de kant van de arbeidslag. En heb je nog niet het gewenste resultaat, als je het doet doe het in een keer goed, ik heb ook eens wat laten zitten wat nog goed leek, maar hij kon gelijk weer uitelkaar.
+1
leonardvdm
Dr moet wel verschil tussen de pakkingen zitten er kan toch nooit zoveel verschil in prijs zijn
Hanomag22
Heb voor een major goede ervaringen met de kwaliteit en support van kodaparts
stephan-inter
Je kop moet nu sowieso gevlakt worden.
Breng ding weg en laat hun er een goede koppakking bij doen.
+1
oldtimergek
kodaparts.nl/product-category/… Hier al eens gekeken.
+1
sanderdh
Waarom moet mijn kop gevlakt worden ?
En cilinder bussen moeten er toch worden in geperst?
stephan-inter
@sanderdh een kop trekt altijd wat krom door de hitte. Nu is alles los geweest en krijg je hem nooit meer zuiver dicht met alleen een nieuwe koppakking.
Vanwaar ben je? Er zijn overal wel revisie bedrijven te vinden
Hanomag22
@stephan-inter ik heb daar bij een dexta nooit problemen mee gehad. Wel ff Checken met een liniaal voordat je de kop monteert maar standaard vlakken hoeft bij zo’n ding echt niet naar mijn mening en ervaring.
Hanomag22
@sanderdh dexta bussen zijn op perspassing. Geen kraag die ze vast houdt. Origineel type bussen is inpersen, maar boren en honen. Wat ook kan is perkins bussen met kraag er aan en het blok uit kotteren zodat de bussen er in kunnen. Voordeel van bussen met kraag is, dat ze een heel klein beetje dunner zijn en zonder vervormen in het blok kunnen en niet geboord en gehoond hoeven te worden, en niet kunnen zakken. Dat doen die andere nog wel eens als t blok eens vaker verbust is geweest.
+1
sanderdh
En wat kost ongeveer m’n kop laten vlakken?
+1
sanderdh
Ik wilde alleen de zuiger veeren en lagerschaallen vervangen en de koppakking,
Cilinder bussen wilde ik laten zitten zou dit genoeg zijn of moet ik hem laten honen en vlakken?
+1
leonardvdm
@sanderdh als je zuigerveren vervangt moet je toch ook de bussen vervangen?
+1
Klein Rot
@sanderdh
Als je nieuwe veren monteert dan altijd honen anders lopen de bussen en de veren niet op elkaar in en blijft de motor olie verbruiken.
Hanomag22
@sanderdh kijk en meet eerst de bussen maar voordat je besluit of je ze laat zitten.

En voordat je door de war raakt, boren maakt het gat groter en als t goed is rond. Honen maakt de cilinderwand op een bepaalde ruwheid maar niet groter of rond.
sanderdh
Oké zelf kan ik ook honen toch ?
leonardvdm
@sanderdh met zn borstel ja
+1
Klein Rot
@sanderdh
Ja dat kan maar als er een stootrand boven in de bussen zit zijn de nieuwe veren zo gebroken. als er dus een stootrand inzit zal deze verwijderd moeten worden.
+1
goeiedag eem
@sanderdh zon 3 poot op de boormachine haalt de onrondheid er niet uit, maar volgt het ovale gat gewoon, machinaal laten honen door een goed revisie bedrijf dat ik het beste
+2
Bert-Landini
Je kan de bussen ook laten honen en er overmaat zuigers inzetten.....dan is het weer als nieuw en loopt de boel weer goed in....
Groet Bert
+1
sanderdh
Hallo bedankt voor alle tips
Ik heb inmiddels de zuigers er uit gehaald en trof alle 3 de zuigers kapot aan ,
Ik ga nu een revisie bedrijf op zoeken.

,Kost alleen wat centen ik ben 14 jaar🙈😢,
+1
stephan-inter
@sanderdh misschien even rond kijken naar een 2e hands motor die goed loopt.
Want je weet nu niet hoe de rest itern van je motor is.
+2
Hanomag22
@sanderdh de revisie onderdelen voor zo’n blok zijn niet gek duur, vergeleken met veel andere motoren. Zoek een lokale hobbyist met kennis die je wat wil helpen en leren. Dan weet je nadien wat je hebt en heb je net zo veel geleerd als een trimester middelbare school.
+1
leonardvdm
@sanderdh dan zou ik kijken wat alles kost en of je het er nog uit haalt
sanderdh
Ik woon in Hardinxveld weet iemand een revisie bedrijf bij mij in de beurt ?
+1
leonardvdm
@sanderdh in sliedrecht zit er toch een daar naast Klijn Infra een of andere diessel serviese
sanderdh
Bedoel je de lagerschalen ?
sanderdh
Ik heb ook randen in de boven kant mijn cilinders
Hoe kan ik die het beste en goed koopster er uit halen ik zit namelijk krap met m’n centen ,er zitten 3 commissie veren op de boven kant van de zuiger zou hij het ook op 2 doen als ik die randen er uit schuur of iets dergelijks
Sander
+1
goeiedag eem
@sanderdh 1 oplossing pak het goed aan anders ben je 3x zoveel geld kwijt als dat je nu lap middellen gaat doen en je geen goed resultaat krijgt waar je op hoopt. Zulke randen moet je eruit laten boren/kotteren en dan na honen. Maar denk dat je dan net zo goed nieuwe bussen er in kan zetten. Net wat ik hierboven al een keer schreef doe het een keer goed, spreek uit ervaring heb het ook een keer low budget gedaan maar daarna kon alles weer los en toch nieuw spul erin en ben je al met al het dubbele kwijt +de ergenis dat je weer sleutelen kan
sanderdh
Ik heb nu contact met een revisie bedrijf maar zij vragen of het natte cilinder bussen of droge zijn hoe kan ik daar achter komen
goeiedag eem
@sanderdh tractorfan.nl/topic/19402/ hier kun je misschien wel wat antwoorden uithalen
+2
Hanomag22
@sanderdh dexta heeft droge bussen. Zou een revisie bedrijf moeten weten. Is redelijk bekende motorfamilie van de dexta en mf etc.
sanderdh
Bedankt kan ik weer veder

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden fordson , dexta , Koppakking , vervangen , fordson dexta en Zuiger geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!