Illustratie van:

International 733 - Schakelprobleem met grote groep

Ik heb hier een international 733 smalspoor. Deze schakeld goed juist nu kan ik de versnellingspook wel in de grote groep zetten maar de tractor doet niets. Ik heb het deksel er even af genomen en zie niet direct iets van breuk. Als ik hem in de grote groep zet en een beetje spanning zet tegen de Schakelring dan voel ik wel weerstand als ik de tractor wil duwen. Als de tractor in de grote groep staat en beweeg rechtstreeks op het geschakelde tandwiel beweegt de tractor ook. Zou de schakelring versleten zijn?

Deel dit topic

Reacties

+1
roscho
Als je de deksel er toch af hebt, plaats hier dan even een fotootje. Misschien ziet iemand wat er fout zit.
Steven_VS
Hierbij een foto van de schakelring is niet echt helemaal duidelijk te zien. Maar zo is er toch al een idee waar ik het over heb.

(klik om te vergroten)

Foto van de schakelring
roscho
@Steven_VS En wat bedoel jij nou precies met de "schakelring"? Als je synchromeshringen bedoelt, daar kan het niet aan liggen. Zijn die stuk/versleten, dan gaat het schakelen slechter, met "tandenpoetsen" omdat de tandwielen niet meer door de ringen op gelijke snelheid worden gebracht. Maar eenmaal geschakeld, grijpen ze nog steeds in elkaar.
Je hebt trouwens niets over de lage groep gezegd: schakelt en rijdt die wel normaal?
Misschien is er iets van een schakelgaffel afgebroken. Als je een lange magneet hebt, ga dan eens tussen de tandwielen door vissen helemaal onderin de bak. Misschien ligt daar een ontbrekend onderdeel.
Steven_VS
Ik vind het zelf ook een raar geval. Ja de synchromesring die beweegt. In de kleine groep doet alles goed. Maar als je hem in de grote groep schakeld doet de tractor niets. Ik heb ook al aan iets van braak gedacht omdat ze een tijdje met een versleten koppeling hebben gereden. Zou het misschien kunnen dat de schakelvork geforceerd is door de versleten koppeling?
Is omdat die in de kleine groep wel schakeld en dit is naar achter en de grote groep niet en als ik een beetje spanning mee zet naar voren toe is de grote groep kan ik de tractor terug niet verduwen dus zit die precies wel ingeschakeld.
roscho
Quote Reactie van @Steven_VS:
In de kleine groep doet alles goed. Maar als je hem in de grote groep schakeld doet de tractor niets.

Dan worden dus de tandwielen die H inschakelen niet goed in elkaar geduwd. Als dat plotseling is gekomen, kan het haast niet anders dan dat er iets gebroken is, bijvoorbeeld de schakelvork die deze tandwielen in elkaar schuift. Of er is iets versleten, dat de pookhevel bijv. uit de vork is geschoten.
+1
Steven_VS
@roscho
Ik ben er gisteren eens bij een dealer mee geweest waar mijn tractoren van komen en deze denkt dat de synchromesh zou stuk zijn. De veertjes die er binnen in zitten lam of gebroken. Maar nieuw is deze niet meer leverbaar heeft hij gezien. Ik ga de schakelvork eens demonteren en is naar deze kijken. Op het eerste zicht ziet die er nog goed uit maar je weet nooit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 733 en hebben de trefwoorden tractor , versnellingsbak , tandwiel , deksel , spanning en versleten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0