Illustratie van:

Ford 5000 - Hefinrichting hikt

Beste TF leden,

Van mijn ford 5000 met bouwjaar 1973 zonder load-monitor hikt de hefinrichting. Om de 1.5 tot 2 minuten tilt hij de hefinrichting steeds ietsjes omhoog/bij. Dit terwijl van de hefzuiger de keerringen al vervangen zijn. Er hangt een ploeg achter van ongeveer 450kg. Bij het over de weg rijden is dit knap vervelend om nog maar te zwijgen van de geluiden van de oliepomp als die hem dan bij heft. Heeft iemand nog een tip/idee wat we hier aan kunnen doen???

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

mars2012
tractorfan.nl/picture/861725/
het gaat dan om deze combinatie
+1
Ruben93
Rechts onder je lift bediening zit een zwarte ronde knop die je in en uit kan trekken voor het in schakelen van je lift of het inschakelen van hydraulische pomp. Als je die in de positie zet voor hydraulische bediening en je lift bediening naar beneden zet zou dit weg moeten zijn. Is zo toch bij onze ford 5000. En het gejank van je pomp gaat hierdoor ook weg zijn.
Hanomag22
Dat kan nog steeds een lekke hefcilinder zijn maar kan ook een lekke “unload valve” zijn, versleten hefventiel. Dan moet je eigenlijk een werkpkaatsboek hebben en stap voor stap checken om de fout te vinden en andere dingen uit te sluiten. Iets zakken mag ook hè. Ik vraag me af of het volgens de boekjes een probleem is bij zo’n sporadische correctie.
Hanomag22
Als t goed is zit links aan de achterbrug een rond dekseltje. Je zou wat olie af kunnen tappen en die er af kunnen pakken. Dan kun je zien waar binnenin de olie lekt. Is wat knoeien maar snel resultaat
Kluiszicht
Een heel mooie combinatie! Mijn Ford 5000 is van bouwjaar 1973. En de hefinstallatie 'hikt' ook op de hoogste hefstand. Vervelend. Ik zet hem een beetje lager want ik heb niet de technische kennis om dit te verhelpen. Ik ga wel eens nakijken of die zwarte knop bij mij aanwezig is.
mars2012
Oke mannen bedankt voor de tips. Ga hiermee aan de slag. Wordt vervolgd

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5000 en hebben de trefwoorden ploeg , ford , hefinrichting , oliepomp , ford 5000 , vervangen en bouwjaar geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!