Tractor valt achterover, bestuurder wonder boven wonder niet naar ziekenhuis.



Originele beschrijving

Een tractorbestuurder is woensdagochtend in Breukelen vast komen te zitten tussen zijn tractor en zijn aanhangwagen. Dat gebeurde nadat de tractor achterover kantelde. De man kon uiteindelijk door de hulpdiensten bevrijd worden.

Deel dit topic

Reacties

+5
hooidonk
Schrok toch wel weer even van dit bericht.
Waarschijnlijk een kipper geweest met een boventrekhaak?
Zo werd ik wel weer even gewezen op het belang van een goeie rolbeugel. Zo snel kun je dus blijkbaar niet reageren om dit te voorkomen. Je houding wordt ook steeds beroerder naarmate de trekker verder steigert.
+3
Hannesman
@hooidonk lijkt er inderdaad wel op, gebeurt altijd op de momenten dat je denkt ah zal wel goed gaan. Of net bij de laatste vracht. Zon beugel geeft je wel meer kans op betere afloop.
hooidonk
@Hannesman
Nou, precies! Het laatste stukje dat hij gaat, is het beroerdste.
+2
flip1150
Als ik het goed bekijk zit de kipper aan een kant in een greppel of zo. Met zo een bult zand er op (dus grote druk op het trek oog) en dan hoogstwaarschijnlijk aan de zwaaihaak maakt het niet uit of het boven of onder aangekoppeld is. een boven trekhaak had hem volledig doorgeslagen.
hooidonk
@flip1150
Volgens mij is het grote voordeel van de ondertrekhaak, dat de trekker met de neus omlaag gedrukt wordt, als de kipper blijft steken. Bij een aanspanning boven de achteras, wordt de trekker achterover getrokken.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of dat ook zo makkelijk gebeurd door de verticale krachten. In een zwaailat zou misschien inderdaad kunnen.

Bij een boventrekhaak kun je er onder nog een keer een ketting tussen doen voor de veiligheid, dat valt bij een ondertrekhaak weer niet mee.
+1
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @hooidonk:
Bij een boventrekhaak kun je er onder nog een keer een ketting tussen doen voor de veiligheid

Is een goede oplossing, maar ik vermoed dat dat zeer zelden gedaan is of wordt.
+1
Albert Peters
Toch redelijk goed afgelopen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor , aanhangwagen en man geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN