Illustratie van:
3

Atlas 1304 - Luchtfilter niet gevonden en hydraulic functie

Hallo beste tractorfans, ik heb een vraag over de Atlas 1304, 1995 mobiele kraan. We hebben hem nog niet zo lang en we willen toch maar eens de luchtfilter schoon gaan maken. Nu durven we zelf niet precies te zeggen hoe t in elkaar zit. En zeggen volg gewoon de leidingen vanaf de turbo. Is wel gelukt maar we weten het niet zeker. We weten ook niet hoe we hem uit elkaar zouden moeten halen en moeten schoon maken. Verder hebben we ook een linker joystick waar geen schakelaar in zit. Nu heb ik de snelwissel omgezet en werk hij niet op de knopjes onderop de joystick. Hoort het dat de linker joystick geen schakelaar heeft of moeten wij hem vervangen?
Mvg Justin

Deel dit topic

Reacties

"leidingen vanaf de turbo. Is wel gelukt maar we weten het niet zeker."

Ga er maar vanuit dat dit correct is. Kom je uit bij een grote ronde bus, dan zal daar een deksel voor zitten die je met een bout kunt losdraaien. Daarbinnen zit het luchtfilter, ook weer vastgezet met een moer. Misschien moet je wat kracht zetten om het eruit te trekken, het zit meestal met een rubber ring om de luchtpijp.
Schoonblazen van binnen naar buiten, mondkapje op en uit de wind staan.
Bij monteren even goed opletten, misschien moet je bepaalde onderdelen monteren met "up" aan de bovenkant.
Ben je toch bezig, kijk dan ook of de motorolie en filter vervangen moeten worden. Hydrauliekolie op peil? Gaat meestal langere tijd mee, maar kijk daar toch even naar.

Over de schakelaar in de joystick weet ik niks, maar ik zou ook denken dat deze de ontbrekende functie heeft bediend. Overweeg of je die functie nodig hebt, anders kun je de schakelaar misschien ook weglaten.

Wellicht ten overvloede: als je voor het eerst in de grond gaat wroeten, kunnen daar leidingen zitten. Kapotmaken is duur, dus doe Klic-meldingen als je de grond in gaat.
+1
@roscho oké erg bedankt. We hebben ondertussen al wel een hele tijd en hij heeft ook een grote beurt gehad olie peilen is ook al een aantal keer gedaan. Die controle zal ik onthouden en nu zorgen dat die filter weer eens lucht krijgt. We doen ook verder weinig graafwerken vooral mest laaien en afvlakken.
Schakelaar en knopjes linker handel zijn voor extra functie,wij hadden hier rijden op gemaakt.er zitten links achter de handel rol schakelaars als het goed is,door deze rollen op 1 of 2,3,4 te zetten kan je met de knopjes op het linker handel een extra functie bedienen.
de snelwissel werkte in mijn beleving op het rechter handel en dan de knopjes bovenop het handel.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1304 en hebben de trefwoorden kraan , turbo , atlas , Schoon maken , luchtfilter en Mobiele kraan geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!