Bambi gaat weer winnen in Duitsland



Originele beschrijving

John Deere heeft in oktober 2022 goede zaken gedaan op de Duitse trekkermarkt. Met 932 nieuwe registraties heeft de fabrikant een marktaandeel van 36,1 procent in de tiende maand van het jaar. Over het hele gemeten is dat 22,4 procent. Daarmee is John Deere koploper bij onze oosterburen.

Deel dit topic

Reacties

+7
mdoornekamp
Ik begrijp dat wel😁
CaseCS130
@mdoornekamp Ik niet, had verwacht dat ze wat chauvinistischer zouden blijven 🤔 Maar ja Fendt is ook Amerikaans eigendom? Deutz Italiaans, eigenlijk hebben ze zelf ook niet veel meer.
+1
mdoornekamp
@CaseCS130 haha, nee elk merk heeft wel een affiniteit met een ander land. Deutz zie je wel relatief veel in Duitsland
+1
walker1
@CaseCS130 Fendt en John Deere worden natuurlijk nog wel in Duitsland gebouwd en dus zeker wel goed voor de Duitse werkgelegenheid en economie. Of SDF, waar Deutz Fahr bij hoort nog in Duitsland trekkers bouwt weet ik niet. Claas is wel een echte Duitse onderneming, maar het gros van de trekkers wordt in Frankrijk gebouwd, in dezelfde fabriek waar vroeger de Renaults gebouwd werden. Tja, het wordt de chauvinistische Duitser wel moeilijk gemaakt zo. Misschien kunnen ze beter een Mercedes Unimog kopen, die is nog echt op en top Duits.
+1
kearl
@walker1 vanaf de 6 serie wordt in Lauingen Duitsland geproduceerd. De kleinere modellen in Italië.
@mdoornekamp
Want??
Ik snap er geen zak van, we hebben hier zo 'n prul,
als ik zie wat we daar allemaal voor een gekut mee hebben gehad.
Of zou dat de enigste die slecht is van John Deere.
mdoornekamp
@Ford revisiemotor 30 jr oud, of 40?
@mdoornekamp
Nieuw gekocht, 20 jaar oud, 20 jaar ellende, +/- 6000 uur
is op veel punten aangepast voor werkzaamheden, hoog, smal, kruip, aangepaste hydrauliek, en meer.
+1
JD3010
Quote Reactie van @Ford revisiemotor:
20 jaar ellende

Dan hou je het wel heel lang ermee uit. Bij mij was die dan allang weggeweest.
+1
mdoornekamp
@Ford revisiemotor 6020 serie. Die waren opzich niet slecht
+1
Hanomag22
Registraties zegt niet alles. Uiteindelijk gaat t erom dat ze verkocht, betaald en gebruikt worden. Gauw op kenteken zetten en misschien in januari doorverkopen naar buitenland in t nieuwe jaar. Heb je in ieder geval het aantallen wedstrijdje gewonnen. In Profi zie je wel vaker onverklaarbare eindsprints van de Duitse prestigemerken.
+2
walker1
@Hanomag22 Autoverkopen kennen ook vaak een piek in december, vaak ook doordat er januari regels/wetten veranderen. Maar goed, of het nu auto's of trekkers zijn, alles wat dealers of importeurs eind van het jaar nog op kenteken zetten, moeten ze de maanden er na wel verkopen, maar ze tellen niet mee voor de registraties van 2023. Over een langere meerjarige periode gezien maken die pieken in december voor de uiteindelijke totale verkoop niks uit. Op het Deere & co headquarter in Moline Illinois zal het ze vast een zorg zijn of een Duitse dealer de trekker in 2022 of 2023 registreert, zolang die trekker maar verkocht wordt.
Hanomag22
@walker1 dat klopt 100%. Ik verdenk ze echter van op kenteken zetten en zonder ooit gewerkt te hebben de trekker naar een buitenland exporteren. De Duitse markt is nogal marktaandeel gericht en let daar op. Dat is in de omringende buitenlanden minder. Dus een mooie manier om je cijfers op te poetsen lijkt het. (Zou ik ook doen hoor)
+1
walker1
@Hanomag22 Er zal ongetwijfeld wel ergens iemand zijn die er een stijve van krijgt als hij (op papier) de meeste trekkers verkocht heeft, maar uiteindelijk maakt het voor de totale wereldwijde verkoop niet uit, of de trekker meteen in land A verkocht en gebruikt wordt, of dat de trekker in land B verkocht wordt en dan doorgaat naar land A.
Kosk123
@Hanomag22 dat komt zeker voor, gauw op kenteken zetten en de grens over. Zo komt er ook nog wel wat naar Nederland. Puur voor de marktaandelen en eventuele bonussen voor de hoeveelheid nieuw verkochte trekkers
+2
deerejohn
Er lopen heel veel john deers in ned die door handelaars uit Duitsland worden gehaald of door duitse dealers hier neer gezet
16045HSX
Ach, jd duitsland heeft Lanz ingelijfd. Dat verklaart het nog een beetje.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden john deere en duitsland geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN