Illustratie van:
22

Massey Ferguson 575 - Aftakas blijft draaien

Hallo,

Ik heb een MF 575 en de aftakas blijft doordraaien. In of het uit het werk zetten maakt niks uit. Iemand een idee wat dit kan veroorzaken ?

Deel dit topic

Reacties

Hydraulisch inschakelbare aftakas?
@Hidde Gröniger Nee dat niet
@Alexander80 Echt wel, 500 serie heeft een hydraulisch pto koppeling
@NH-Ford
Ah okee, weer wat geleerd.
Blijft de aftakas in uitgeschakelde stand wel stilstaan wanneer er een machine eraan gekoppeld is?
Wanneer niets aangekoppeld is en hij draait zou ik niet zoveel om doen. Zeer waarschijnlijk is je rem niet helemaal fris meer, wellicht frictieppaten tikje krom.
Blijft hij met machine onder belasting altijd draaien dan heb je waarschijnlijk wel echt kromme frictieplaten.
@NH-Ford Okee, ik zal er eens iets aankoppelen kijken wat er dan gebeurd.
@NH-Ford ] Getest met een cyclomaaier maar blijft ook onder belasting draaien.
@Alexander80 Dan denk ik dat je serieuze kromme of verbrande platen in je aftakaspakket hebt..
Heb zelf dit afgelopen maand ook gehad met mijn ford 5610, hefdeksel eraf gehad blijkt dat plunjer die olie krijgt vanaf de pomp niet eruit kwam. Door weinige gebruik vast gaan zitten.
Dit weer gangbaar gemaakt en remband word weer aangetrokken.

Ik heb het getest met een getrokken kraan, aftakas draaide door totdat ik een ventiel bediende en hij echt moest gaan werken viel die stil. Dit is een teken dat remband kapot is / of niet ingeschakeld word. Draait de aftakas onder zware belasting nog steeds? Dan verwacht ik dat je aftakas platen koppeling krom / defect is en hij dus ingeschakeld blijft

Houd de stomp nooit tegen met je hand!! Gebruik een machine om te kijken of en met hoeveel kracht die wel stil gaat staan
Quote Reactie van @Melvin92:
remband word weer aangetrokken.

In deze zit geen remband. Maar wel een pal met remvoering die tegen de klok komt en zo afremt, deze pal moet goed los kantelbaar zijn zodat die kan remmen. Toegang is best via hefdeksel, maar dan wel opletten dat je eerst via het rechterplaatje vlak voor de trompet, het rolletje uitneemt zodat het hefdeksel kan gelicht worden. Is wel wat sleutelwerk om aldaar te geraken, want deze zijn normaal met cabine gebouwd. Soms kan je onder stoel een plaat losmaken om zo aan hefdeksel te geraken. Maar eerst wat olie aftappen en dan rechter zijdekseltje lossen om rolletje te verwijderen.
+1
@Pauls rolletje hoeft niet eerst weg. Deze trekker heeft een MK3 hefinrichting. Deksel kan er zo af.
@KMMF ok thnks, weer wat bijgeleerd, is dit dan enkel nodig op de 100 serie, of ook nog de 200 ?
@Pauls de laatste modellen van de 100 serie hebben ook al de MK3 hefinrichting. Ik dacht vanaf 1974.
@KMMF onze (toenmalige) 185 uit 1974 had het rolletje nog wel dat je moest demonteren 😁, 1 keertje de boel wat scheef getrokken, en een deel binnenwerk mogen vervangen 😖, nadien de afstelling opnieuw mogen doen en alles liep weer als nieuw, maar ja de pomp en de manchet van de cilinder was toen vernieuwd. 🤩
@KMMF hallo KMMF.....heb een MF 152 van 1974...waaraan kun je zien dat je een MK 3 hef hebt...of is dit aan de buitenkant niet zichtbaar....groet Bert
@Bert-Landini Op het rechter zijdeksel, het blikken deksel met de 4 schroefjes demonteren. Hier zie je een inbusplug, Als je deze er uit draait en hierachter zit een 5/16 (8mm) boutje (dit is voor de basisafstelling van de daalsnelheid), dan is het MKII, zit dit boutje er niet dan is het MKIII.
Je zou de remvoering een paar diagonale vijlsleufjes kunnen geven.
@Bauwz het is een remblokje. Als er een lange op zit, remgedeelte ongeveer 25mm lang, dan kun je deze korter maken, ongeveer 12mm. Let op de juiste montage richting.
@KMMF misschien een gekke vraag.....maar waarom een lange waarschijnlijk originele remblok inkorten....
@Bert-Landini Omdat de remschoen dan de oliefilm op het huis sneller breekt en dus beter remt. Als je een nieuwe besteld krijg je ook een korte.
@KMMF oke...dank....zo leer je elke dag weer wat
Okee hartelijk bedankt voor het meedenken en de tips ! Ik ga ermee aan de slag 👍👍

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 575 en hebben de trefwoorden massey ferguson , ferguson , aftakas en massey geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!