Dubbelwerkend ventielblok aansluiten

Wie kan mij aan de hand van de foto's vertellen waar ik de druk en retour kan aftakken voor een dubbelwerkende ventielblok die ik wil plaatsen op het spatbord?

Deel dit topic

Reacties

r.alting
Hier de foto's

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Klein Rot
@r.alting
Als u de drukleiding vanaf de oliepomp volgt kunt u op een voor u geschikte plaats het het ventiel er tussen plaatsen het ventiel komt dan voor de hef bediening te zitten dit betekend dat als het ventiel bediend wordt de hef niet meer werkt, heft niet of daalt niet.
r.alting
@Klein Rot Volgens mij gaat dat niet werken omdat het nieuwe ventiel ook een retour leiding heeft en dan kan er op de hef geen druk meer opgebouwd worden.

Ik vermoed de oplossing te hebben gevonden (zie foto).
Namelijk de drukleiding van de hef loskoppelen en aansluiten aan het externe ventiel en dan vanaf deze nieuwe ventiel weer aansluiten op de hef. Dit houd helaas wel in dat ik een ander ventiel moet aanschaffen omdat deze alleen maar een P en een T aansluiting heeft.

Zou mooi zijn als iemand kan bevestigen of dit de juiste manier is aangezien ik weinig ervaring heb op hydraulisch gebied.

(klik om te vergroten)

Bakker S
Er zit waarschijnlijk al een ventiel op. Dan kun je tussen dat ventiel en de hef een ventiel plaatsen. Er stroomt altijd olie door het nieuwe blok tenzij je het bestaande ventiel gebruikt. De hef werkt als je de ventielen niet gebruikt. Dit had Klein Rot ook al wat vertelt. Succes
Klein Rot
@Bakker S
Dat lijkt er wel op als ik foto 2 bekijk zitten daar voor de hefbediening 2 hendels dat ventielen voor externe aansluitingen.
Bakker S
@Klein Rot Daar kon je wel eens gelijk aan hebben. Tja ik ben geen Deutz kenner maar zoals jij en ik het beschreven hebben kun je er een blok tussen plaatsen. Misschien heeft hij aan 2 ventielen niet genoeg.
Klein Rot
@r.alting
Dit is een topic over ventielen die niet zouden werken er zit een foto bij van de bijgeplaatste ventielen. tractorfan.nl/topic/232041/
Bakker S
@Klein Rot Als je het eerste ventiel bediend dan werkt de 2de of 3de niet denk ik. Wil je 2 hydromotors laten draaien moet dat op 1 ventiel. De werking zal wel niet geweldig zijn. Je moet de liters dan verdelen. Stel dat ie 35 liter per min geeft..., reken maar uit. Als je nu een Plunjer pomp pakt zoals de moderne trekker verandert dat. Maar dat is geen optie op deze trekker. Heb trouwens nog geen machine gezien met 2 hydromoter die gelijk tijdig moeten draaien.
+1
r.alting
Dank voor het meedenken!
Er zitten idd al 2 ventielen op. 1 (achterbrug)voor bijvoorbeeld een kipper en 1 voor de voorlader. Beide zijn enkelwerkend. Mijn bedoeling is om de bak van de voorlader hydraulisch te kunnen bedienen. Heb dus een dubbelwerkend ventiel nodig.
r.alting
Zo'n tussenblok is prijzig en 2e hands kan ik niet vinden. Vandaar dat ik een extern ventiel wil opbouwen.
Klein Rot
@r.alting
Al eens op Kleinanzeigen gekeken daar staan regelmatig gebruikte ventielen op
Bakker S
@r.alting
hydrauliek24.nl/2p80-2-sectie-stuurventiel-80-l-mi…

Dit heb ik zoals ik eerder al beschreven heb al eens bij een inter 453 opgebouwd.
Werkt super. Alleen om de druk van de koppelingen te krijgen moet de trekker ff uit en de handel ff heen en weer.
r.alting
Begin even te twijfelen of er al een dubbelwerkend ventiel opzit. Heb een paar foto's genomen maar erg lastig omdat het krap is.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

r.alting
Denk het niet. Je kan toch geen enkelwerkende cilinder met een dubbelwerkend ventiel bedienen? Of...
+1
stannetje96
@r.alting tuurlijk wel
Klein Rot
@r.alting
Kan wel maar dan hoor je dat wel aan het systeem wanneer je de enkelwerkende cilinder laat zakken dan zal de olie door het overdruk ventiel gedrukt worden. Sommige ventielen kan je omschakelen van enkel naar dubbelwerkend
r.alting
@Klein Rot Heb zojuist een originele dubbelwerkend ventiel gekocht via Kleinanzeigen voor 130 euro.
Makkelijk te bevestigen en staat netter.
Bedankt voor de informatie!
Klein Rot
@r.alting
Ok prima origineel is altijd mooier en past ook.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden druk en aansluiten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN