Illustratie van:
11

Fendt 305 LS - Koelvloeistof verbruik, inwendig verbruik

Hallo,

Onze Fendt 305LS, uit ‘91, verbruikt iets koelvloeistof. Daar zit een 226 B motor in.
Er zijn geen uitwendige lekkages, dus ik ga er vanuit dat het dan inwendig is.
Er komt verder ook niks bij de motor olie,
dus ik denk dan aan een koppakking.

Heb nu de volgende vragen:

-heeft deze motor, droge of natte bussen?
-hoe kom ik erachter, welke koppakking dat
dan is? Ik zou zeggen, die het verste van de
radiateur af zit?
-moet je dan alleen die kapotte koppakking
vervangen, of alle 4 vernieuwen?

John

Deel dit topic

Reacties

Hoeveel verbruikt hij?
B Motor heeft natte bussen, als het niet in de motor olie zit zal de kop hoogstwaarschijnlijk lek zijn. Als hij druk in het systeem heeft kan je om de beurt een verstuiver er uit doen en rond starten tot de druk weg is. Als hij geen druk heeft word het lastiger om uit te sluiten welke het is
Is er ook meer rook te zien uit de motor? Dat zegmaar de koelvloeistof in de verbrandingsruimte komt en dat je dat kunt zien aan rook/stoom?
Heel zeker dat het niet bij de olie loopt? Je moet eens stopsel waar je olie vult losdraaien en kijken als er daar geen witte pap aanhang.
Verbruik weet ik niet precies. Vaatje is nu weer bijna leeg, trekker is voor de hobby.
Er is ook geen abnormale rook of zo te zien.
Heb net nog n stukje gereden, en daarna met aansteker, bij de peilstok gehouden, geen geknetter. Heb wel een foto van die dop gemaakt, daar zie ik toch wat witte aanslag.

(klik om te vergroten)

Olie vuldop

(klik om te vergroten)

Motornummer
@John104 Het lijkt wel minimaal te zijn voor hoeveel koelvloeistof je verliest, maar iemand anders kan hier wellicht iets zinnigers over zeggen dan ik:)
@John104 ik gok dan toch op busdichtingen
Schroef er maar een klepdeksel af dan zie je het snel genoeg of er smurrie bovenin zit, of bij de karter ontluchting zit waarschijnlijk wel een filtertje vol met smurrie.
Aan de motor olie kun je het slecht zien als er altijd gewoon koelvloeistof heeft ingezeten. Zelf heb ik nu ook het hele motorblok uitelkaar liggen ook het zelfde probleem
@steyr 9087 klep deksel heb ik het nog nooit aan gezien
@Fendttrisixfan bij ons wel een grote trap bovenin
+1
Ik heb al eens een versleten radiateurdop gehad. Dan verdampte er een minimale hoeveelheid water en moest je dus na iedere dag arbeid bijvullen. Nieuwe dop en probleem opgelost.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 305 LS en hebben de trefwoorden olie , fendt , motor , koelvloeistof , Koppakking , vervangen en radiateur geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
695