Illustratie van:
6

Fiat 110-90 - Wat zijn de kosten om twee extra hydraulische d.w. ventielen op te bouwen en is dat goed mogelijk?

Hallo allemaal,

We willen onze trekker graag gebruiken voor de mesttank, hiervoor zijn vier dubbelwerkende ventielen nodig. 1 voor de hef en snijverdeelmolen, 1 voor de voorsnijkast, 1 voor in- en uitklappen en 1 voor de hydraulische afsluiters.
We hebben wel een trekker die hiervoor past, maar wij willen graag de mogelijkheid houden om van trekker te kunnen wisselen mocht er 1 defect raken.

Onze Fiat-trekker heeft al twee dubbelwerkende ventielen, maar weet iemand of het (gemakkelijk) mogelijk om hier twee bij te plaatsen en zo ja heeft iemand een indicatie van de kosten?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

+1
Ben je voor de mesttank meer dan 2 functies tegelijk nodig? Zonee dan kan je best makkelijk met twee 6/2 keuzevrntielen best makkelijk de functie(s) van de ventiel(en) aftappen met een knopje of schakelaar.
Is zo'n ventiel als in de afbeelding geschikt? Zie hydrauliek24.nl/4p40-4-sectie-stuurventiel-40-l-mi…#

(klik om te vergroten)

4-v. hydrauliekventiel
Persoonlijk zou ik mooi electrisch bediend maken
Ik zou een electrisch 4/2 ventiel tussen de hef/snijmolen en de voorsnijkast, die gebruik je toch niet gelijktijdig
@Van-Epscheuten correctie, een 6/2 ventiel bediende ik, en manueel bediend kan eigenlijk ook prima
Er kunnen 3 dw ventielen op de Fiat. Maar wat 1 ventiel erbij plaatsen gaat kosten weet ik niet. Je zou het beste zoals hier al zeiden met een electisch ventiel 6/2 kunnen werken. Snel klaar en kun je zo achterop monteren.
+1
Als persee 2 extra de ventielen der bij op wil zou ik kijken om er een voorlader ventiel op te maken. Kruishendel in de cabine en ventielen achterop maken. Heb je ze altijd beschikbaar zonder dat je keuzes moet maken tussen de ene of de andere functie
@arjen90 ik zou een elektrisch blok op de tank maken en een bedieningskast in de cabine. 1 een ventiel met retour en de rem. Dat zijn maar 3 slangen i.p.v. een heel orgel.
@redeagle14 heb ik nog liggen 👌

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 110-90 en hebben de trefwoorden mesttank , trekker , fiat , hef , ventielen , defect , hydraulische , bouwen en Kosten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!