Illustratie van:
8

Deutz D4006 - Brandstofpomp demonteren van motor

Hallo allemaal,

de brandstofpomp van mijn Deutz D4006 uit 1977 lekt ergens olie. Ik wilde deze daarom van de trekker halen. Zijn er bepaalde stappen die ik moet volgen? Kan me voorstellen dat de timing niet mag veranderen onder andere.

Groet,

Thomas

Deel dit topic

Reacties

+1
Ik weet niet hoe je in de Duitse taal bent ; maar op internet vindt je veel met Google , b.v. Deutz d40 einspritzpumpe ausbauen of F3L912 einspritzpumpe ausbauen
@basia top, ik heb een pagina gevonden die het duidelijk uitlegt.

Het enige wat ik nog niet helemaal begrijp is het tegenover elkaar zetten van de puntjes op de tandwielen. Ik heb een 3-cilinder, moet ik dan de twee puntjes tegenover 1 punt zetten? Wat bedoelen ze precies? Voor de duidelijkheid heb ik de foto toegevoegd hieronder.

(klik om te vergroten)

Als je het nog nooit hebt gedaan is het best een beetje lastig maar je leert er wel van. Je tandwielen hebben een puntje op 1 tand zitten zet die gelijk met dat andere tandwiel nu de 3 boutjes !!!! Voor dat je die los draait haal er 1 uit en maak met een kras pennetje een markering makkelijkt voor later nu kun je voor de 2 anderen er uit halen ( je kunt dit ook niet doen en later de druppel test doen is meer werk)
Have fun
+1
Ik haal die drie boutjes nooit los, draai de motor zo dat de spie van de pomp naar boven staat, vervolgens geef ik met kraspen of witte stift markering op de tandwielen. Aan de zeikant van de pomp met bijteltje lijntje slaan voor de verdraaiing. Tandwiel onderstoppen met wat hout of spie oid zodat hij op zn plek blijft zitten. Boel demonteren en klaar. Wel vraag ik me af waar hij lekt, als het asje van gashevel oid lekt kan je ook de regelkap gewoon demonteren en de rest van de pomp laten zitten.
+1
@Deutz-5006 ja zo doe ik het ook wel eens maar als je een beetje geluk hebt draait de pomp net een heel klein beetje door de spanning van de pomp en dat wou ik graag niet laten gebeuren bij iemand met minder ervaring
Maar ik dacht ook al waar lekt hij
@Johndeere5020v8 daar moet ik je gelijk in geven. Met gedult lukt dat altijd wel en stille hand maar is even klieren idd 😁 maar werkt t vlotst
+2
@Deutz-5006

Allebei bedankt voor de nuttige reacties! Ik heb eerlijk gezegd nog niet extra goed gekeken en ben direct van het ergste uitgegaan. Kan ik dat kapje zo loshalen of zijn er nog aandachtspunten?
+2
@johnd-ts geef eerst goed aan waar hij lekt dan kunnen we je beter advies geven, kapjes zo even loshalen zonder weet wat je tegenkomt is bij een brandstofpomp niet slim, je kunt bv wat verbuigen achter de regelateurkap en hij werkt niet goed meer dus eerst duidelijk omschrijven waar hij lekt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 en hebben de trefwoorden olie , trekker , deutz , brandstofpomp , motor , lekt en demonteren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!