Illustratie van:
2

Massey Ferguson 8240 - Motor valt uit tijdens zware belasting

Hallo allemaal, ik heb al een tijdje een raar probleem. Wanneer ik aan de MF8240 extra de grote houtchipper hang, en ik ben een tijdje aan het werk ermee, valt af en toe de motor gewoon uit. Hetgeen hieraan vooraf gaat is dat plots het toerental begint te zakken, de uitlaat geeft zwarte rook gevolgd door beetje blauwe rook, om dan uiteindelijk stil te vallen. Eventjes wachten, gewoon terug starten en dan kan het zijn dat je weer paar dagen geen last meer hebt. Het lijkt wel alsof zijn lucht wordt toegeknepen. Ik heb al heel wat dingen geprobeerd. Alle filters en leidingen zijn nieuw en dichten goed af. Opvoerpomp werkt perfect. Injecteurs zijn opnieuw gereviseerd en afgesteld. Kop is volledig gereviseerd. Motor pakt bijna geen olie. Nu kwam ik op volgende, kan het zijn dat de waste openblijft van de turbo, waardoor de motor pk’s verliest en bijgevolg de chipper niet meer aankan, en de chipper dan uiteindelijk de motor op de knieën krijgt? Op laag vermogen heb je nooit last, is enkel als er full power wordt gevraagd. Misschien is er iemand die aan iets denkt dat ik over het hoofd zie. Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

Het lijkt haast op een vastloper.
Luchtslang tussen luchtfilter en turbo die dichtklapt. Kontroleer de slang in de bocht. Soms helpt het als je daar een slangklem om de slang monteert, zodat hij rond blijft staan.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 8240 en hebben de trefwoorden massey ferguson , perfect , ferguson , uitlaat , zwarte rook , toerental , vermogen , belasting , blauwe rook en opvoerpomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0