Illustratie van:
17

Trioliet Kuilvoersnijder - Messen gaan rond staan

Goeden avond.
iemand waar ik veel kom heeft pas een gebruikte trololiet kuilvoersnijder overgenomen.die boer gebruikt hem om pakken mks te snijden.en dat gaat super mooie strakke kuilwant.maar tijdens het snijden gaan de messen rond staan .wat zou daar de reden van kunnen zijn.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Gaat om deze machine.toen hing die nog achter mijn trekker.tegenwoordig hangt tie aan de volvo l70c maar dat maakt voor het snijwerk niet veel uit.

Reacties

Wat bedoel je precies met rond staan van de messen?
@casepowers nou mn oom zei dat de messen rond gingen staan meer naar binnen drukken denk dat die dat bedoelt heeft tijdens het snijden
Als er troep tussen de messen komt moeten de drukkers harder drukken!
@casejxu ik heb er zelf nog niet mee gewerkt.met deze wel met anderen.maarje denk door de mais restjes dat dat gebeurt door los matriaal(voer)?
@johndeere6910forever kan idd. Gebeurt met kuilgras ook wel eens
Bedoelt hij dat er voer tussen het bewegende en stilstaande mes komt, of dat het snijframe zelf krom trekt over het achtermes?
@EA_MF zal het eens vragen als ik er eerdaags weer een keer ben.ik wist ok nie precies wat hij bedoelde.
+1
Wij hebben ook trioliet gehad, en er kwam steeds vaker heel kort gras tussen, dat koopt uiteindelijk ook op on de holle ruimte achter de afdekplaten van de cilinders in het snijraam. Soms stond het mrs zowat 1 cm van het vaste raam. Uiteindelijk loop je kans op breken van het mes. Denk dat het met kracht van het mes en de aandrukkers te maken heeft. Uiteindelijk gast daar toch beetje de rek uit zeg maar. Ik had ook idee dat het raam t.o.v. de snelheid van de messen, te snel ging. Voordat we dit opgelost hadden, zijn we overgestapt op balen, dus de oplossing nooit meer bedacht/gevonden.
+1
Ik denk dat het rond gaan staan van het (achter) mes komt doordat het a.h.w. weg gaat lopen van het blok omdat het slecht snijdt. Dit komt hoofdzakelijk door afgebroken/kromme mespunten. Beste is mes demonteren en zowel frame als mes voorzichtig en netjes slijpen.
+1
Het frame is krom bedoel je? Dan is hij waarschijnlijk ergens tegen op gereden of hij drukt bij de onderblokken te ver de kuil in waardoor je met het mes tegen de kuil in drukt en je je frame krom drukt. Met een shovel heb je daar eerder last van omdat je snijder niet altijd rechtop staat
+1
@fan van trekkers ik zal het eens vragen.hij snijd er nu alleen mks mee.maar bij die boer waar die eerst gelopen heeft kan het maar zo dat tie ergers tegen aan is gekomen.en we hebben trekkers zat maar hij vind het met de shovel fijner.mochten de trekkers keer weg zijn alle 2 kun je toch snijden
+1
Ik ga binnenkort even kijken waar het aan ligt.neem de tips mee.en hou jullie op de hoogte.
+3
@johndeere6910forever ook rekening houden bij gebruik met shovel dat als het mes bijna beneden is het frame iets tilt. Bij gebruik met een trekker gast deze vanzelf omhoog maar een shovel volgens mij niet. Mes snijd lager dan de tanden. Als de snijder niet omhoog gaat komen er ook rare krachten op het mes die dan gaat "zoeken"
@wilbertkw goede tip. Bij shovel en voorlader hef cilinder in zweefstand zetten!
Komt het niet door de grotere hoveelheid olie en de hogere druk van de shovel.
@fendt2 misschien zal eens vragen maar eerder toen er nog een voermeng wagen stond laaide we met een vdm uitkuilbak met snijraam en dat ging prima.maar dat zal ok wat anders werken.
+2
De voorspandruk van je mesdrukkers is waarschijnlijk niet meer wat het geweest is in verband met slijtage tussen mes en frame. Eens in de zoveel tijd smeren scheelt slijtage

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Trioliet Kuilvoersnijder en hebben de trefwoorden super , Trioliet , kuilvoersnijder en Avond geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0