Illustratie van:
9

Kubota B7001 - Brandstofmeter installeren

Mijn Kubota B7001 heeft geen brandstofmeter. Das best onhandig. Bij de brandstoftank is aan de buitenkant niet te zien hoeveel diesel er nog in zit. Dus wil ik bijvoorbeeld een VDO buisvlotter met reedcontact in de tank aanbrengen en die verbinden met een VDO meter. Vraag is of dat kan en hoe moet ik dat aanpakken? Vuldop eraf en een peilstok gebruiken is ook zo’n gedoe.

Deel dit topic

Reacties

peilstok gebruiken is ook zo’n gedoe

Heeft jouw dashboard geen brandstoflampje? Mijn Hinomoto heeft geen meter, maar wel een lampje, in combinatie met een andere functie.
Ik weet wel ongeveer hoe lang ik kan werken met een tankvol en ik wacht met tanken niet tot dat lampje brandt.
Ga je een niveaubuisje monteren, dan geeft dat ook weer kans op lekkages, te meer omdat je dat binnenin slecht kunt vastdraaien.
Mijn dashboard heeft niks van dat alles. Een niveaubuisje moet je denk ik aan de onderkant zien te monteren. Inderdaad met mogelijkheid op lekkages. Voor een buisvlotter moet je aan de bovenkant van de tank een gat maken. Maar dan nog moet de afdichting in orde zijn. Bij het maken van zo'n gat moet geen troep in de brandstof terecht komen. Eerst leegmaken, demonteren en dan gat maken? Of is er een mogelijkheid om een gat te maken in een kunststof tank met diesel erin zonder dat er "zaagsel" ontstaat?
@MathieuB Voor een niveaubuisje heb je 2 gaten nodig, 1 aan de onderkant waar de diesel in het buisje kan en 1 aan de bovenkant, waar de lucht uit het buisje naar de tank kan.
Omdat je slecht in de tank iets kunt vastdraaien, is er grote kans op lekkages of zelfs vernielen van de tank. Ik zou het daarom maar zo laten en zonder tankmeter verder door het leven gaan.
@roscho Ja, ben ik wel met je eens. Was mijn eerste gedachte ook. Maar ben daar nog niet tevreden over. Moet anders kunnen denk ik. Weet alleen nog niet hoe. Mocht ik een oplossing gevonden hebben, laat ik die weten.
Quote Reactie van @MathieuB:
Mocht ik een oplossing gevonden hebben, laat ik die weten.

Kun je eens uitleggen welk belang zo'n meter voor jou heeft? Als ik mijn Hinomoto 's morgens vol tank, krijg ik hem in een dag niet leeg, tenzij ik de hele dag bijv. ga frezen. Doe je er loonwerk mee?
Ik weet het model en grootte van de tank niet ; misschien is zoiets iets ?

nauticashop.nl/vdo-buisvlotter-brandstof-90-4-ohm-…
Of google : vdo buisvlotters
Inderdaad. zo'n buisvlotter heb ik ook naar gekeken. Kernvraag is hoe maak je een gat in een dieseltank die voor 3/4 gevuld is en zonder dat daar 'zaagsel' in komt.
@MathieuB

Is het een metalen tank ? Desnoods tank aftappen ; en zaagsel met magneet verwijderen ?
Kunststof tank. Ongeveer 20x22x30 cm3. Je kunt je inderdaad ook afvragen waar maak je je druk over. Zorg ervoor dat als je weggaat de tank gevuld is. Maar nogmaals ik denk dat er een oplossing is. We weten alleen nog niet welke.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7001 en hebben de trefwoorden kubota , tank , diesel , brandstofmeter en peilstok geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0