Dag Allemaal, ik krijg de cardan-as aan de tractorzijde niet meer los. Ik kan de knop indrukken maar krijg de koppeling niet uitgeschoven, of verder i

Beste
Mijn cardan-as aan de tractorzijde zit vast tussen de 2 kronen is. Ik kan de ontkoppelingsknop indrukken maar krijg de cardan er niet af, of ook niet verder op het eerste deel geduwd (naar tractor toe). Enig idee ?

Deel dit topic

Reacties

jehan
Heb je de hele aftakas er nog aan zitten inclusief de machine?
+1
brauheist
Zit je de aftakas in een hoek? Dan maakt het ook moeilijker,
Als het een uitschuifbare aftakas is die je uit elkaar kunt pakken kun je ook de machine loskoppelen en vooruit rijden. Dan word het al wat makkelijker om te kijken wat er mis is
+1
Valtraboerties
Staat de hendel voor toerentalkeuze neutraal?
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Valtraboerties:
Staat de hendel voor toerentalkeuze neutraal

Of de druk knop?
Nieuwere trekkers hebben wel eens een aftakas rem.
Dat in combinatie met iets spannimg in de aandrijflijn van het werktuig kan maken dat die muurvast zit
+5
2850Johndeere6R
@Fendt926Driver @Valtraboerties Hebben onze mannen ook wel eens last van eerst een 30minuten lopen medderen en dan pas bellen: Ehm de aftakas zit vast en ik krijg hem niet los weet jij wat ik nog kan doen? Staat de aftakas toeren keuze hendel neutraal? Nee, moet dat dan? Probeer het eens. Oh ja hij is los.
dennisbouter
@2850Johndeere6R anderzijds gelijk bellen als iets niet lukt kom je ook dom over!
+1
2850Johndeere6R
@dennisbouter Dat ben ik niet met je eens. Dat hangt van de manier van vragen af en van de toon waarop het gevraagd word.
dennisbouter
@2850Johndeere6R hangt vooral af van hoe je eruit ziet en hoe dom mensen al denken dat je bent vroeger genoeg meegemaakt
+1
roscho
Werktuig afkoppelen en dan vooruit rijden. Zo trek je het schuifdeel van de aftakas uit elkaar en kun je de delen afzonderlijk losmaken.
Mocht dat uit elkaar schuiven niet lukken, dan even een 2e persoon de ontkoppelknop laten indrukken of een allgriptang erop zetten, dan trek je de hele aftakas eraf.
Wel voorzichtig, dat niemand klem komt te zitten!
+2
wilbertkw
Zoals hierboven als gezegd aftakas in neutraal zodat er geen spanning op staat en makkelijkst is dan de trekker vooruit rijden zodat de cardanas uit elkaar "valt" is dat niet mogelijk de cardanas in een rechte lijn zetten. Wil deze dan nog niet los de vergrendelstift met een tang iets verdraaien. Als dat zo is deze stift vervangen
+1
Pauls
Quote Reactie van @wilbertkw:
Wil deze dan nog niet los de vergrendelstift met een tang iets verdraaien. Als dat zo is deze stift vervangen

lijkt mij ook zo'n verhaal, stift verdraaid en dan wil/kan die niet los omdat het 'vrije' deel verdraaid in kop zit
+1
roland-vaes
@Pauls bedankt !. ik probeer vandaag
ronald73
En? Gelukt?
roland-vaes
@ronald73 is voor vandaag 😄 bedankt
+1
JohnDeerefan123
Vaak is de aftakasbehuizing van de machine wat uitgesleten. Door het koppel en de draaibeweging komt hij dan op de as van de tractor vast te zetten. Je moet voorzichtig met een hamer eens op de behuizing kloppen in de richting tegen de klok in. Hij zit namelijk niet axiaal geklemd, maar radiaal.
+3
worteljcb
@JohnDeerefan123 Bij onze voermengwagen trekker was de stomp gewoon ingesleten. De oude aftakas ging altijd prima, maar een nieuwe aftakas kreeg je er niet meer af als die wat pk’s op de stomp had gezet.
+1
Ik heb ook een keer mee gemaakt dat de aftakas te lang was, waardoor de borging een putje in de aftakas had geduwd.
Heb toen machine afgekoppeld en voorste deel aftakas met een spanband eraf getrokken en toen stomp wat bij geslepen op beschadigde plekjes
JD3010
Hij is ùùren lang aan het proberen.😒
roland-vaes
De machine is afgekoppeld. Ik kan de as vrij bewegen, de knop indrukken, maar krijg deze niet over de laatst 'kroon'
+1
mdoornekamp
@roland-vaes voorzichtig tikken met hamer
+1
wilbertkw
@roland-vaes waarschijnlijk de spiebanen van de trekker "iets" versleten waardoor de cardanas op de aftakas gedraaid is met een kunststof hamer tegen de klok in op de gaffel kloppen en zoals gezegd proberen met een tang de stift( knop) iets verdraaien
hoekske
@roland-vaes stootijzer door de kruiskoppeling aan de achterkant van het kruisje. 1 kant achter de trekhaak en andere kant trekken en bokke. Desnoods iemand met een hamer tegen de koppeling late slaan.
spotmelker
Klein beetje torsie van spiebanen van aftakasstomp van trekker of gaffel kan ook zorgen voor dat je wel een beetje kan schuiven maar hij er niet af wil. Ik heb het wel eens met een koevoet(houtblok er achter) en tegelijkertijd tikken met hamer er af gekregen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor en koppeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN