Illustratie van:
7

Fordson Power Major - Olie lekkage tussen de motor en de distributie

Hallo
Ik heb de motor van mijn fordson power major volledig gereviseerd en hij is nu terug in werkende staat. Ik heb nu enkel nog het probleem dat er olie tussen de kopplaat en de motor sijpeld. Ik weet niet hoe dit komt omdat ik alle normaal gezien alle nodige dichtingen heb vervangen. Is er iemand die hiermee ervaring heeft of die weet wat de oorzaak is van deze lekkage?

Met vriendelijke groet
Sander Moeyaert

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
99% zeker dat de kurkpakking tussen carter en bovenblok niet goed zit.
@Hanomag22 Bedoeld u de pakking tussen het carter en de motorblok? Het is dan toch raar dat hij vooraan an het carter lekt?
@sander-moeyaert tussen carter en blok ligt papier. Aan de voorzijde zit een ronde sparing in het carter die op een kurk strook afdicht. Dat is een lastig ding om goed te monteren en oliedicht te krijgen als je er niet op verdacht bent.
+1
@Hanomag22
Vroeger in de autorestauratie gebruikte we loctite 5923 incombinatie met kurk en of papier
Anders kregen we de engelse meuk niet lekdicht
@iantx1500f ja. Dat doe ik ook. En ik accepteer dat t af en toe een beetje vettig wordt.
Wanneer een Fordson niet meer lekt wat is er dan aan de hand????

Dan is de olie op.
Kurk strip van carterpan lekt inderdaad.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Power Major en hebben de trefwoorden olie , power , motor , lekkage , fordson , ervaring , fordson power major , vervangen en distributie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0