Wat is ongeveer het (loonwerk) tarief voor ploegen per hectare voor zuid-west Nederland?

Goedenavond,
Ik ben benieuwd naar gangbare loonwerk tarieven voor ploegen met een vierschar op kleigrond. Weet iemand wat daar doorgaans voor gevraagd wordt?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

+4
RaHeados
De kosten die je maakt + een beetje marge lijkt mij. Je kan ergens ver onder of boven gaan zitten, je moet t niet voor niks hoeven doen.
+4
mdoornekamp
130 euro
+1
deufi
@mdoornekamp dat is wel heel erg weinig. Dat is een tarief van 10 jaar terug. Daar blijft ie hier voor in de schuur staan.
+3
mdoornekamp
@deufi ohw. Ligt ook een beetje aan de grond soort. Ik zit ook wel eens op 150. Maar ook wel op 110
deufi
@mdoornekamp groote van de percelen telt ook mee. Blokje van 2 bunder kost meer tijd per ha dan een perceel van 15 ha. Reëel gezien zou het tussen de 150 en 180 euro moeten zijn met de huidige prijzen van nieuwe machines en inflatie.
mdoornekamp
@deufi wat voor uurtarief ga je van uit dan?
+1
deufi
@mdoornekamp grofweg: trekker 35, brandstof 50, ploeg 50. Bij 180 blijft er 55 voor het uurtarief over. Het is tenslotte geen vrijwilligers werk.
PieterA
@deufi Die 55 euro uurtarief moet je dan nog delen door 2. Als ik 's-ochtends om 6 uur vertrek om 6 hectare te ploegen moet ik goed mijn best doen om om 17:30 aan de warme hap te zitten.
+1
deufi
@PieterA Dat klopt, nog even vergeten erbij te vermelden. Eigenlijk dus nog veel te weinig om te rekenen.
+3
mf 35x
@deufi heb er niet veel verstand van. Maar als je ziet met wat voor spul je komt. En brandstof + chauffeur. Is het erg weinig. In de transportwereld is dat net zo. Een bezoek bij de tandarts is al 85€ dan heeft die 2 min in m’n mond gekeken en niks gedaan. Als je dan 10 patiënten in een uur heb😛
+4
deufi
@mf 35x dat klopt helemaal. Daarom doen we ook geen loonwerk, niks mee te verdienen. Je kan beter wat anders doen.
+2
Terwisscha
@deufi klopt helemaal. Veel loonbedrijven die ( gedeeltelijk) stoppen, gaan door in de gww, grond, weg, waterbouw. Over een paar jaren zul je zien dat ze daar ook elkaar kapot geconcurreerd hebben.
+1
mdoornekamp
@Terwisscha prijzen in de gww zijn nu al laag
Albert Peters
@Terwisscha gloof mij maar dat doen wel al alle ruim 50 jaar dat ik machines in het grondwerk haden daar veranderd weinig aan Zelfs met goede afspraken is er altijd wel 1 die daar onder gaat zitten
Terwisscha
@Albert Peters ik snap dat nooit. Je wilt aan het eind toch ook een boterham verdienen? En het liefst ook nog met dik beleg er op.
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @mf 35x:
Een bezoek bij de tandarts is al 85€ dan heeft die 2 min in m’n mond gekeken en niks gedaan

Waar een loodgieter de hele week voor werken gaat kan hij niet 1 dag een electricien van betalen
+2
mf 35x
@Fendt926Driver ja idd. Tis erg verziekt. Denk dat we er allemaal wel aan mee doen zonder soms bij na te denken. Als mensen iets kopen maakt het soms niet uit wat iets kost, maar de verzendkosten mogen absoluut niet duur zijn. Maarja dat was de vraag verder niet in dit topic.
+4
PieterA
@Fendt926Driver En het gekke is: Andersom ook niet: De elektricien kan van een weekloon geen dag een loodgieter laten komen.
+3
Fendt926Driver
Quote Reactie van @PieterA:
En het gekke is: Andersom ook niet:

haha grapjas. (maar het klopt wel wat je zegt)
BEboer
@PieterA die zelfstandigen hebben niet het grootste daguur maar een gigantische winstmarge op hun producten...
+1
jehan
@mf 35x hmmmm dus nu maar tandarts worden
+4
mf 35x
@jehan mensen die een baan zoeken om rijk te willen worden hebben we al veel te veel in ons land! Maar een baan zoeken die je elke dag met plezier mag doen is volgens mij de slimste keuze, tenminste dat is mijn bescheiden mening. En ikwerk bijna elke dag met plezier en dat maak denk ik meer gelukkig dan ontevreden een bovengemiddeld loon opstrijken. Maar als tandarts je droombaan is…. Zeker doen
jehan
@mf 35x dat ben ik het helemaal met je eens
J asper
@mdoornekamp Op zandgrond minder het zelfde of meer?
angelo-nabben
@J asper ik denk gelijk aan prijs. Op de zandgronden ploeg je meestal in combinatie met een vorendrukker.
+1
mdoornekamp
@J asper zandgrond kom je iets goedkoper uit. Ik ploeg meestal per uur.
joozt
Quote Reactie van @mdoornekamp:
zandgrond kom je iets goedkoper uit

Op zandgrond slijt je ploeg wel harder...

Edit: bij verder lezen zag ik dat je dat zelf hieronder ook al als reactie schreef.
FiatAgri89
Dank voor jullie reactie, dat is wel verhelderend!
+3
PieterA
Ik zit op grond van 8 - 35% afslibbaar te ploegen. Vanaf 2 hectare reken ik 175 euro per hectare.
+1
BEboer
Heb vorig jaar laten ploegen door een hobbyist en die vroeg 85 😅
Fendt926Driver
Quote Reactie van @BEboer:
hobbyist en die vroeg 85

Mijn hobbyist 75...
4 schaar lemken met vorenpakker
Weet niet of het dit jaar weer voor die prijs kan...
BEboer
@Fendt926Driver Hier is het wel rode mazout, bijna al het trekker werk is hier rond de 65 euro per uur (injecteren etc...) Daarom doen we ook zo weinig zelf 😅 Dingen zoals maaien kosten veel per uur (triple gaat richting de 200 denk ik maar dan gaat de slechte verkaveling teveel kosten)
Terwisscha
@BEboer injecteren voor 65 euro oer uur? Dat is wel heel goedkoop! Aan wat voor loonwerkers combinatie moet ik dan denken?
BEboer
@Terwisscha tandem 17m3 met sleepvoetbemester met de Vervaet is het een pak duurder
rubencasecs
Wat een prijzen bij jullie, heb hier voor ruim 100€ per ha de mais in de grond, ploeg met pakker en maiszaaien. Koppakkers glad maken doen we dan zelf.
RaHeados
@rubencasecs makkelijk bewerkbare grond dan, is zeker niet overal het geval 🙈
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @rubencasecs:
Wat een prijzen bij jullie, heb hier voor ruim 100€ per ha de mais in de grond,

Hier kost alleen het maiszaad al 98 euro per ha
+2
T60401
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
en het maiszaad al 98 euro per ha

Vertel is waar kan ik dat halen? dit jaar een 20 euro er bij per zak. 117 euro per zak maal 2 .
jjthefrenchman
@T60401 Ik wou net zeggen.
Fendt926Driver
@T60401 foutje van mij. 98 euro per zak is het inderdaad
BEboer
@Fendt926Driver loonwerker hier vraagt volgens mij 48 per ha voor het zaaien maar ga NT te luid communiceren want straks slaan ze op 😂
+1
rubencasecs
@Fendt926Driver dat is natuurlijk zonder zaad, ging om de lw kosten, zaad kost hier voor een lg ... 86€ per zak
GerbertXL
Ik dacht dat de loonwerker hier niks goedkoop was, vorig jaar €90 per hectare ploegen. Een ploeg is niet heel duur en hij kan er stationair overheen tokkelen met onze zandgrond. Vergeleken met een dumper vind het knap duur. Ik vind het wel een beetje vreemd dat het per bunder gaat want de beste man doet het meeste per uur.
Maar ach met die drie bunder per jaar ploegen maak ik me niet druk.
+2
PieterA
@GerbertXL Ligt er aan welke ploeg je met welke dumper vergelijkt. Een gewone 4-schaar met alles er op en er aan kostte 9 jaar geleden al 45.000. Ik denk nu wel rond de 60.000.
reinder-mf
@PieterA wij hebben een Lemken met Duramaxx risters, maar voor €60.000 mag het wel een ploeg zijn met gouden risters?? Lijkt me iets teveel van het goeie 😏
mdoornekamp
@GerbertXL @PieterA en zand slijt wel weer veel harder. Van de winter even uitgezocht wat niewue slijtdelen kosten. Alles compleet nieuw voor 5 schaar kost meer dan € 10.000
+3
langeslagdiesel
@mdoornekamp hier op het duinzand en polder zandland keek je na 200 ha dwars door een Panter rister heen. Dan waren de slijtdelen OP. De merken die in die markt gesprongen zijn lijken zich beter te houden. Klei smeert zand schuurt. Een zandploeg roest ook veel eerder dan een ploeg die vettig is van de klei.
deufi
@langeslagdiesel onze vorige 3 schaar ploeg hebben we ongeveer 1200 ha geploegd voordat we scharen vervangen hebben. De risters waren nog redelijk goed. Wel op vette klei.
+1
PieterA
@deufi Gemiddeld op grond in Zuid-west Nederland voor Lemken/Kverneland is minimaal 100 hectare per rister. Dus 800 hectare voor een 4-schaar. Dan zijn de risters op. Scharen en zoolijzers is dan meestal 400 hectare. Ploegpunten bij Kverneland 150 hectare.

Ik weet in de omgeving Reusel is het meestal iets minder dan 100 hectare per schaar.
deufi
@PieterA dan hebben ze het hier bovengemiddeld lang volgehouden.
PieterA
@deufi Ik vermoed dat je ook behoorlijk kien behoorlijk kien bent op het schoonmaken en invetten of oliën van de risters en schijven. Hier is een beetje roest niet zo erg; maar bij jou rijdt je dan denk ik een heel seizoen met een laagje klei op de roest en zwaar trekkende ploeg.
+2
deufi
@PieterA Ja dat klopt. Roest leidt tot pitting in het staal, en daarmee extra weerstand. Oppervlakte roest rijd je er wel af, maar die pitting krijg je nooit meer weg als die ontstaat. Na gebruik gaat hij inderdaad in de olie en staat verder heel het jaar binnen te blinken in de schuur. Hij moet tenslotte minstens 30 jaar mee gaan.
mdoornekamp
@langeslagdiesel panter was dan diep ploeg. Of gewoon 25 cm.

Lemken Duramax is wel echt slijtvast. Maar kost ook wat meer
+1
langeslagdiesel
@mdoornekamp Panter wordt / werd veel gebruikt door de bloembollen kwekers. Het principe is van een diepploeg maar de werkdiepte is 40 A 45 cm. Dus dat valt wel mee. Nu Panter niet of nauwelijks nog gemaakt worden zijn andere merken op die markt gesprongen. Dus deze zijn zich aan het bewijzen.
mdoornekamp
@J asper die is wel scherp geprijsd. Voor lichte zand grond een prima optie. Risters zijn wat minder geschikt voor klei.
+1
deutzarjan
@mdoornekamp deze unia heeft geen loopwiel maar zou dat nodig zijn. Ik heb deze ploeg zo goed als gekocht maar nu hebben we de prijs opgevraagd voor een loopwiel en daar schrik ik nog iets van . Ik ploeg nu met 4 schaar wentel ook zonder.
mdoornekamp
@deutzarjan ok. Met een 5 schaar is een loopwiel wel beter. Ik rij met 4 schaar wel eens zonder wiel. Met 5 schaar altijd wiel eraan.

Informeer eens bij andere merken voor een wiel. Of evt gebruikt. Vogel&noot of kverneland bijboorbeeld
deutzarjan
@mdoornekamp Ja dat gaan we ook doen er zat ook nog 8 weken levertijd op. Dat duurde mij te lang we gaan net wat je zegt ergens anders informeren. volgende week haal ik hem eerst op.
mdoornekamp
@deutzarjan
Quote:
volgende week haal ik hem op

Mooie ploeg voor de Agrotron 6210💪
J asper
@mdoornekamp staat er al poosje, jammer dat het geen 4+1 is
+2
T60401
@J asper Je hebt hem binnen een half uur als vier schaar uitvoering. Dus wat is het probleem?
J asper
@T60401 Nieuwe ploeg slijptol in zetten is ook zo rigoreus🙈
rommert14
@J asper moet bij jullie wel lukken toch? Alhoewel de 511 hier gisteravond wel al zn pk's nodig had met een 4 schaar 🙈
+1
J asper
@rommert14 Moet hem ook kunnen tillen zonder alles af te breken.
Ruben-Wind
@J asper 412 com 1 kon het ook.
rommert14
@Ruben-Wind zou net zeggen een dikke tripple kan wel maar een 5 schaar ploeg is te gek 😅
RaHeados
@rommert14 komt toch wel iets andere krachten op denk ik 😅
+3
Fendttrisixfan
@mdoornekamp hier ook een loonwerker geweest met een unia maar na een jaar was die toch terug weg 😅 brak aan alle kanten
+1
basia
@J asper

Polski Product ; vaak wat minder duurzaam dan A merken denk ik ?
trevor-z
@GerbertXL goed dat je je daar niet druk om maakt.De beste man zal dat ploegen mooi werk vinden,en wil zichzelf niet opjagen, maar genieten en net werk afleveren.
+5
mrpieter
@FiatAgri89 welk tarief had je zelf gedacht? Je kent je eigen kosten en zult ook enige kennis van de lokale grond hebben.
Ik zit bij al mijn werkzaamheden met de prijs redelijk hoog (vaak de duurste uit de omgeving).
Vinden ze het te duur dan gaan ze maar een ander zoeken voor weinig geld, vinden ze het wel goed dan zorg ik voor werk met hoge kwaliteit.
FiatAgri89
@mrpieter Dank voor je reactie. De vraag is meer omdat ik ga samenwerken met een akkerbouwer uit de buurt. Hij zal het ploegwerk verzorgen en ik was benieuwd wat een redelijke prijs is. Van een loonwerker hoorde ik 110 eu/ha. Als ik het hier zo lees is dat wel laag. Het zal meer tussen 130-150eu/ha liggen waarschijnlijk. Het grootste deel van de percelen zijn wel mooie rechte stukken.
+2
jannie2001
Hoeveel ploeg je per uur is van belang natuurlijk. Zo langzamerhand zijn we allemaal knettergek met z'n allen als je ziet wat het allemaal kost
jammermaarhelaas
,

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ploegen , loonwerk en hectare geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!