Illustratie van:
7

Ferrari 340 - Ferrari 340 slaat telkens af

-Is het model met motor zoals op de foto’s tussen de kerst dennen op dit forum.
-stopt na een tijdje als hij hoger in toeren loopt en moet werken.
-na een tijd je te laten staan start hij weer.
-Carberateur geheel schoon gemaakt, filters goed.
-vandaag wilde ik maaien en helemaal niets mee aan te vangen, alleen stationair liep hij door. (En dan loopt ie ook mooi zuiver)

Iemand een idee wat dit is? Bougie of afstellingen?

Deel dit topic

Reacties

Komt de brandstof wel in de carb aan?
Als je de slang eraf haalt loopt het er dan vlot uit
Ik ken deze motortjes niet, maar ik vermoed een tekort aan brandstof. Loop alle filters maar eens langs, vanaf de tank tot aan de carburateur. Er kunnen soms ook nog filters zitten in de banjoboutjes waarmee de leidingen aan de filters en carburateur zitten. En misschien nog vóór de benzinekraan, dus in de tank. Je ontkomt er dus niet aan om even de benzine af te tappen. Waarschuwing, misschien ten overvloede: benzinedamp is bijzonder explosief. Ga er dus lekker mee buiten staan.
Brandstof loopt wel in filter en carb, wel wellicht dat dit tijdens het lopen stagneert. Ik ga de tank en kraan schoonmaken en kijk dan of het werkt
Kijk eerst of het er wel vlot uitstroomt
Waarschijnlijk de ontstekingsspoel die als de motor warm is intern kortsluiting geeft. test je ontsteking maar is als hij stil valt 😉
@samie Oh, dat is best een interessante, daar heb ik niet vaak van gehoord.
Weet u verder ook waardoor hij er mee stopt als hij warm wordt?
Mijn aanpak zou zijn: 1 zet er eens een andere bougie in. 2 controleer de flow brandstof. 3 vlak nadat hij afslaat de vonk controleren.
Regelmatig mee gemaakt dat de bougie de oorzaak was bij een Honda 390.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de ferrari 340 en hebben de trefwoorden motor , maaien , filters , toeren , ferrari en kerst geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0