Illustratie van:
8

Steyr 9000 Serie - Steyr 9094 4WD blijft aan staan

Hallo allemaal ik heb een probleem met mijn Steyr,
De 4wd blijft altijd aan staan, het lampje brand altijd. Weet iemand waar dit aan ligt?
De remlichten doen het nog wel dus dat relay zou goed moeten zijn.
Alvast bedankt
Mvg Tracto

Deel dit topic

Reacties

+1
Blijft daadwerkelijk de 4wd aan of is het alleen het lampje dat blijft branden? Even de 4wd uitzetten en een bochtje draaien. Ontstaat er spanning, dan staat 4wd nog aan en zit het dus in de inschakeling.
+1
@roscho Beste roscho dank voor je reactie. Ik dacht eerst dat het lampje alleen branden en de 4wd uit stond. Maar ik zat laatst vast en zag dat de voorbanden aan het graven waren, terwijl de schakelaar uit stond en het lampje branden.
+1
@Tracto blijft de spoel niet gewoon hangen, zit onder de cabine aan de rechterkant tegen de achterbrug aan.
Je kunt daar de spoel meten of er stroom op komt te staan, zoja het wil wel eens helpen om die magneet spoel eraf te halen en iets op te schuren er kan iets roestvorming tussenkomen loop der tijd
@steyr 9087 hoi Steyr 9087 bedankt voor je reactie. Ik heb de spoel gevonden ik zal hem eind deze week losmaken en opschuren. Even kijken of dat werkt.
+1
Wat je kan proberen is de stekkers van differentieel en 4wd om te wisselen op de spoelen.
Op die manier kan je zien of het probleem in de kabelboom zit of in het hydraulisch deel.
Ik geloof wel uit m'n hoofd dat deze anders geschakeld zijn (uit is bij 4wd 12V en bij diff 0V of andersom). Dus als je zoiets doet, zal je diff knop op moeten zetten om de 4wd uit te schakelen.
@tractorquintentje hoi tractorquintentje, bedankt voor je reactie ik heb ze net even omgedraaid. alleen lampje blijft nog steeds branden.
+1
@Tracto Dan zit het probleem waarschijnlijk hydraulisch. Om zeker te zijn kan je 2 dingen doen:
1. Meten of je idd 12V meet aan de stekker als je 4wd afzet en 0V als je de 4wd opzet.
2. Drukmeting op de schuif waar spoel opzit: dan weet je zeker dat je oliepomp nog goed is.
+2
Ik heb met mijn oude 9078 eens een verlichtingstekker erin gehad van een oude veewagen die niet heel fijn was. Hierdoor kreeg ik storing, waardoor er een ( of een aantal )zekeringen eruit sprongen. En doordat een van die zekeringen eruit was, sprong/ stond de 4 wiel drive aan.
Wat het eventueel ook zou kunnen zijn is als er te weinig olie op je versnellingsbak zit de 4 wiel drive pomp automatisch aanslaat volgensmij...! Als je achter de trekker staat en je ziet aan de rechterkant de oliepijl glas, zou je die minimaal kunnen zien. Dan zit er goed/voldoende olie op de versnellingsbak.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 9000 Serie en hebben de trefwoorden steyr , brand , 4wd , lampje en remlichten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
464