Dodelijk ongeluk met tractor: nabestaanden nemen het bestuurder erg kwalijk dat hij niet goed uitkeek

ARNHEM - Ze had geen schijn van kans. De tractor met 20.000 kilo lading raakte haar Fiat Panda vol in de linkerflank en nam de auto zeven meter mee. Het is 23 mei 2022 en op de kruising van de Veldweg en de Achterdijk bij Hedel eindigt het leven van een 49-jarige vrouw uit Zaltbommel.

Deel dit topic

Reacties

+2
Jotke
Een ongeluk met alleen maar verliezers!

We neigen hier vaak om het voor de bestuurder op te nemen. Wil allereerst benadrukken dat dat niet mijn opzet is.

Wel vraag ik me af of dit ongeluk wel echt volledig aan de trekkerchauffeur te wijten valt.

In het artikel wordt er vanalles bijgehaald zoals dat hij een korte tijd daarvoor ook bij een ander ongeluk betrokken was waar hij niet voor vervolgd is/wordt en dat de familie uit Bosnië kwam. Dat zal mij een worst wezen! Maakt het ongeluk voor zowel trekkerchauffeur als nabestaanden niet minder erg!
+2
caseboy
@Jotke Ik kan het artikel niet lezen omdat ik geen account heb maar bij een ongeluk zijn er inderdaad alleen maar verliezers.
Ik probeer bij zulke topics ook altijd niet teveel een conclusie te trekken want dat gaat meestal niet. De informatie die meestal in een nieuwsbericht staat is te weinig om een oordeel te geven over de situatie en wie er fout was bij een ongeluk.
+2
Fordje4600
@caseboy
Hierbij de tekst
De 22-jarige tractorbestuurder moest voorkomen voor de rechtbank in Arnhem. Zonder te stoppen was hij de kruising opgereden. Het autootje had hij helemaal niet gezien, vertelde hij de rechters. Hem hangt een werkstraf van 200 uur plus een rijverbod van een jaar boven het hoofd, zo hoorde hij tegen zich eisen.
Het werd een emotionele zitting. Er waren veel nabestaanden van het slachtoffer aanwezig: haar vader, haar echtgenoot, haar zoon, haar dochter en haar zwager maakten allemaal gebruik van hun spreekrecht. De familie is gevlucht tijdens de oorlog in Bosnië, waar de vader van haar kinderen om het leven kwam. Al jaren woont de familie in Zaltbommel. De nabestaanden nemen het de verdachte erg kwalijk dat hij niet goed had uitgekeken. Ze komen nog vaak op de plek van het ongeluk om haar te herdenken.

Waarom hij haar auto niet zag? Mogelijk was zijn zicht beperkt geweest door een rij bomen, of door de spiegels, een uitlaat en - in de cabine - een computerscherm. De trekker had die ochtend geen veiligheidsbumper, al is die niet verplicht.

Psychische problemen
Ook op de jonge bestuurder van de tractor heeft het ongeluk een enorme impact gehad. Geestelijk zit hij er helemaal doorheen, hij heeft PTSS-symptomen en is al twee keer in een psychose beland. Een tractor durft hij niet meer te besturen.

Enkele dagen voor het fatale ongeval was hij betrokken bij nog een zwaar ongeval. Op 17 mei 2022 raakte een motorrijder gewond door een botsing met een busje met aanhanger met achter het stuur de man uit Hedel. Daarvoor wordt hij niet vervolgd, meldde het Openbaar Ministerie.
+2
caseboy
@Fordje4600 inderdaad alleen maar verliezers als je het zo leest. Maar over hoe het ongeluk kon gebeuren en wie en er fout is en hoe fout iemand kan je geen oordeel geven uit zo'n artikel want je hebt gewoon te weining informatie.
+1
Jotke
Quote Reactie van @caseboy:
@Fordje4600 inderdaad alleen maar verliezers als je het zo leest. Maar over hoe het ongeluk kon gebeuren en wie en er fout is en hoe fout iemand kan je geen oordeel geven uit zo'n artikel want je hebt gewoon te weining informatie.

Inderdaad!

Toch zal het je waarschijnlijk niks verbazen dat er op Facebook bij het artikel over algemeen fel tegen de bestuurder en over trekkerbestuurders in het algemeen wordt gereageerd.

Vooral de leeftijd van de bestuurder en volgens hun bestuurders in algemeen is fel onderwerp van gesprek!

Een 16 jarige, ook een 22 jarige zou veel te jong zijn. Ook zouden trekkerbestuurders een groot rijbewijs moeten halen voor combinaties boven 2500 kg en de ander boven 25 ton enzovoort.
+3
caseboy
@Jotke ja, klopt maar de meeste mensen die zo reageren zijn autobestuurders die zelf nog nooit in een trekker of vrachtwagen gereden maar wel denken dat ze zelf de beste chauffeur van nederland zijn.
+2
Husqvarna
@Jotke
Ik sprak van de week een Poolse klussenman die hier al 15 jaar woont, over rijbewijzen enzo, nou het schijnt daar allemaal veel moeilijker te zijn, wat ik niet had verwacht. Alleen hebben ze in Polen, geen fietsers, en geen zijwegen met voorrang!
Ze hebben daar dus vrijwel alleen maar voorrangswegen. Daar moesten ze dus in NL enorm aan wennen.
En als ik kijk hoeveel van die K*Tzijweggetjes we hier hebben, die hebben van Rechts allemaal voorrang, maar meer als de helft van de mensen verleent geen voorrang, en van dat kunnen we nog heel wat leren van zo'n Oostblokland, want er zijn hier in het dorp ook al talloze ongelukken gebeurt want er zijn altijd mensen die voorrang nemen als ze het hebben, en mensen die denken dat de hoofdweg voorrang heeft..
+1
cyrus-van-gelder
@Husqvarna klopt wat je zegt!!! Vaak word er gedacht dat die Oostblok landen achter gebleven gebied is. Nou toch mooi niet hoor,kunnen we in Nederland nog van leren....
+2
Husqvarna
@cyrus-van-gelder
Hier een 80km hoofdweg van 7km lang, en die heeft gewoon 20 zijweggetjes, en die hebben allemaal voorrang van rechts. Denk dat het gewoon zuinigheid is, borden en haaietanden kostte teveel geld..
+2
cyrus-van-gelder
@Husqvarna vast en zeker!!! Vooral op het platteland mag het niks kosten allemaal. Veiligheid en welzijn ook niet was ik al achter. Bij ons in de omgeving is er al zoveel verdwenen, dat zegt me wel genoeg....
+2
walker1
Inderdaad alleen maar verliezers, en aan beide kanten dubbele pech, die familie van het slachtoffer was al eerder de vader kwijt geraakt. De trekker chauffeur die in korte tijd bij 2 ernstige ongelukken betrokken was en wat hem dus ook erg geraakt heeft. Dat neemt niet weg dat dan de rechtzaak maar over geslagen moet worden. Ongevallen met dodelijke afloop worden altijd onderzocht en komen ook vaak voor de rechter. Het andere ongeval met de motorrijder is niet voor de rechter geweest,, waarschijnlijk was daar duidelijk dat de 22 jarige chauffeur niets te verwijten viel, maar in dit geval blijkbaar wel. Wel of niet schuldig, dat moet de rechter maar beslissen.
+1
MF 2725
@walker1 Ik weet de precieze toedracht van het ongeluk niet, maar weet wel dat het een onoverzichtelijke kruising is door de rijen bomen die in de drukste rijrichting staan. Kom er zelf regelmatig langs. Er staat terplekke ook een "monumentje" in de berm.
+2
walker1
@MF 2725 Dat soort feiten nemen ze ook altijd wel mee in een rechtszaak. Maar dat kan voor- of nadeel opleveren.
Rechtszaak is niet leuk voor die chauffeur, zeker niet nu met psychoses kampt, maar evengoed kan een rechtszaak en de uitspraak ook als afsluiting gezien worden. Hopelijk kan iedereen er dan een punt achter zetten en weer naar de toekomst kijken.
MF 2725
@walker1 Ja, zo werkt het vaak wel.
+1
Jotke
Quote Reactie van @MF 2725:
Er staat terplekke ook een "monumentje" in de berm.

Zo'n monumentje staat ook bij de provinciale weg bij ons in de buurt tegenover het Crematorium. Ik weet ook niet hoe bovenstaand ongeluk is gebeurd maar denk dat het daar gepaster is dan hier. Van mij had die bij die provinciale weg hier tijdens de reconstructie op de schroothoop mogen belanden.

Die gek reed net zen motor boven de 100, denk zelfs 130 op een 80 km weg en gaat effe een afstaande auto inhalen en klapt vol op de auto van een toen alsk het goed heb 19 jarig meiske die ook in die straat woonde en de provinciale weg op wou en hem niet zag door die auto die ging afslaan.

Vent krijgt een gedenkplaat en nu jaren later nog steeds kaarskandelaars en bloemen omdat hij zich met roekeloos gedrag tepletter rijdt op zen 23ste of wat was het. Maar wel de ander een trauma bezorgd.
+12
Siete
@Jotke
Gek... Eikel...
Sorry hoor, reageer vaak bewust niet op jou ellenlange gebrabbel, maar dit slaat toch nergens op????
Doe even normaal man.
Jotke
Quote Reactie van @Siete:
@JotkeGek... Eikel...Sorry hoor, reageer vaak bewust niet op jou ellenlange gebrabbel, maar dit slaat toch nergens op????Doe even normaal man.

Iemand die met 130 op een 80 weg en roekeloos rijgedrag zich eigen te pletter rijdt op de auto van een meid die niks verkeerd deed hoef je geen medelijden mee te hebben. Iemand die zo rijdt en anderen in gevaar brengt maar geen ongeluk krijgt niet overlijdt zou wel een asociale eikel genoemd worden door menig mens. Waarom Iemand die wel een ongeluk veroorzaakt dan niet, omdat ie er zelf aan overlijdt?
+8
bart99
@Jotke Soms is het beter om je een beetje op de vlakte te houden i.p.v. met een ellelang betoog te komen waarom jij vindt dat iets niet klopt
+4
Pieter Buren
@Jotke als ik jouw omschrijving zo lees waren beide slachtoffers fout bezig. De ene rijdt te hard en de ander kijkt niet goed. Om dan het ene slachtoffer dat overlijdt niet eens een monumentje te gunnen vind ik gewoon wreed...
Jotke
Quote Reactie van @Pieter Buren:
De ene rijdt te hard en de ander kijkt niet goed. Om dan het ene slachtoffer dat overlijdt niet eens een monumentje te gunnen vind ik gewoon wreed...

De een reed inderdaad te hard. De ander keek wel goed maar had de een nooit kunnen zien( is ook uit onderzoek gebleken) omdat die een ander voorbij vloog.

Ik gun mensen best een monumentje maar er zijn op dezelfde T splitsing die ook als kruising gezien kan worden ook mensen overleden die er zelf niks aan konden doen en waar geen monumentje staat, en dat ook nog in de straat waar het andere slachtoffer woonde die er zo nog extra aan herinnerd wordt.

Als het slachtoffer er niks aan kan doen vindt ik het een ander verhaal. Maar die motorrijder had nog geleefd als hij zich aan de snelheid hield en gewoon even achter die auto had gewacht.
trevor-z
@basia bijna weekend,beide bestuurders rustig aan naar huis.
+1
cyrus-van-gelder
@basia ik kijk zelf ook wel eens op wâldnet ( woon zelf in Driezum) niet best dit soort ongelukken. Dit soort ernstige dingen wens je niemand toe...
+5
Johndeere5020v8
Als wij in nederland komen valt mij altijd veel dingen op. en een daar van is dat je veel jonge trekker bestuurders ziet die op groote trekkers rijden en net doen alsof ze king of the road zijn
+1
cyrus-van-gelder
@Johndeere5020v8 Ben ik wel met je eens. Viel mij ook op. Vroeger waren de trekkers een stuk kleiner, en er was meer ruimte. Geen weg versmalling, mini rotondes verkeersdrempels.
Nu is dat net andersom: grote trekkers die door wegversmalling, mini rotondes enz. Moeten rijden.
En het zijn soms inderdaad vrij jonge gasten die op zo,n combinatie rijden. Wat me ook opvalt : de trekkers van nu zijn groter, zwaarder en rijden behoorlijk snel soms wel 60 km / h.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden fiat , tractor , ongeluk , auto , vrouw , arnhem en zeven geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
3.640