Illustratie van:
4

Holder E12 - Rookt veel licht blauwe rook als er gewerkt word.

Ik heb recent een E12 gekocht. Start erg slecht, tijdens het aanslepen rookt de Holder bijzonder veel. Als de Holder loopt en moet werken tijdens het grond frezen wederom veel rook. Ik denk dat de olie oliepomp te veel olie geeft. Heb ik dat goed ? Kan ik de oliepomp afstellen ? Zoja , hoe dan ? Het slechte starten; ik ga de verstuiver demonteren is weerlicht zwaar vervuild door de olie. Graag uw reactie. Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

Wie weet hoe je de olie pomp minder opbrengst kan kan laten geven ?
Je gebruikt de koudstart knop met starten? je weet, dat het een 2 takt is, en die altijd, en zeker koud meer roken? Heb je, de uitlaat ontkoold. De verstuiver kan best slecht zijn, maar niet door teveel olie. Alle olie die teveel is, wordt opgevangen en hergebruikt, of komt in de uitlaat. Vandaar het ontkolen van de uitlaat. De oliepomp kan door een specialist afgesteld worden.
Maar te weinig olieopbrengst, betekend bij zo een motor een vastloper.
Je zou eens kunnen beginnen, met de uitlaat ontkolen, het oliefiltertje in de motor, en het oliezeef in het carter te reinigen, als dat niet helpt dieselfilter vervangen, en verstuiver testen.
Dank je , ga ik daar mee beginnen. Kijken of dit helpt.
@Pesker
Je weet hoe de koudstart knop werkt?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Holder E12 en hebben de trefwoorden olie , rook , Frezen , oliepomp , Holder , afstellen , grond , rookt , demonteren en blauwe rook geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
410