Illustratie van:
10

Fordson Super Dexta - Dubbele koppeling werkt niet

Dag,

Enkele weken geleden had ik mijn fordson super dexta eindelijk rijdende gekregen. Toen heb ik er een uurtje met aan het rondrijden geweest.

Vandaag ging ik er terug wat met rijden. Hij starte zonder problemen, maar na 100 meter kon ik niet meer schakelen. De versnellingspoken er af gehaald en koppeling ingetrapt en gezien dat hij niet meer ontkoppelt. Het rare is dat de aftakas nog wel ontkoppelt.

Weet iemand wat hiervan het probleem kan zijn?

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

+1
Rijplaat er dubbel tussen, heb ik al eens gezien bij een major met dubbele koppeling. Of iets geks met de vingers.
@Hanomag22 wat bedoeld u met rijplaat er dubbel tussen?
+2
@LuDexta dat de koppelingsplaat stuk gaat en dus een gedeelte van de voering loslaat en verschuift naar een plek waar nog wel voering zit. Dan is het pakket zo dik dat de drukgroep niet ver genoeg open gaat om het vrij te maken.
@LuDexta dan blijft de rijplaat plakken op het vliegwiel waarschijnlijk. Hoge versnelling schakelen voet op de rem en koppeling in trappen en starten.
@redeagle14 Dat ga ik eens proberen. Alvast bedankt.
@redeagle14 goeie tip.
@redeagle14 ik heb het net geprobeerd. Maakte wat lawaai na een tijdje. Nu kan ik terug schakelen. Dus tanden stoppen met draaien als ik koppeling induw. Maar nu maken de tandwielen onder de poken amper snelheid als ik de koppeling loslaat. Nu zal er wrs wel iets kapot zijn lijkt mij?
+1
@LuDexta dan denk ik dat de rijplaat kapot is.
+1
Bepaalde types hebben dubbele ontkoppeling.  Wielen en aftakas.

Zitten de poken goed in de vorken? Bij fout schakelen kunnen deze nogal eens naast de vorken raken, waardoor schakelen niet meer mogelijk is.
@johanrobbe de tandwielen stoppen niet met draaien. Dus ik krijg hem niet in versnelling gezet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta en hebben de trefwoorden super , aftakas , koppeling , rondrijden , fordson , dexta , super dexta , schakelen en dubbele geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0