Illustratie van:
4

International 383 - Niet uit de versnelling te krijgen soms. Zowel vooruit als achteruit.

Zowel bij koude als warme motor krijg ik mijn Inter 383 soms niet uit de versnelling. Zowel uit een voorwaartse als de achteruit versnelling.

Deel dit topic

Reacties

Mogelijk komt je koppeling niet helemaal vrij. Koppeling afstellen.
- Als de motor nog (een beetje) kracht op de versnellingsbak blijft uitoefenen (niet geheel ontkoppeld) blijven de tandwielen door de krachten 'ingehaakt'. Dus wil hij niet uit zijn versnelling komen.
Quote Reactie van @Marcus:
Als de motor nog (een beetje) kracht op de versnellingsbak blijft uitoefenen (niet geheel ontkoppeld) blijven de tandwielen door de krachten 'ingehaakt'

In dat geval zou je hem ook bij wegrijden niet in de versnelling kunnen zetten zonder gekraak. Als dat wel lukt, ligt het niet aan de koppeling.
Ik denk dat je pookveer gebroken is. Die klemt als je hem uit de versnelling halen wilt. Hebben wij ook wel eens gehad. Merk je nog wel een veerspanning als je de pook iets optilt? Om naar de 1 en R te gaan. Als hij gebroken is voelt hij slapjes aan.
Koppeling komt goed vrij.
Ik denk een gebroken pookveer. Als ik de pook optil, voel ik eigenlijk alleen het gewicht van de pook. Waar kan ik zoiets bestellen?
Bedankt mannen!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 383 en hebben de trefwoorden inter , motor , versnellingsbak , versnelling en International geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0